Cakap la betol-betol.
Nak buat duit, cakap la nak buat duit.
Masa muda kulit tengah tegang,
Ke hulu ke hilir menayang susu thee he he he
Dah tua kulit dah mula melayut,
Pelupuk mata dah mula kendur tak terbotox botox.
Nak kehulu ke hilir lagi menayang susu, tak laku. Thee hehe he he
Susu dah layut dan labuh.
Sekarang nak buat filem dakwah. The he he he he
Filem dakwah aplancau??
Kah kah kah kah kah kah!!!!
Kesabaran Ziela menyampaikan dakwah melalui seni
Mengimbau sejarah awal penglibatan penerbit yang berusia 41 tahun ini, Ziela Jalil, pernah terlibat secara langsung dalam dunia lakonan sejak di bangku sekolah lagi. Ketika itu usianya baru mencecah 16 tahun.
Tidak meletakkan harapan yang tinggi, Ziela hanya sekadar ingin mencuba nasib dan mengisi waktu lapang ketika cuti persekolahan. “Pada tahun 1986, saya menghadiri uji bakat untuk menyertai ‘band girl’ untuk filem ‘Mr Os’ arahan A R Badul, sekadar untuk suka-suka sahaja.
“Selepas saya terpilih, saya dijemput untuk menghadiri majlis untuk artis-artis yang dipilih dalam filem itu bersama artis lain. “Saya ditemani oleh ibu saya pada waktu itu dan saya tidak mengetahui bahawa heroin untuk filem itu adalah saya,” ujarnya.
Selepas membintangi filem itu, namanya semakin menjadi perhatian malah mendapat banyak tawaran lakonan seperti Kembar Siam, Perawan Malam, Ujang, Konstabel Mamat dan banyak lagi. “Untuk filem pertama saya mendapat bayaran RM3,500 dan pada ketika itu nilainya sangat besar.
“Saya tidak sabar untuk menanti cuti sekolah kerana ketika itulah saya akan berlakon,” katanya yang turut popular dengan imejnya yang seksi.