Saturday, June 9, 2018

Sahur Ikan Sepat Malam Jumaat

Madu tualang power! Click here


Sahur dgn goreng ikan sepat kering sedap ni. Memang mendapatlah.

Goreng sekali dgn bawang & cili padi/kering. Kasi garing sikit.

Perghhh... menitik2 merocik3 ayor lior komer oi!!

Done menggoreng, kau pun online jap sambil  baring2 sebelah anak.

Kau amat yakin bahawa mata kau telah berkelip 2 kali.

Kali pertama kelip, jam baru pkl 4 pagi.

Kali kedua, dah pukul 6.

Melepas. Esok cuba lagi.

Kah3 kah3 kah4!!!!


Pembaca yg budiman,

di kala engkau membaca tulisan ini, aku dlm perjalanan ke Kelantan.

Ptuihh! Harga petrol masih RM2-20/liter.

Tetapi, petrol RM3 pun tak mengapa asalkan HAMNO dah makan tanah & Najib bukan lagi PM.

Kahkahkah!

Selamat Aidilfitri kpd semua.

10 comments:

  1. manifesto PH dibuat berdasarkan pada hutang negara rm686bilyoong...

    tapi bila terdedah hutang dan sampai trilliong… pening kepala mcm mana nak tunai janji…

    tambah lagi dengan harga minyak semakin tinggi...

    tapi rakyat tetap sokong PH dibwh pimpinan tun...

    buktinya : tabung harapan dah cecah >rm50juta...

    cuba pas kelantang buat tabung minta rakyat kelantang derma. boleh gak byr gaji, buat rumah utk rakyat, pergi melancong …

    pas tganu pula bolehlah minta derma dari rakyat tganu supaya boleh byr saman ciptaan hadi sebyk rm1bilyoong...

    ReplyDelete
  2. Saman 1 billion di Ganu itu mesti dirayu Lebai supaya tak senak sgt.

    ReplyDelete
  3. Lobai yang paling islam kat malaysia ni pun menangguhkan manifesto mereka apalah sangat dengan PH yang diperintah oleh liberal, munafik dan geng lembu kenyang. Den totap puas hati walau minyak RM5 sebab najib dan geng ponyamun dah bungkuih.

    ReplyDelete
  4. Yeop miker lepeh raya minum madu lebih jangan lupe menjala ikang

    ReplyDelete
  5. Cuti bersaling 2 tahung dang brim 2500 jadi tak? Banyak tino undi lobai nak memohong.....

    ReplyDelete
  6. selamat bercuti... selamat menyambut hari raya
    puasa & raya tahun ini rasa len macam LL
    kena saman pon senyum jekkkk

    ReplyDelete
  7. Ape motif libanglibu tulih cenggini..mabuk ketum ka libanglibu ni. Hahahaha

    ReplyDelete
  8. Pantek punyo libanglibu...memantek ajo kojo eh.kakakakakaka

    ReplyDelete
  9. Bhai LL...

    Tak aci... kereta teman tabley isi RON95... semput nanti... adoyailah...

    ReplyDelete
  10. Weii... Brp lm nak bsahur? Dh nk raya lah

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.