Sunday, April 1, 2018

Ulangtahun ke-3 Jenaka Ahmad Maslan

Madu tualang power! Click here


Ahmad Maslan sebenarnya bijak. Menurut khabar diangin lalu, mamat ni score 3.85 memanjang semasa belajar di universiti dulu.

Jenis rambut belah tepi. Baju masuk dalam. 

Kahkahkah!

Sayangnya mamat ini masuk HAMNO, kalau dia join walaon..

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Genaplah 3 tahun kita dikerjakan GST yg pada mulanya digelembong Ahmad Maslan akan menurunkan harga berangan.

Harga petrol jadi 5 kupang seliter, beras Faiza jadi RM11-00/5kg, ikan bilis RM2/kilo. Mcm tu gamaknya fikiran Mat Maslan.

Kahkahkah!

Tapi jika diizinkan, Mat Maslan akan tetap bertanding dlm PRU dan akan terus berjuang bermati-matian pantang under hingga titisan darah biru terakhir demi agama, bangsa & negara.

Kompom masih ramai yg akan mengundi Mat Maslan, termasuklah walaon. Kan?

Kahkahkah!



12 comments:

  1. Lahabau . ..penipu ..

    ReplyDelete
  2. Mat lan ni masa belajonya rajin sangat...malam2 study dan buat research...tapi sebab dia rajin tu lah orang selalu belanja dia makan. Tumpang tiru assignment dia. Jadi dia tak tau harga barang. Keluarlah kenyataan gst akan sebabkan harga turun...bila harga tak turun2...dia salahka catut mencatut pulsk...sepatutnya dia nia dicarut aje masa buat kenyataan tu...macam mana LL?

    ReplyDelete
  3. Dalam satu wasap yg saya pernah terima..ada mak cik tanya dalam satu sesi dialog...ngapa harga ikan kembung naik melambung lepas gst dikadakan..penalis jawab ikan kembung tak kena gst...nasiblah makcik tu tak jawab balik..kalau tak kena gst kenapa harga naik...kahkahkah penalis pun patut hanyut ke laut aje..sama dengan mat lan...

    ReplyDelete
  4. GST AKAN MENYEBABKN BN DAN WALAUN TURUN.... saya ulangi...

    ReplyDelete
  5. Memang barang turun. Sejak akhor3 ni nak beli jamu pun tak mampu siap kena gst lagi. Bini aku asyik komplen barang aku ni asyik turun dah lama tak naik. Betul cakap mat maslan gst akan buat barang turun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu..order madu tualang hutan libang libu bro... pasti naik dan kerasss !

      Delete
  6. SATU KENYATAAN YANG BERANI! "Saya katakan, lepas PRU14 BN pasti tumbang"... saya ulang!

    ReplyDelete
  7. Nak pru ni harga akan turun kome oi..kelmarin dan semalam bn buat prog jual barang2 murah betul..ayam beso pun seko rm10..kalau idak dekat 20 seko...tp kome tunggu la lepeh pru ni siap le kome silap gaye ayam seko pun 50 tu pun kecik cenonet kuruih xmandang daging..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm ayam daging la. Sebelum dijual bagi makan cukup2 supaya gemok. Lps tu kena sembelih

      Delete
  8. Pak lawak sik Mat Maslan nie, calon tetap supermaharajalawak malaysia

    ReplyDelete
  9. Lepas dia bodoh2 kan pakcik & makcik satu malaysia pasal Gst, ahmad maslan naik pangkat jadi ketua biro IT hamno kahkahkah sialan betul !

    Patutlah macai2 cybertrooper umno hujah macam lan-ci-auw kat social media , ketua dia memang lan-ci-auw punya manusia.

    ReplyDelete
  10. abg mat memang mantap!! seorang dua je boo kan

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.