Monday, February 18, 2013

Fadhilah Kamsah Bela Langau

Madu tualang power! Click here


Ada 3 jenis puak pak lebai di Malaysia ini yg tidak boleh dipercayai sangat.

1. Kerap muncul di RTM dan TV3.
2. Muka selalu keluar Utusan M'sia dan Berita Hairan.
3. Berlaku neutral. Atas pagar.

Sebabnya puak-puak ini ialah puak mencari makan jalan mudah. Disebabkan nak mudah, kena baca dan ikut skrip. Kalau tak ikut skrip, tara masyuuuuk.... berubanlah janggut nak merasa muncul di TV dan muka keluar suratkhabar. Fadhilah Kamsah masuk dalam puak itu.

Fadhilah Kamsah mencari makan dgn cara mengambil upah memotivasikan orang, ke hulu ke hilir dia bercerita itu bagus ini bagus. Modalnya cuma gelaran Dato dan Dr. dan air liur bersembur-sembur.

Bela la anak sendiri dulu baik-baik.. kahkahkah!

Kadang-kadang pak lebai ini juga mengambil upah jadi tukang tilik. Hebat tak hebat, pak lebai pernah menilik perangai satu kelas peserta kursus hanya dengan berpandukan tulisan tangan para peserta. Satu kelas terlopong terlongo mulut masuk langau.

Maka dengan tersebarnya video pak lebai menyampuk urusan PAS di atas, telah terkompomlah Fadhilah Kamsah ini species UMNO karat. Neutral kepala bana dia. Dia ini tiada bezanya dengan Masitah, Zol Kolom, Nasha dan Asang Ali. 

Seperti mana betapa tong kosongnya Asang Ali berbekalkan hidung terkembang-terkembang menjerit "Melayu, Melayu, Melayu" sedangkan ekor bergelumang hutang, begitu juga dengan si Fadhillah ini yg berbekalkan muka empat segi, spek mata empat segi dan dahi empat segi.

Harapkan dahi luas, tapi penuh langau.