Wednesday, October 3, 2018

BerQ7 & BerFortuner Pula Ke PD

Madu tualang power! Click here

Bilamana kita ingin membicarakan senario politik semasa negara, amatlah tidak senonoh sekiranya kita meminggirkan pengasas wawasan Punat Audi.

Kahkahkah!!!

Cebisan kejituan pemikirannya yg mengutarakan isu fil qudha semasa PRU satu ketika dulu adalah contohnya.

Kahkahkah!

Juga rentetan episod Animal Planet setelah pemilihan partinya  yg jadi haru biru hijau.

Kahkahkah!

Mujur muncul PRK P Dickson, Chief Lebai merangkap pengasas Punat Audi berpeluang lagi merelevankan diri yg semakin tidak relevan.

Dalam ghairah berahi diacu mikrofon, MCKK yg ntah hapa ke bendenye itu pun kena petik.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Mat Nuar bertanding kerusi 60% bukan Melayu pun jadi isu. Kali ini Mat Nuar main bertujuh orang.

Kahkahkah!

Dol,

Mat Nuar pernah bertanding area Melayu & menang besar. Biasa.

Tetapi, Chief Lebai sama sekali tak akan bertanding diluar area lebai-lebai. Jgn harap akan keluar dari kepompong selesanya.

Kepompong air masin.

Apa yg dibuat Mat Nuar itu adalah strategy yg telah digunakan oleh mana2 ahli politik pun. Strategy berkebolehan utk menang.

Juga sesekali tidak boleh dinafikan Mat Nuarpun mahukan kelainan, Kan?

Lebai serban 5kg pun nak merasa rumah banglo, kalau dah berpuluh tahun duduk rumah kampung. Lebai pun teringin berpoyo-poyo dgn Q7 & Fortuner, kalau kaki dah lenguh main kereta manual. Alangkan kaki dah lenguh2 pun, lebai pasang lagi sorang, kan?

Kelainan sikit. Itu je. Kan?

Kahkahkah!
Kahkahkah!



4 comments:

  1. Chief lebai nak marahkan Abam Nuar pakai pakaian benggali tak kena la....orang kata benggali suka pandang belakang....kan chief lebai cakap Si Nuar tu pun gitu peelnya...

    Dan bila Chief lebai pakai pakaian kuning macam tok sami hindu ...itu pun sesuai juga....Keling kan suka temberang, lidah bercabang...samo la tu dengan perangai chief kah kah kah...

    ReplyDelete
  2. jgnlah hina tok guru kita, nanti takut tak cium syurga tau.............`

    ReplyDelete
  3. Hadi Awang nak jadi ULTRA ISLAMIC MALAY brader. Semua Melayu lain belum cukup Melayu. Semua Islam lain belum cukup Islam. Tinggal Hadi Awang sorang-sorang Melayu Islam original. Hahaha.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.