Wednesday, September 26, 2018

Ada UMNO Di Wajah PAS

Madu tualang power! Click here

Juga ada Lokman Adam di majlis PAS
Kahkahkah! 

Ucapan presiden PAS sekarang pun sudah bernuansa nasionalistik. Penekanan sebegini agak pelik jika disemak teks-teks ucapan dasar presiden 10 atau 20 tahun lalu.
Firman dan hadis tetap diselitkan dalam ucapannya. Pantun seloka tidak saja diungkap oleh pengerusi tetap, presiden parti pun bijak berpantun.
Bertanjak, bersampin dan berkeris bukan sekadar gaya kelainan dalam penampilan pada umum. Ia adalah suatu simbol yang mudah dibaca.
Saya menghirup teh panas di Hentian Puncak Titiwangsa untuk merehatkan diri yang penat bermusafir dan berfikir. Pada hujung kembara, pandangan jauh saya lontarkan pada sekumpulan anak muda berkopiah itu.
Saya berbisik, ada Umno pada wajah mereka!

Oleh DR MUHAIMIN SULAM seorang aktivis politik, pensyarah di Universiti Teknologi Petronas dan penulis buku serta esei.

4 comments:

 1. Salam LL... dulu ada imbas2 aje...sekarang sudah bersatu bersama2... masuk tong taik pasal nak cuci tong taik ....hahahs

  ReplyDelete
 2. Bila umno lemah, dia pun cari pas......bukan tak biasa

  ReplyDelete
 3. Sian pas dh nak menang keluar pulak pakatan terus kalah smpi skrg.60tahun lawan umno skrg baik plak ngan umno makna nya lg 60 tahun lg br ada peluang pas nak menang. Hahahahaha

  ReplyDelete
 4. PAS, PKR, PBBM semua ada gen UMNO....jd apa nk heran

  ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.