Monday, April 23, 2018

Takkan Lebai Tak Tahu Sejarah?

Madu tualang power! Click here





Lebai-lebai sekelian,

History is written by the victors.

Sapa berkuasa & pemenang, dialah pemegang sejarah.

Kita boleh lihat bagaimana sejarah perubatan Islam kita diputar-belit oleh barat dan ianya dilakukan dgn sewenang-wenangnya kerana dia yg berkuasa sekarang ini.

Kita juga tahu beberapa fakta sejarah tanahair juga diputar-belit oleh British kerana kekuasaannya dan pernah menjajah Malaya.

HAMNO juga melakukan perkara yg sama, jika tidak sudah tentulah pejuang2 kemerdekaan kiri turut disebut nama-nama mereka dalam lipatan sejarah.

Buat masa ini, nama Mat Nuar dlm PWTC pun depa nak cungkil habis kalau boleh. Tunggu la, sikit hari lagi KLCC pun tumbang kerana kaitannya dgn Madey.

Lebai, history is written by the victors. OK lebai, faham.

Dek kerana nak melakukan baiah partinya, Chief Lebai Perak tak payahlah petik nama Dr Burhanudin.

Dr Burhanudin harum namanya dan sejarah tidak mencatat beliau sukakan binatang spt Chief sekarang.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Dol,

kalau lu reti membaca, lu bacalah artikel di atas.

Lebai dlm gambar itu bukanlah kecik anak. Lebai ini PJ PAS Perak. Satu Perak punya lebai dia conquer. Dia boss.

Kahkahkah!

Lebai ini juga pernah ditapau Nizar Jamaludin dlm satu kes mahkamah. Tak tahulah dia dah settle benda yg dia kalah tu.

Kahkahkah!

Lebai ni memang pejuang sejati PAS. Pernah kalah dlm PRU, namun tidak membantutkan hasratnya utk berkhidmat kpd lebih ramai lagi lebai & bergelar YB.

Whoooo hoooo! Kahkahkah! Kahkahkah!

Lebai ini jgnlah dibandingkan dgn Husam, Rafizi, Hanipa, Dzulkifli Ahmad, hatta dgn Mat Maslan pun dia kena tapau.

Kahkahkah!