Monday, July 16, 2018

Hari Pertama Lagi Dah Buat PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia) Marah

Madu tualang power! Click here


PAS marah sesangat kerana perlantikkan speaker dibuat terlalu lambat.

Sepatutnya 14 hari sebelum sidang, satu dunia dah kenal speaker parlimen Msia.

Kahkahkah!

Ini boleh mencetuskan ketidak-stabilan ekonomi, sosio & budaya.

Ini juga boleh menyebabkan Jho Low tak mahu balik Msia.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Speaker ni penting. Tanpa tuan speaker, Puan Bikmama/Puaka pun tak lena tidur malam.

Itu je sebab PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia) marah.

Kahkahkah!





25 comments:

  1. marah sbb kebodohan mrk. bertahun2 jadi ahli parlimen masih tak hafal rukun.

    Peraturan Mesyuarat 4 (1) menghendaki nama calon YDP dihantar kepada Setiausaha Dewan sekurang-kurangnya 14 hari dari tarikh mula mesyuarat. Mengikut takwim Dewan Rakyat, 14 hari ialah pada 2/07/2018.

    Setiausaha Dewan dengan jelas memaklumkan Dewan bahawa nama calon Speaker telah diterima mengikut Peraturan dan tiada nama lain diterima justeru Datuk Mohammad Ariff dipilih dan dilantik sebagai Yang di-Pertua mengikut Peraturan 4 (3).

    tidak ada peraturan yg suruh serah nama pd presiden pas atau umno. hanya Setiausaha Dewan.

    dari pembangkang dah jadi pembangang.

    rakyat lihatlah nanti bgmn mrk melanggar ikrar yg mrk buat…

    ReplyDelete
  2. Kita dokk harap ada check and balance ropenye bangang and bahalol yg ada...SiTakoyaki tu patutnyee Kasi penampoer jepun jee

    ReplyDelete
  3. Kahkahkah....nasib baik Tuan Speaker tu baik... kalau teman jadi Tuan speaker...teman suruh bentara kunci pintu dewan tu... bior deme duk termangu2 kt luar tu... nk merajuk pulak....kahkahkah

    ReplyDelete
  4. Ellehhh....nak tunjuk lagak la tu.... tak kan nak jadi pasu bunga selamanya. Dulu nak angkat plakard tanya mana wamg MDB pun segan silu....lepas ni kau orang tengoklah buang tebiat mereka...

    ReplyDelete
  5. Panas hati duk tengok kawan2 lama dah jadi menteri timbalan. Lebai asyik2 duk kat kerusi pembangkang. Hajat nak jadi punaisihat musnah. So meroyanlah silebai2 ni.

    ReplyDelete
  6. hahahaha Keluar dewan pastu berborak2 mentekedarah kat kantin,dgn muka tak tahu malu masuk balik,angkat sumpah konon untuk rakyat piiiiiiiiiiiiiiii dah!
    angkat sumpah bukan untuk rakyat tapi untuk dapat elaun mp!!
    masa najib jadi pm dulu,ada ka mp2 pas berani bising2 camni....tu sebab pas kena tipu idup2 ruu355.

    ReplyDelete
  7. Wakil PAS yang keluar berapa orang? Wakil BN tak keluar ke sampai pilih tajuk wakil PAS marah...matematik macamana ni boh lawak2..

    ReplyDelete
  8. Salah satu keistimewaan pakar strategi ph masa pru 14 ├Čalah...bila parti pak lebai bg ulasan.. belasah2..seronok jadi ronok2.. kondemkan parti pak lebai.. bila tingkah laku dan ucapan tak pro.. umno kita jgn belasah lebih2.. selagi kes 1mdb tak selesai..paras2 hidung je umno bernafas..apa yg pakar strategi ph buat.. keputusan pru14 jawapannya..

    ReplyDelete
  9. Wakil PAS yang keluar dewan dikatakan marah. Wakil BN yang keluar tidak pula dikatakan marah! Sedangkan bilangan wakil BN yang keluar lagi ramai. Tajuk artikel kurang cerdik. Maaf ya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena batang hidung sendiri kata orng tak cerdik,siapa yg mulakan dulu?bukankah taki wakil pas?yg tunjuk buku kecik tu! kata point of order?fahamkah kah dia nak point of order tu,kena angkat sumpah dulu? mathematicnya pas ada 18 ahli parlimen yg keluar semua bermakna 100%,manakala bn ada >50 ,3 tak keluar maknanya 98.8%,peratus paslah yg ramai %nya,selari dgn tajuk.

      dan dengan MUKA TAK MALUNYA ANGKAT SUMPAH,PADA ORNG YG MEREKA TAK IIIKTIRAF PROCEDURENYAA!.....KERANA APA?AGAMA?BANGSA?NO NO NO........KERANA FULUS ELAUN YG LUMAYAN ITU SHJ.

      Delete
    2. 47 lebih banyak dari 18? lawak2.

      Delete
    3. " Menegakkan benang basah "

      Delete
    4. Betul2... No 18 lebih baik dari No 47. Sebab tu No 18 berhak dapat tajuk

      Delete
    5. Yang belum angkat sumpah tak boleh berbahas agenda yang telah ditetapkan. Itu baru tanya bukan bahas

      Delete
    6. Selari dengan tajuk pasti tidak ada pertemuan di hujungnya

      Delete
    7. Perbicaraan di Mahsyar sangatlah lama. Lepas menunggu 50,000 tahun barulah dimulakan pengadilan

      Delete
    8. sekurang2nya umno masih ada wakil dlm dewan. pas tak ada wakil langsung!

      Nampak tak muslihat umno?

      Delete
    9. Walaun pas bebal ckpla apapun diorg xnmpak apa2.hahahaha

      Delete
  10. Umno keluar dewan memang dirancang. Pas lah yg bodoh ikut buntut umno. Pasu bunga tak ada pendirian. Dah matang sangatlah konon.

    ReplyDelete
  11. PAS adalah musuh no 1 DAP,,maka ianya juga musuh pan.and the geng..pasal apa..Islam..orang2 kafir munafik, fasik tidak akan suka,,psal PAS bercakap ttang dosa/pahala..surga/neraka..DAP lebih penting bagi pakatan fush atop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS ni perasan bagus. Apa yang mereka buat semua betul. Orang lain buat semua salah. Syurga pahala untuk mereka, dosa neraka untuk orang lain. Dah habis duit berpuluh juta masa pru14 menang sikit pun Hadi and the gang takde tahu malu masih stay perasan baguih tak mahu bertanggungjawab. Sebab orang kat bawah pas, walaun memkhinzir buta mengiyakan apa pemegang kunci syurga kata.

      Delete
    2. kalau duit tu fokus untk bantu rakyat 2 negeti....bsnyak jugak manfaatnya...

      Delete
  12. PAS = BN sama level je pemikiran dorang nih skrg....
    akal letak kat lutut.... rakyat susah tak piker... stkt speaker dewan dia kecohkan macam beruk

    ReplyDelete
  13. Mana x marah.dulu kata pan nyamuk tp nyamuk plak jd speaker .angkat sumpah depan nyamuk tuan tuan bygkan marah x marah nyer pas.hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tunduk hormat depan nyamuk

      Delete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.