Friday, March 9, 2018

Madey Hisap Apa?

Madu tualang power! Click here

Tak tahulah apa yg Madey makan & dihisapnya sejak kebelakangan ini.

Dikalangan pembangkang, Madey dialu-alukan manakala disebelah sana Madey ibarat seperti orang tua tgh pening2.

Kahkahkah!

Madey yg selama ini aku namakan Mahafiraun dlm blog ini telah menunjukkan ciri-ciri seorang pembangkang yg sejati. Semua kerajaan buat salah dan merugikan negara.

Nampak bersungguh Madey melawan tak seperti Chief Lebai yg dulu melawan bukan main, sekarang jinak mengalahkan hamster.

Kahkahkah!

Memang pelik kelaku Madey.

Pertamanya mungkin dia buang tebiat. Kahkahkah!

Keduanya doa Fadzil Noor makbul dan Madey kini bercita-cita utk merepair kerosakkan yg dibuatnye. Jgn jadi tikus baiki labu sudahlah. Kahkahkah!

Ketiga mungkin zaman Najib in byk menyekikkan tembolok kroni & cucu cicitnya. Kahkahkah!

Byk lagi bacaan knp Madey bertukar angin.

Kita tak boleh mengorek isi perut Madey sebagaimana kita tak boleh membaca kehandalan politik Chief Lebai. Kahkahkah!

Cuma kita harapkan yg terbaik utk Msia selaku negara ke 4 dlm dunia paling kuat main rasuah.

Idop Melayu! Idop Melayu!
Kahkahkah!
Kahkahkah!

Pakatan Harapan pun bukannya suka sgt kan Madey. Tapi apa boleh buat, Madey boleh masuk dan mengecek orang FELDA yg selama ini Mat Nuar pun kantoi.

Madey juga boleh meraih undi saluran 1 yg sewaktu dgnnya.

Kahkahkah!

Kalau dilihat manifesto PH dibawah ini, jika diperhalusi, taubat masa Madey jadi PM dulu dia tak akan buat.

Akan tetapi, Madey bersuara untuk membangkang berbanding Chief Walaon yg ramai pun dok pening menengok kelakunya dan tak diketahui apa ke buah & batu batu pelior manifestonya.

Kahkahkah!









Kisah 3 Menteri Besar Terengganu

Madu tualang power! Click here

Dulu jamang Derih Jusoh jadi MB Tganung die berehi buat sejid. Juruh MB ni. Suke ke sejid. Taman Tamadun Islam, Masjid Hadhari Jerteh, Masjid Kayu Seberang Jerteh, dan masjid besar bapok dalam Taman Ilmu. Walaupun TTI nampok dok terurus doh sekarang Alhamdulilah Masjid Kayu gah jadi mercu tanda di Besut sampai orang luor ramai mari nok tengok. Kelas mung Derih!

Lepas Derih dokleh jadi MB naik Ahmad Said. MB hok ni dok tahulah nape nye mari pe'el minat ke natang! Zoo Mini Mamang tu asal tempat orang joging petang-petang, ade natang kecik-kecik jah. Dang ke Mat Said naik taraf zoo mini nok buat zoo sungguh. Nung singe dari Afrika import wat mari boh. Bukan sekor, bukan due ekor! Aku sendiri dang bayor tiket 10 riyal masuk semate-mate nok tengok singe. Ade singe jantan, ade 2,3 ekor singe tine. Kaloh teruh Zoo Melaka!

Hari tu aku gi pulok Zoo Mini Mamang nok tengok. Kandang singe kosong naik rok doh. Dok tahu nye gi tohok mane singe. Bunyi ngaum kot dalam lubang ade jeriji tapi dok tahu natang ape dalam tu. Buleh jadi rimau sebab nampok ade lagi rimau due ekor. Putus angin nok tengok singe takdok last sekali aku gi lawan jebeh mulut dengan orang utan.

Pulau Burung Tasik Kenyir kijean Mat Said jugok. Bunying kabar sekor angsa putih yang ade dalam tu dulu rege die buleh beli sutir honda cup! Ape kelah buat taman kalau setakat nok bubuh itik serati. Jatuh stendek boh! Kalu kire semua natang dalam tu rege cecah due ratus ribu lebih jugoklah. 101 natang semenye. Lening angsa dok tahu hilang mane, burung serba serbi dalam tu ghaib terus.

Taman Burung jutaan riyal jadi taman terbiar. Natang hutan pun dok berani nok duduk dalam tu takut ade hantu. Yang ade lagi lening krikkk krikk gambar burung tampal kot tepi dinding. Hok mane berehi tengok gambar buleh gi lah. Kite jamin gambar takdok kaki nok lari. Duk ade lagi tu kalu takdok kera mari curi.

Paling pelik Mat Said ni sampai Antartika die gi jelajah. Dok jelas sampai sekarang niat sebenar die cari mende denuh. Nok kate gi soping, soping komplek mane ade. Air batu saje jah. Kite duk mikir-mikir kalu tengok kecenderungan die minat dengan natang boleh jadi die gi cari peguin! Nasib baik nye dok wat balik beruang kutub jah. Kalu tidak haru dok tahu nok letok mane.

Last sekali MB leninglah, Ahmad Razif. Dua orang sebelum ni kite ingat pelik doh. Naik die jadi koho pelik. Nye mari hobi berehi dengan majlis rasmi merasmi pulok doh. Heboh mase nok rasmi Pulau Bebas Cukai Kenyir. Aku sendiri pun tekejut ingat pulau tu siap doh. Rupenye gi bahang rasmi kemoh due tige butir atas darat. Bile cek tengok, Laa.. Pulau Bebas Cukai dok siap lagi rupenye. Harus terbengkalai doh. Heavy six six sungguh. Satu Malaysia kene lebong ke die.

Hari tu aku balik kampung heboh Ahmad Razif nok rasmi Taman Ilmu. Banner untuk royak majlis ni ikat di tiang lampu nung sampai bulatan Gong Batu die letok. Penuh dengan banner. Last sekali nye mari rasmi sutir asrama jah. Abis orang UMNO kena lebong ke pemimpin UMNO sendiri. Duk wase siap bekki sutir lagi asrama nye mari rasmi sekali lagi pulok. Bukan buleh kire dengan MB kite ning.

Terbaru bunying kabar tengah bulan tiga die nok mari rasmi sekali lagi dalam Taman Ilmu. Nok nanti tengok mende pulok die rasmi. Aku duk tengok dengan bilangan bangunan yang ade dalam Taman Ilmu tu, buleh jadi Ahmad Razif mari rasmi dua puluh kali lagi lepas ni. Minat die gitu doh kite nok kate guane lagi.

Kahkahkah!
Kahkahkah!
Kahkahkah!

Jamang Hading Duane gamok?

Kahkahkah!

Lebai Gian Viral

Madu tualang power! Click here


Lebai yg sama sebelum ini yg mengatakan tidak sah solat kalau tak pangkah Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia (PAS).

Hasilnya memberangsangkan. Namanya turun naik dalam FB & WhatsApp. Lupa sekejap walaon kpd Hajah Zouk.

Kahkahkah!

Dol, 

PRU dah dekat sangat. Rugilah kalau Chief Lebai tak kenal. Sampai bila nak biar Al kastami saja mengungguli carta. Kan?

Kahkahkah!

Dalam FB boleh la keluar segala syarat segala bagusnya menambah cawangan, cuba bagi tau sendiri dgn kompidennya kpd org rumah?

Kerandut mengecut, slow2 menyorok dlm halkum.

Kahkahkah!