Thursday, May 3, 2018

Chief Lebai Umpama Jose Mourinho

Madu tualang power! Click here

Dol, jujurlah. Kalau nak hantar anak
mengaji muqaddam, lu nak hantar
kat Sapa? Kahkahkah!!

Peminat bola seluruh dunia pasti ingat bagaimana Jose Mourinho selaku pengurus Real Madrid telah memancing amarah penyokong Barcelona ketika Real Madrid datang bertandang ke Camp Nou.

Seawal 10-15 sebelum perlawanan dimulakan, Jose Mourinho telah masuk ke padang dgn membawa muka konfiden, berlagak & amat poyo.

Jerit-pekiklah penyokong Barcelona naik hantu. 

Malam itu Jose Mourinho berjaya mengurangkan kebisingan Camp Nou sebyk 50% kerana penyokong Barcelona dah sakit tekak sebelum sepak mula.

Malam itu juga Real Madrid menang atas faktor Real main bergaya, Barcelona bangang gila & penyokong Barcelona dah abis suara.



Itulah yg dibuat Chief Lebai ketika ini.

Tiap-tiap hari dia akan merapu meraban.

Esok kita tak tahu apa lagi yg nak diracaunya.

Tajuk zikir hariannya sama shj setiap hari iaitu Pakatan Harapan.

Chief Lebai mungkin ingat rakyat boleh lupa isu GST, isu 1MDB, isu Felda, isu hutang dgn China & juga isu UG.

Jgn lupa, diet UG amat penting baginya sekarang, telah hampir sangat setelah diimpikan sekian lama.

Tau apa UG?

Ubat gila.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

18 comments:

  1. Apa dia perasan selama ni dia dok dalam kerajaan kah? Atau dia bagi tahu secara sindir agar rakyat jangan undi Pas dalam PRU14 ni.

    ReplyDelete
  2. LL..Agaknya inilah yang dikatakan sebagai UG yg ditentang oleh TGNA dulu. Dia meraban marahkan PH seolah2 BN tu sekutu PAS. Dalam pada itu para walaun masih percaya jugak ùg ni...adush....

    ReplyDelete
  3. Hadi mimpi.. najib lantik dia jadi Tpm , pegi mana2 org ramai cium batu cincin kat tangan dia kahkahkah..

    ReplyDelete
  4. LL...kau rasa chief lebai nie kalu dh confirm sasau...letak kt hospital mana paling sesuai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 7:51am....rasanya takde hospital yg mau menerima cif sasau ni. Kira pi kira mai,yg terbaik humban ke laut ja dia dgn jib dia.

      Delete
  5. Laman libang libu dah kena blok ker?

    ReplyDelete
  6. semalam dapat tangkap.....
    dua petugas PACA (dibawah blok UMNO) yg tinggal berpuluh tahun di Shah Alam.. mengundi di Shah Alam selama ni... dlm masa sama mereka mengundi cara POS???? Dah kenapa??? Dia hanya akan bertugas menjadi PACA di Sri Setia je... Bkn jauh dgn Shah Alam.
    ini terjadi bila salah sorang secara tidak sengaja terupdate surat undi POS di wasap status...
    BUkan mereka berada diperbatasan..perang..jaga sempadan bagai nak kena undi POS sedangkan nama utk undi di Shah Alam pun ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawa pada NGO BERSIH. Viral satu dunia. KP SPR kena londeh macam KP SPRM... satu dunia tahu apa mereka buat.

      Delete
  7. kah kah
    hari hari aku bertekak dgn walaun
    hari hari aku kena soal pasal akidah aku
    solat subuh ke tak
    kalau setakat solat dinasour tu jgn memekak dgn chief lebai yg mimpi jumpa nabi

    ReplyDelete
  8. Hahahaha aku pun sama ada bertekak dgn walaun mmg depa taksub sungguh dgn hadi.kita sentuh je bab hadi terus angin satu badan walaun. Mcm hadi tu nabi plak xda salah silap.kata pemimpin kena islam tp ada calon pas dr org kapir apa cer.dah abis org islam ke kat pas. Yg paling kelakau pas konfiden menang byk kerusi.. Mcm ph neutral kalau pemimpin ph ckp salah tetap salah.xla taksub .tp pas dah jauh blh dikatakan jauh sesat.ibarat hadi spt nabi.pas umpama agama..pru diibaratkan perang islam melawan kafir..xke jauh sesat tu..kepada walaun.bertaubat lah..

    ReplyDelete
  9. Ustad yang balas bagi video dia dimaki geng PKR mulanya aku pun kesian. Nyaris nak jadi walaun. Tengok2 youtube lain rupanya mimbar masjid tu memang dia bawa cerita pasal Pas tanpa segan silu. Ngempen suka hati dia. Memang patut kena maki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini lah ostat Pas....ayat2 bohong di lidah sentiasa, berpisah tiada.

      Delete
  10. Dol, Daim yang diam sudah keluar. Kedah, Perak, Kelantan dan Sabah BN - Pas gerenti tumbang. Apa lagi Melayu mahu? - NAJIB RAZAK Tajuk Utusan 10 MEI 2018 kalau dia tak lari ke Koh Samui atau Kazakhstan. Paling kurang HARGA MINYAK NAIK 2.90 SELITER! KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  11. adi berangan la tu nk jd menteri lps pru nanti tp sori la klau bn menang lg, jibby mmg xkasi punye .. mase tu mesti adi mengwmok sakan n utk memujuk mgkin jibby kasi naik pgkat skit jd chief tg rambutan!. kahkahkah

    ReplyDelete
  12. Y{ooh dah boleh baca blog ni. Tu ari ingat dh kena pdm

    ReplyDelete
  13. Bhai LL...

    Dah ok dah blog lu....

    ReplyDelete
  14. Hidop balik blog ko Dol.
    Ko ada sogok duit kat MCMC ke?
    Kahkahkah!!

    ReplyDelete
  15. 2 minggu tak dapat access....

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.