Thursday, August 2, 2018

BerToyota Fortuner & BerAudi Q7 Ke Sungai Kandis

Madu tualang power! Click here



Di zaman kegemilangan komunis Soviet Union, mereka berbangga hero-hero revolusi cuma naik bas turun bas & bersesak-sesak macam sardin dalam keretapi.

Sedangkan pekerja parti (servant of the party) yakni president, secretary, balaci-balacinya senang lenang kesana kemari dgn limosin menjalar.

Dol,

kalau walaun blh baring terlentang pejam mata sekejap, tangan letak atas dahi & kaki buat nombor 4, tolong lah fikir.

Ambiklah tindakan.

Cuba cakap, "Syok la depa berair-cond dlm Porsche, dlm Q7, dlm Vellfire"

"Kapla bana hapa aku nak pi Sg Kandis dgn duit petrol sendiri? motor kapcai pun sendiri punya, berpanas berhujan"

Kahkahkah!
Kahkahkah!


21 comments:

  1. Bodohnya kamu ni bahlol..kamu ingat semua org pas atau pemimpin asalnya sengkek....
    Bahlolnya geng ph ni...atau kamu masih umno tak sedar diri.....
    Ooi bahlol, pergilah tgk kelulusan diorang sebelum nak komen bahlol...
    Aku sendiri pun gaji lima angka dan sokong pas...apa punya bahlol...patut blog tak laku bodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah!
      Kahkahkah!
      Kahkahkah!

      Delete
    2. Gaji 5 angka pun nk bagitau org ke..hahaha..woit..gaji aku 6 angka...kah kah kah..bangang betul geng walaun ni..

      Delete
    3. Kahkahkah
      Kahkahkah
      Kahkahkah
      Sebab tu dia bahlol sokong PAS

      Kahkahkah... Bahlol

      Delete
    4. Dengan gaya bahasa anon 8:39pm tu, aku cukup percaya gajinya memang 5 angka termasuk nilai sen sekali, kah kah kah kah kah!

      Delete
    5. yang lawan,diorang semua ada nombor ahli.nanti disemburnya kita kafir harbi

      Delete
    6. 5 angka tu trmasuk angka sen yg kat belakang lah tu
      yg orang mengata ni sbb PAS tu dulu semua niat tujuan asal syurga.... takde duniawi1 sangat
      tapi sejak akhir2 ni mewah lain macam... tu yg musykil
      bukan cakap tak kaya tp bermewah2 lain macam skrg ni

      Delete
    7. Klu sokong pas dulu aku tabik. Klu engineer, doktor, loyar dll dan gaji 5 angka atau lebih tp sokong pas hadi, kamu cuma just another walaun kah kah kah

      Delete
    8. Hahahaha. Aku gaji sepuluh angka rupiah pun x heran lagi walaun nk kecoh2 gaji 5 angkat...kalau xbodo bukan walaun nama nya.kahkahkah

      Delete
  2. Terdesaknya depa sampai paksa ahli Pas pangkah BN.

    ReplyDelete
  3. gaji aku angka 5 sejam,
    aku pun nak eksen jugalah
    kah kah kah
    kah motor honda aku EX
    kah kah kah

    ReplyDelete
  4. Lepas ni prk balakong amcam. Mca bn betanding lawan dap ph. Pas masuk tanding ke. Kalau tak nak sokong mana. Apa fatwa terbaru akan kuar nanti.

    ReplyDelete
  5. Balakong kasi MCA bertanding. .pas sokong MCA kurang mudharat katernye nye. Hanat punye pas. Kahkahkah

    ReplyDelete
  6. Sian Abang BAHLOL GAJI LIMA ANGKA...Indonesian Rupiah atau Turkish Lira?
    Untuk pengetahuan abang BAHLOL, tong penuh tidak berbunyi...TONG KOSONG ye...bunyi kuat...walaupun tong taik bekas berak haji Hadi KAH KAH KAH....

    LL terjentik telor budak gaji lima angka ka...sampai jadi gitu...MACAM GURKA MARAH kata P. Ramlee KAH KAH KAH...
    lima angka....PHEWWW...ADEHHH DEHHH DEHHHH...senak perut aku gelakkan walaunta PAS....

    ReplyDelete
  7. Betoi Yeop LL.... aku lama dok di Russia. Perangai komunis memang macam tu....Dulu la....la ni Komunis dah kalah. Dulu bila pelawat asing datang tengok manusia macam ulat taik bersesak-sesak naik turun public transport, dia orang tanya..."Siapakah mereka?" Nanti dijawab "Mereka adalah pejuang-pejuang rakyat...Hero of the Soviet People"

    Kemudian datang limosine gedabak panjang macam roti John dan ditanyakan "Siapa itu?" Jawapannya "Mereka adalah servant of the people.

    Kat Sg Kandis pula ada yang datang dengan Porshe, Q7, Toyota Fortuner dan sebagainya lalu ditanyakan "Siapa mereka". Jawapannya...."Ohhh...itulah pemimpin PAS yang syumul, suci lagi amat sederhana..."

    Kemudian datang pula berdondong-dondong dengan vespa tua dan kapcai cabuk lalu ditanyakan orang...."Siapa mereka? Maka diberitahu merekalah pejuang tegar walaunta dan walauntit para jihadis GAJI LIMA ANGKA...kah kah kah...

    Kazeol! kakoi durak... idi k chortu piddaras! sabsem tupoi...yop tvayu materi ( Zarplata Piat Sifir?- Gaji Lima Angka?) Vot eta daa....

    ReplyDelete
  8. Kah kah kah..dia tak ingat yg kitax ni dulu pun asalnya sokong pas jugak...dulu pas kaya? Kah kah kah

    ReplyDelete
  9. Kah kah kah..dia tak ingat yg kitax ni dulu pun asalnya sokong pas jugak...dulu pas kaya? Kah kah kah

    ReplyDelete
  10. walau telambat. aku nak pantun sikit. Anak Ah Pat baca buku, klu blog Ll ni tak laku.. hang baca buat hapa... kah.. kah. kah hadoi laa.. gaji lima angka kah ..kah.. 1000x

    ReplyDelete
  11. aku xde la samper 5 angke tp 5 jgk ..
    5'kilo brt aku punye sarban .. kah kah kah

    ReplyDelete
  12. Hihi
    Hihi
    Hihi
    Minat giler Kat LL . JOM NIKAH BANG LL. MESTI AUMMMMM

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.