Thursday, February 5, 2015

Indon Pun Dah Tak Ambik Pot Sama Msia

Madu tualang power! Click here


Menurut bijak pandai ekonomi, China yg memegang kekuatan ekonomi dunia sekarang ini. Di belakangnya terduduk malu Amerika Syarikat.

Sebenarnya, Amerika Syarikat pun entah berapa nombornya sekarang ini jika tidak kerana kekuatan bala tenteranya.

Menurut bijak pandai ekonomi juga, selepas China, India akan menyusul dgn kekuatan ekonominya dan selepas itu Indonesia pula akan tampil.

Tidak mustahil satu masa nanti anak-cucu kita akan menggaul simen di Jakarta, menoreh getah di Sumatera, memetik sawit di Ambon atau mencuci pinggan bakso di tepi-tepi longkang di Surabaya.

Paling tak tahan, nanti ada yg cuci ponggong budak Indon yg ibunya dulu cuci ponggong budak-budak Melayu Malaysia.

Kah ka hkah kah!!!

Sesuailah kan? Kita pun dah lama sangat main isu lubang ekzos.

Kahkahkahkah! Apalah nasib Mat Nuar 10hb ni?

4 comments:

 1. seronok sangat ke nak begitu...nanti boleh cuba anak cucu kamu cuci berak budak indon

  ReplyDelete
 2. kepala hotak ko. buat article pakai kepala lutut. negara yg akan mmbangun ranking dunia negara2 sifar buta huruf...berteknologi tempatan (teknologi sendiri) dan ada sumber (bahan mentah). yg akan lingkup negara pegimport.nk lebih byk fakta cri sendiri. ni aku bgi taraf darjah 6 kt ko. x nk siar lantak ko la. kurng2 ko dh bc... bye

  ReplyDelete
 3. semuanya kerana pentadbiran melayu hanya menggunakan kaedah melayu bukan kaedah Islam.walaupun pentadbiran melaungkan kaedah mereka sangat islam dan penuh islam....isu kapal selam sepi...

  ReplyDelete
 4. Perkara ini tak mustahil akan berlaku jikalau sikap pemimpin negara kita masih tak nak berubah, masih lagi rasuah berleluasa, masih lagi salah guna kuasa, masih lagi menyelewengkan harta negara. Tunggu ajelah masanya akan tiba nanti.

  ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.