Wednesday, April 18, 2018

Madey - Hadi Bermuzakarah

Madu tualang power! Click here


Kelmarin Chief suruh Doktor pergi berkhidmat dgn Klinik 1Malaysia.

Semalam Doktor balas balik, suruh Chief jadi Lebai ori mengajar agama di kampung.

Seriously, perangai 2 ekor dah macam budak baru nak naik kencing masih tergigil-gigil.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Kencing menggigil pun 2 ekor ni tetap dikategorikan manusia berjaya & berpengaruh di negara kita.

Berpengaruhnya mereka dan berjayanya mereka bersama anak bini handai taulan mereka adalah kerana kita yg meletakkan mereka ditempat sedap mereka sekarang.

Tanpa undi kita, doktor itu mungkin paling jauh jadi pengarah hospital se-Malaya.

Tanpa undi kita, Lebai tu paling jauh pegang president ulamak sedunia, bukan Parti Suci Se-Malaya.

Kahkahkah!

Bermuzakarahlah.

Pergi cari tempat lengang sikit, duduklah berdua-duaan, berlaga-laga lutut.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Chief boleh cakap kat doktor, "mung nok cari mende lagi, anok-beranok mung kaye berdo'oh-do'oh doh"

"Mung nok naik tangge pung ketar lening"

Doktor boleh balas balik, "hang pun sama la, hang muda lagi dari aku tapi hang dah berapa kali repair jantung?"

"Umoq mcm hang ni patut lama dah berenti makan sotong"

Kahkahkah!