Sunday, April 29, 2018

Warna-warni Penamaan Calon PRU14

Madu tualang power! Click here

Warnanya tak banyak.

Biru tua, biru muda, hijau, merah & putih.

Tapi, warninya banyak dipenamaan calon kali ini berbanding PRU sebelum ini.


Ini Nik Omar anak Nik Aziz bukan Nik Amar yg punya berbijik2 kereta tu.

Kahkahkah!

Tak tahu lah apa nasib Nik Omar selepas membuat keputusan di saat akhir utk bernaung di bawah panji Amanah.

Pun begitu, rasanya sbg orang berilmu beliau sudah tentulah telah berfikir panjang dan sudah lama membuat keputusan.

Cumanya selepas ini beliau kena biasalah mendengar ayat Animal Planet spt anjing, babi, nyamuk.

Kahkahkah!


Gambar di atas pula bukanlah di Zimbabwe atau Rwanda.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Ini di Rantau, N Sembilan jang oiii!

Mat Hasan pun tongah poning kepalo ni mcm mano pencabar terdokeknya yg dah sebelah kaki akan mengalahkannya tak dapek masuk dewan.

Tambah poning laie mcm mano calon PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia) yg tak ado kono mengono turut tertolan buah batu sendiri langsung tak mau bertanding.

Kahkahkah!


Kemudian ada satu lagi masalah. Printer kementerian rosak & tak cukup dakwat.

Hari ini dia print lain, esok dah print lain pulak.

Kahkahkah!

Printer pun dah setua tuannya HAMNO, jadi sewajarnyalah pucuk pimpinan PKR mengelak dari kemungkinan berdepan situasi begini.

Ramai lagi calon jantan betina yg layak.

This is Zimbabwe my friend.

Kahkahkah!!



Kutu-kutu di bawah ini pun sama. Semua pakat nak masuk suratkhabar & Facebook atas kecuaian sendiri.

Dol, Bangla pun ke hulu ke hilir bawak IC.

Lu yg cakap berdentum-dentam tentang tadbir-urus yg baik tapi sendiri punya IC pun boleh lupa.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Mcm ni nak lawan HAMNO?

Berapa puluh kali nak masuk lubang taik biawak yg sama?

Kahkahkah!


Last but not least,

Kahkahkah!
Kahkahkah!

My parting shot.

Kahkahkah!

Sekarang ni habis Theresa Kok, Guan Eng, Kit Siang masih cirit-birit & kencing tak lawas sejak semalam.

PAS dah masuk area DAP!

Kahkahkah!

Depa bawak cerita seram sejuk malaikat dah ada IC.

Kahkahkah!
Kahkahkah!