Tuesday, April 10, 2018

Ummi Hafilda Cuma Intro

Madu tualang power! Click here


Kepada sapa2 yg tak kenal Ummi Hafilda, sila tengok gambar di atas, orgnya yg duduk sebelah kanan Madey & bertudung hitam.

Bini Madey yg duduk berbaju merah.

Yg terbongkok-bongkok itu pulak Si Azmin Ali.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Semua makhluk di atas ada kena mengena dgn Mat Nuar & sekaligus membuatkan mereka tahu-menahu tentang 'liwat' @ menala lubang ekzos.

Kahkahkah!

Tapi percayalah, Ummi ini sekadar intro.

Zaman gemilangnya bersama Madey telah berlalu.

Ada sorang lagi yg lebih terrer dari Ummi.

Sekarang zaman Najib kita kita disajikan dgn cerita lubang ekzos Saiful BauKari.

Tak mustahil, kalau dilihat dari segi kelaku org politik, Saiful BauKari pun akan duduk semeja dgn Madey.

Kahkahkah!


Pengerusi SPR Jawatan Yg Mulia

Madu tualang power! Click here


Dol, 

lu tengoklah gambar di atas, mamat tu tegakkan ibu jarinya.

Jika ditekuni secara ilmiah, dia pun tak tau aplancaw sebabnya dia tegakkan ibu jarinya sendiri.

Mungkin dia naik stim sebab terpilih mengumumkan mengundi pada PRU14 ini jatuh hari Rabu.

Kahkahkah!

Bersyukurlah kita belum lagi kena mengundi malam Raya.

Kahkahkah!

Bersyukurlah juga nanti kalau pada hari tersebut harga petrol RM3/liter.

Kahkahkah!

Dol, jgn marahkan mamat di atas. Walau dia gaji elaun ratus ribu, dia tetap kuli makan gaji. Dia pun balaci yg menurut perintah. Dia pun tak dibenarkan berfikir.

Kalau boleh dia ni tidak dibenarkan berotak.

Kahkahkah!

Dia pun 'pacal yg hina' juga.

Tau makna 'pacal'?

Anak anjing.

Kerajaan Lebai vs Kerajaan Campuran Bersama Kapir Harbi

Madu tualang power! Click here


Kata para bijak pandai politik, 'politik ialah persepsi'

Apa yg dibuat Azmin di Selangor memang bertepatan dan beliau telah mengaut political mileage atas tindakannya mengarahkan supaya semua kenderaan rasmi EXCO dipulangkan setelah DUN dibubarkan.

Itulah langkah pertama yg diambil Azmin dlm menghadapi PRU14 selaku ketua kerajaan campuran yg terdiri dari Lebai, Jebon dan Kapir Harbi.

Kahkahkah!

Namun, nun ditepi pantai sana ada sebuah kerajaan yg syok sgt dgn kenderaan free dan petrol free,  timbalan Chief Lebai nya berpendapat masih OK utk berkereta free & berpetrol free ke hulu ke hilir walau pun DUN bubar.

Ini dari kerajaan 100% Melayu Bumiputera Islam & 100% Lebai.

Kahkahkah!


Tapi Dol,

betul jugak langkah yg diambil Timb Chief Lebai tersebut.

Takkan la Lebai nak pergi berjihad naik Saga buruk?

Takkan la pergi melawat area balak naik Wira buruk?

Takkan la pergi menengok2 ladang eucalyptus pun naik Iswara buruk?

Takkan la pergi masuk hutan karbon kredit Climate Protector naik Perodua Kembara?

Kahkahkah!

Yg buruk2 ni bagi walaon je lah.

Kahkahkah!
Kahkahkah!