Friday, May 25, 2018

Batang Bertenggek, Batang Dah Buruk

Madu tualang power! Click here


Selain dari bermain dgn anak cucu dan mengira duit tabungan sejak kecil, inilah agaknya antara saat2 manis Najib.

Dipuja & dihormati ketika berkuasa.

Ketika ini, kalau Najib kata taik cicak itu warnanya kelabu taik anjing sekali pun, sekalian hadirin akan akan setuju.

Malah akan ada yg bertepuk sorak, "Brilliant PM! Brilliant!!"

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Tapi skrg sejak rumah Najib digeledah SPRM, brp kerat yg tunjuk muka?

It is sad, you see,  all is fair, in love, war and politics.

There are no eternal allies, no eternal foes. Only interests.

Chief Lebai pun time ni la nak bertapa bawah pokok nyiur tepi laut.

Kahkahkah!

10 comments:

  1. Satu untuk kau...satu untuk aku... dua untuk kau...2 untuk aku... hahaha pak lebai sedang kira duit lebih derma PRU....duk kat tepi pantai....

    ReplyDelete
  2. chip lebai kini dah pon nampak bayang coba2 konon2 nak jd penasehat kapla uto kpd PH pulok..

    Seronok tunggu bilo agaknye akkaun AFFIN yg 90juta tu akan mula dibuka

    ReplyDelete
  3. Bhai LL...

    Hahahaha... Kesian ... Najib Razak dan Abdul Hadi Awang sama-sama pembangkang..... Hahahaha....

    ReplyDelete
  4. Sian chief lebai juga kena..tersedak beliau yg tgh bertahnik tu.kakakakaka

    ReplyDelete
  5. Ish ish ish...insafilah wahai saudara ku....di bulan mulia ni, sama2lah kita beroleh pahala dgn ibadat....laaa...mimpi jd lebai rupanya

    ReplyDelete
  6. Mat teran mengadu kat SKMM suruh tutup blog LL agaknya??? Tak tahan kena meneran bila jawab komen pedas LL. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  7. Kan chip lebai suka berpeluk dgn chip penyamun. Blhle berpelukan sbg pembangkang .kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergomol comolot pun dah tiada siapa lagi nak melarang Cif Lebai dan Cif Penyamun. Lebih afdhol buat masa LIVE sidang Parlimen sebelum bentang RUU355 kalau rajin datang. KAHKAHKAH!

      Delete
  8. Tiada lagi kawan lawan yang menyanjung Najib dulu yang tunjuk muka? Mana menteri dulu, mana kawan yang sama sama ketwa dulu, mana teman yang sentiasa backing Najib dulu..sekarang tak menonjol pun. Dalam parliman bila pembangkang sebut saja 1MDB, bergegas mereka bangun lalu membela dan mencerca pembangkang. Harap Najib berpijak kpd kenyataan hidup kawan ketawa senang dicari, kawan menangis..? - Ancient Mariner

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.