Saturday, July 14, 2018

Tin Milo Dah Keluar

Madu tualang power! Click here


Kerajaan Pakatan Harapan buat Tabung Harapan untuk tolong sama meringankan beban hutang negara & juga nak menunjukkan betapa bebalnya & betapa borosnya pemerintahan HAMNO Najib.

Puak2 HAMNO melancarkan Tabung Najib utk membayar RM1 juta wang jaminan yg diperintahkan mahkamah kerana kononnya Najib dah hampir mamah rumput nak makan anak bini pun dah tak berduit bila akaun bank mereka yg ada bilion2 ringgit telah dibeku. Merangkak la ahli HAMNO cari duit utk menjamin bini Rosmah yg telah memberi kita semua GST sbg tanda kasih sayangnya kpd rakyat.

Di Jelawat, Bachok baru2 ini pun ada puak masjid yg kepala hotaknya cukup bergeliga dalam menabung.

AJKKKKK Masjid itu telah memasang 'bubu kutipan derma ikhlas' diatas 'speed bump' di jalan raya di hadapan masjid mereka & dibuat pada hari raya ke-3.

Hasilnya kompomlah kutipan menimbun & jalan jem sampai 3-4 km. Ptuihhh!!!!

Menabung juga salah satu kualiti terbaik suami Najib. Menurut sumber2 yg langsung tak boleh dipercayai, beliau menabung sejak dlm perut utk suatu hari nanti boleh membiayai nafsu buragasnya terhadap intan berlian & beg Birkin.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

PAS?

PAS bawak keluar tin Milo balik semula ni kaplabana hapa? Tabung hapa lagi?

Bukan hari tu dah terpekik terlolong tumbang lembu kambing & unta ke merayakan katanya dah menang ke atas Sarawak Report??

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Come on la, takkan Lebai kena ketum.

Kahkahkah!


8 comments:

  1. Betul2 lebai ni dah jadi libanglibu. Dalam mengutuk kerajaan ph mengumpul duit tabung harapan dorang pun sibuk jugak mengumpul derma...untuk PAS lah... Nak beri derma pun kemna tenguk2 jugak. Dulu masa bertanding sibuk bertanding banyak kerusi dengan bayaran berjuta2... sekarang mintak nyawa pulak....puh...lebai suci ni....

    ReplyDelete
  2. serawak report kata pas terima 90juta dari najib? masa dapat duit pemimpin enjoy sesama pemimpin,tetapi bab bayar ongkos!minta pada ahli...

    sudahlah menipu pada ahli & rakyat kata dah menang sama! apaka jadahnya nak minta bantuan?

    ReplyDelete
  3. PAS dan bersama UMNO untuk menuju ke kubur masing2...

    ReplyDelete
  4. Croatia 3-1 France

    ReplyDelete
  5. Allahuakbar...... ahli parti juga ladi mangsa
    ditindas... tertindas... menindas

    ReplyDelete
  6. ug pas umno tak jadi2 jugak.last last jadi ug ph ngan umno di kedah dan perak...puak ph ni mulut ja marah bebeno kat umno tp dalam hati,,,sayang....haha

    ReplyDelete
  7. Laaaa.kata pas heboh satu dunia pas menang saman sarawak report tapi ni derma utk apa pulak tuan tuan...

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.