Thursday, May 31, 2018

Lebai Cepat Puas

Madu tualang power! Click here


Digentel lebih kurang dek Abg Arul Kanda, dah puas.

Digosok-gosok dek Si Lembaga, pun puas.

Diperayat cair meleleh dek Pok Cik Isa, puas sampai ujung kuku kaki.

Kahkahkah!!

Senang bela Lebai, cepat puas. Dah puas terpeleot, jadi la Pasu Bunga nak angkat tangan pun tak larat dah kebas2.

Kahkahkah!

Geng Pasu Bunga ni dgn DAP pun kira boleh kaw-tim, cuma jgn sebut Mat Sabu saja.

Berbulu anak tekak depa, kena pulak tgk Mat Sabu dah kehulu kehilir naik kereta roti John, rasa macam nak hempas2 sarban 5 kilo lah.

Kahkahkah!

Friday, May 25, 2018

Batang Bertenggek, Batang Dah Buruk

Madu tualang power! Click here


Selain dari bermain dgn anak cucu dan mengira duit tabungan sejak kecil, inilah agaknya antara saat2 manis Najib.

Dipuja & dihormati ketika berkuasa.

Ketika ini, kalau Najib kata taik cicak itu warnanya kelabu taik anjing sekali pun, sekalian hadirin akan akan setuju.

Malah akan ada yg bertepuk sorak, "Brilliant PM! Brilliant!!"

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Tapi skrg sejak rumah Najib digeledah SPRM, brp kerat yg tunjuk muka?

It is sad, you see,  all is fair, in love, war and politics.

There are no eternal allies, no eternal foes. Only interests.

Chief Lebai pun time ni la nak bertapa bawah pokok nyiur tepi laut.

Kahkahkah!

Monday, May 21, 2018

Hooray!! Libang Libu Kembali Online

Madu tualang power! Click here

Libang Libu ghaib akibat disekat SKMM bbrp hari sblm PRU.

Menitik ayor mata, org lain syok berblogging waktu PRU & kita tgk saja.

Syukurrrrr sekatan telah berakhir & akan menulis tidak lama lagi.

T/kasih.

Thursday, May 3, 2018

Chief Lebai Umpama Jose Mourinho

Madu tualang power! Click here

Dol, jujurlah. Kalau nak hantar anak
mengaji muqaddam, lu nak hantar
kat Sapa? Kahkahkah!!

Peminat bola seluruh dunia pasti ingat bagaimana Jose Mourinho selaku pengurus Real Madrid telah memancing amarah penyokong Barcelona ketika Real Madrid datang bertandang ke Camp Nou.

Seawal 10-15 sebelum perlawanan dimulakan, Jose Mourinho telah masuk ke padang dgn membawa muka konfiden, berlagak & amat poyo.

Jerit-pekiklah penyokong Barcelona naik hantu. 

Malam itu Jose Mourinho berjaya mengurangkan kebisingan Camp Nou sebyk 50% kerana penyokong Barcelona dah sakit tekak sebelum sepak mula.

Malam itu juga Real Madrid menang atas faktor Real main bergaya, Barcelona bangang gila & penyokong Barcelona dah abis suara.



Itulah yg dibuat Chief Lebai ketika ini.

Tiap-tiap hari dia akan merapu meraban.

Esok kita tak tahu apa lagi yg nak diracaunya.

Tajuk zikir hariannya sama shj setiap hari iaitu Pakatan Harapan.

Chief Lebai mungkin ingat rakyat boleh lupa isu GST, isu 1MDB, isu Felda, isu hutang dgn China & juga isu UG.

Jgn lupa, diet UG amat penting baginya sekarang, telah hampir sangat setelah diimpikan sekian lama.

Tau apa UG?

Ubat gila.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Tuesday, May 1, 2018

Jawapan Berair-air Utk Nik Abduh

Madu tualang power! Click here


Soalannya mudah sahaja. 

Tetapi jawapan org bijak pandai hafal itu hafal ini, khatam itu khatam ini, belajar itu ini, mengajar itu ini, ceramah begitu begini, jawapan dari puak2 ini boleh jadi macam lahanat.

Kalau nak cuba bermantik-mantik, romantik, philosophic, pornographic, pergilah masuk kembali ke dalam lubang dubur biawak.

Kahkahkah!

Siapa kita tanpa bonda?

1. Anak yatimlah bodoh.
2. Jadi anak tirilah kalau bapak kawin lain. Sengal.

Itu baru 2 contoh jawapan. (Kawan2 boleh tokok tambah)

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Lain kali kalau bertanya, bagi org jawab. Jgn sendiri jawab.

Susahlah macam ni kalau asyik ingat air saja.

Dah bertakung2 gamaknya, jalan pun senget sebelah.

Kahkahkah!