Saturday, August 11, 2018

Tegang Segala Urat Guan Eng

Madu tualang power! Click here



Mengamuk sakanlah Menteri Kewangan Msia yg beragama Kristian, yg kadang2 togok beer, kadang2 makan babi, yg namanya Guan Eng, bilamana dia mendapati dari RM19 billion yg sepatutnya ada dlm akaun 'tax refund GST' atau 'wang kembali dari GST', cuma haramjadah RM1 billion saja yg tinggal.

Kahkahkah!

Menteri Kewangan kapir harbi yg boleh dihisap darahnya ini kalau mengikut fakwa-fakwi mufti Pahang itu menyebut angka tersebut dlm parlimen. Bukan dalam meeting cawangan DAP Bagan.

Yg itu Lebai Puashati kena tahu. Menteri kapir harbi itu  telah menyebutnya secara rasmi.

Dan juga secara rasmi dlm rekod parlimen, dia juga menyebut jumlah tersebut telah 'dirompak'!

Perkataan 'dirompak' itulah yg menaikkan darah ahli2 parlimen Bumiputera Melayu Islam yg x togok beer & x makan babi.

Berjam-jam depa dok pulun berbahas. Bukan nak cari sapa rompak, tapi jgn guna perkataan rompak.

Jilaker.

Merah padam, tegang segala urat menteri kapir harbi berbahas tentang wang RM18 billion yg hilang, sedangkan MP Melayu Islam yg boleh pergi Mekah tiap2 hari boleh cakap 'so what?', 'have you finished?', 'dah habis/belum?'

Kalau dah tak hujah nak berbahas baik contohi Lebai.

Lebai-lebai cool je tgk je dari jauh.

Nak menyampuk tak reti, tak tahu ujung pangkal, silap2 kena suruh balik baca buku.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

17 comments:

  1. Kalo tontowi ada mesti dia joint nyampuk mcm dia tanye pasal pekerja asing dulu2.
    Satu2nya lebai yg berani mengulas psl ekonomi dlm PAS.

    nik abduh abis2 berani pon tnya bab pengadil bolasepak.
    Kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, masa tu parlimen tengah bincang tentang kewujudan bank2 asing kat malaysia dan impaknya kepada bank2 tempatan dan polisi kewangan negara, tiba2 bangun pulak sang Pasu Bunga bertanya tentang pekerja asing. Pasu bunga tu pun terus terduduk malu bila speaker arah menteri tak payah jawab sebab topik tu langsung takde kena mengena langsung dengan isu yang tengah diperbahaskan. Bank asing dan pekerja asing tapi apa yang pasu bunga faham ialah perkataan asing. Tu je. Nasib baiklah sang pasu tu takde lagi dalam parlimen buat kecoh dan membodohkan diri lagi.

      Nick.
      cape Tiger.

      Delete
    2. Ehhh pontovi sudah tak ada ker? Bukankah dia king maker?

      Delete
  2. Minyak bila mau turun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minyak ikut harga pasaran dunia. Kerajaan kena tambah subsidi lg klu nak bg turun harga. Mahu atau tidak sj. Klu ikut telahan aku, turunkan. Begitu jg tol. Klu tak nak/mampu hapuskan, sekurang2nya turunkan kadar/tarif tol. Dapat la jg seimbangkan harga barangan yg susah nak turun. Atau mendorongkan harga barang turun

      Delete
    2. Boleh turun tapi royalti kelantan dan trengganu tak payah bagi la

      Delete
  3. Adoii..apa punya cilake artikel kau kali nie...naik harga babi kt pasar kalau tokey tu baca blog kau...kah kah kah kah kah

    ReplyDelete
  4. Owh jangan sentuh pas. Pas banyak bekecuali kahkah...

    ReplyDelete
  5. Bahasa sungguh kurang sopan. Inikah yg Nabi ajar pd umatnya. Bukankah Islam itu menyeru kpd kebaikan dan dakwah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elehhhh...bos lobai ko pun suka sgt sebut pasal babi. Hari ni dia tulis pasal gembala babi. Agaknya dulu dia pernah jadi gembala babi kottt?

      Delete
    2. Qarun simpan harta berbungkal2 dlm rumah sebelum hartanya ditelan bumi. WalaUNTA dan walaUNTIT masih nak sokong waris Qarun ker?

      Delete
    3. Qarun simpan harta berbungkal2 dlm rumah sebelum hartanya ditelan bumi. WalaUNTA dan walaUNTIT masih nak sokong waris Qarun ker?

      Delete
  6. Kapada walaun2 pas yg cetek fikiran...kan mufti perak sudah mengulas.. kalau janji PRU kalau di usahakan tp sukar utk jadi kenyataan masih tak berdosa..skg telah di ulas di mana2 media..hutang yg bn buat dulu tu men├Żukar utk tunaikan janji tu..jgn di kira PH janji pru PH..ambik kira ulasan pimpinan pas berkenaan hutang imdb. Nak memberi komen kalau tak faham jgn menyampok..

    ReplyDelete
  7. Yg paling mengkek Pasir Salak, Tg Karang dan Bera. Punyalah defend SiPenyamun bagai nak rak.

    Memang Timbalan Speaker Parti Kafir paling mantop. Baru bertemu ruas dgn gangsta2 Umnongok, tak berani cukai jugak terutama Pasir Salak.

    Yg heran Pekan senyap menghilangkan diri selepas Speaker buat ruling boleh tembak 1MDB. Cabut kepit telor, ingat Panglima Bugis boleh man-on-man anak jantan. Ini pengecut tinggalkan macai2 bertungkus lumus. Memang tak layak panggil Lanun Bugis langsong.

    Kepit telor hanya pandai berkokok melalui Facebook betul2 dapat ajaran dari pasu bunga Abodoh dan melesap dari Cif Lobai sendiri.

    ReplyDelete
  8. Bahasa Lebai kena guna Arab daa! Kalau LGE sebut rompak mana mereka faham. LGE kena sebut wang zakat, derma atau sedekah. Barulah Lebai boleh masuk bahas sekali. Adik abang punya pasal.

    ReplyDelete
  9. Walaun bodoh...nak bertazkirah pasal penggunaan bahasa kesat pun kau pegi la berdakwah kat Chief Lebai engkau tu dulu ...bagi tau dia tak manis guna perkataan kesat seperti babi, anjing, barua, butir taik....salah forum mangkok ni....

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.