Monday, October 30, 2017

Lebai-lebai Suka Yg Botak & Licin-licin Belaka

Madu tualang power! Click here

Komisyen balak diguna untuk beli Wisma Tok Guru, dedah Husam

Kelulusan kawasan balak seluas 5,500 ekar kepada tiga buah syarikat yang dimiliki orang yang sama didedahkan sebagai modus operandi untuk membiayai pembelian tapak Wisma Tok Guru.
Pengerusi Pakatan Harapan Kelantan, Datuk Husam Musa berkata, beliau dimaklumkan secara jauh bahawa salah seorang ADUN Kelantan telah mengutip sejumlah wang daripada pengarah syarikat yang terlibat.
----------------------------------------------------------------------------------


P/raya akan datang akan terserlahlah perebutan maha hebat utk menjadi calon PRU di kalangan org2 kuat PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia).

Politik ini utk merebut kuasa. Dapat kuasa boleh merebut peluang buat duit yg mudah.

Cara paling mudah buat duit ialah dgn memohon tanah hutan kerajaan negeri atas alasan utk dijadikan kawasan perladangan.

Apabila permohonan lulus, tanah hutan itu akan dibersihkan dan segala pokok kayu ditebang dan seterusnya dijual sebagai balak.

Kemudian barulah operasi perladangan bermula.

Yg memohon biasanya tak ada pengalaman dan modal utk kerja perladangan skala besar. Mereka cuma menumpu kepada durian runtuh hasil balak. Hasil balak ini tidak memerlukan banyak kepakaran dan modal. Manakala mengelola tanah pertanian seluas 5 500 ekar bukan perkara mudah.

Kebanyakkan mereka yg dapat tanah tersebut akan menyerahkan kepada pihak lain utk tujuan perladangan.

Hasil balak sahaja sudah cukup untuk membuncitkan perut anak cucu cicit hingga 7 keturunan.

Senario diatas boleh dilihat secara begini,

'Orang kuat PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia)' telah memberi kelulusan kepada pengerusi jawatankuasa tanah Kelantan iaitu,

'Orang kuat PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia)' itu juga untuk meluluskan pemberian tanah milik kerajaan negeri seluar lebih 5500 ekar kepada Akademi Yakin yang dipengerusikan oleh,

'Orang kuat PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia) itu juga dan diserahkan konsesi kepada tiga syarikat yang ada kaitan dengan,

'Orang kuat PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia) itu juga... 

Habis botak licin hutan-hutan. Puak-puak ni kalau dibagi peluang, dgn orang-orang asli sekali depa nak jual.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Walaon dapat hapa?
Letih memancing tak dapat-dapat cabutan bertuah, nak berak pun kambus pasir, air tak disediakan.

Kahkahkah!
Kahkahkah!