Wednesday, October 3, 2018

Isu Pakaian Pun Kecoh

Madu tualang power! Click here



Bagi yg tak tahu hukum-hakam, baik diam.

Tengok je apa org bijak pandai buat.

Fungsi utama pakaian ialah menutup aurat. Bagi lelaki ada syarat2nya, begitu juga utk perempuan.

Kalau chief boleh berpakaian begitu, maknanya dibolehkanlah. Tambahan pula mendapat sokongan pakaian sebegitu bukanlah utk upacara keagamaan.

Malaysia telah berubah.

Dulu, Ku Li makan tanah gara2 pakai tanjak Kadazan. Utusan Malaysia pukul canang bahawa itu tanjak Kristian. 

Apakata, kalau muktamar sebelum ini barisan pimpinan Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia (PAS) berkeris bersampin, akan datang bermuktamar dgn berpakaian macam chief.

Warna oren terang labuh merambu-rambu, kemudian setiap  tengkuk sorang ada kalung bunga.

Kahkahkah!

Kemudian kat luar dewan jgn bagi org meniaga nasik dagang lagi, cari orang meniaga murukku, vadai & menjamu selera nasik atas daun pisang. Wow!!

Kahkahkah!

Barulah dikatakan kelainan.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

BerQ7 & BerFortuner Pula Ke PD

Madu tualang power! Click here

Bilamana kita ingin membicarakan senario politik semasa negara, amatlah tidak senonoh sekiranya kita meminggirkan pengasas wawasan Punat Audi.

Kahkahkah!!!

Cebisan kejituan pemikirannya yg mengutarakan isu fil qudha semasa PRU satu ketika dulu adalah contohnya.

Kahkahkah!

Juga rentetan episod Animal Planet setelah pemilihan partinya  yg jadi haru biru hijau.

Kahkahkah!

Mujur muncul PRK P Dickson, Chief Lebai merangkap pengasas Punat Audi berpeluang lagi merelevankan diri yg semakin tidak relevan.

Dalam ghairah berahi diacu mikrofon, MCKK yg ntah hapa ke bendenye itu pun kena petik.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Mat Nuar bertanding kerusi 60% bukan Melayu pun jadi isu. Kali ini Mat Nuar main bertujuh orang.

Kahkahkah!

Dol,

Mat Nuar pernah bertanding area Melayu & menang besar. Biasa.

Tetapi, Chief Lebai sama sekali tak akan bertanding diluar area lebai-lebai. Jgn harap akan keluar dari kepompong selesanya.

Kepompong air masin.

Apa yg dibuat Mat Nuar itu adalah strategy yg telah digunakan oleh mana2 ahli politik pun. Strategy berkebolehan utk menang.

Juga sesekali tidak boleh dinafikan Mat Nuarpun mahukan kelainan, Kan?

Lebai serban 5kg pun nak merasa rumah banglo, kalau dah berpuluh tahun duduk rumah kampung. Lebai pun teringin berpoyo-poyo dgn Q7 & Fortuner, kalau kaki dah lenguh main kereta manual. Alangkan kaki dah lenguh2 pun, lebai pasang lagi sorang, kan?

Kelainan sikit. Itu je. Kan?

Kahkahkah!
Kahkahkah!