Monday, July 8, 2013

Trim Dan Cabutlah Bulu Hidungmu, Ramadhan Bakal Tiba

Madu tualang power! Click here

Trimlah dan cabutlah. Sementara kamu sempat. Sementara kamu masih lagi berada dalam bulan Syaaban.

Kerana disepanjang bulan Ramadhan kamu tidak dibolehkan lagi bermain-main dgn lubang hidung kamu disiang hari. Lagi pun dimalam hari kamu bertarawikh manakala disiang hari pula kamu akan membuta sampai berbuih-buih. Ketahuilah bahawa nikmat mengorek hidung dan mencabut bulu hidung disiang hari amat jauh berbeza dgn dimalam hari.

Cabut dan trimlah supaya lubang hidung kamu kemas dan rapi. Adalah amat selekeh dan memalukan sekiranya ada bulu hidung yg panjang terjulur-julur dan taik hidung keras berjuntaian di bulu hidung. Jangan jadikan alasan larangan mengorek hidung itu menyebabkan hidung kamu berserabai. Malu la sikit kat Benggali kahkahkahkah!!! 

Mengorek lubang hidung itu juga termasuk dalam 7 nikmat dunia, kahkahkahkah! Tapi awas, disepanjang bulan Ramadhan disiang harinya mengorek lubang hidung sambil memandu, sambil menonton t.v atau sambil mengetik keyboard notebook tidak lagi dibolehkan. Korek puas-puas waktu malam.


Sediakan sebotol dua air mineral didalam kereta sebagai persediaan untuk berbuka puasa didalam kereta sekiranya terperangkap didalam kesesakan lalu-lintas. Jangan pulak korek hidung sebagai isyarat berbuka puasa kah kahkah kah!!!

Lubang hidung yg bersih pastinya menjamin jejari yg bersih kerana jejari itu akan terodok juga lubang hidung secara tidak sengaja. Kerana jejari itulah yg akan memicit beberapa ketul tamar diwaktu Maghrib dalam sepanjang bulan Ramadhan.

Tangisilah dan raikanlah, seandainya Ramadhan tiba dan kita masih bernyawa.

Selamat berpuasa para pembaca, muslimin dan muslimat!

Terbaek Dari Facebook - Kasihnya Ibu

Madu tualang power! Click here

A woman staggers under the load of carrying a child and heavy baggage as she tries to reach Nanchang railway station in Jiangxi province over the weekend. About 2.5 billion trips are expected over 40 days starting from Saturday.[China Daily/Zhou Ke]