Monday, April 23, 2018

Takkan Lebai Tak Tahu Sejarah?

Madu tualang power! Click here





Lebai-lebai sekelian,

History is written by the victors.

Sapa berkuasa & pemenang, dialah pemegang sejarah.

Kita boleh lihat bagaimana sejarah perubatan Islam kita diputar-belit oleh barat dan ianya dilakukan dgn sewenang-wenangnya kerana dia yg berkuasa sekarang ini.

Kita juga tahu beberapa fakta sejarah tanahair juga diputar-belit oleh British kerana kekuasaannya dan pernah menjajah Malaya.

HAMNO juga melakukan perkara yg sama, jika tidak sudah tentulah pejuang2 kemerdekaan kiri turut disebut nama-nama mereka dalam lipatan sejarah.

Buat masa ini, nama Mat Nuar dlm PWTC pun depa nak cungkil habis kalau boleh. Tunggu la, sikit hari lagi KLCC pun tumbang kerana kaitannya dgn Madey.

Lebai, history is written by the victors. OK lebai, faham.

Dek kerana nak melakukan baiah partinya, Chief Lebai Perak tak payahlah petik nama Dr Burhanudin.

Dr Burhanudin harum namanya dan sejarah tidak mencatat beliau sukakan binatang spt Chief sekarang.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Dol,

kalau lu reti membaca, lu bacalah artikel di atas.

Lebai dlm gambar itu bukanlah kecik anak. Lebai ini PJ PAS Perak. Satu Perak punya lebai dia conquer. Dia boss.

Kahkahkah!

Lebai ini juga pernah ditapau Nizar Jamaludin dlm satu kes mahkamah. Tak tahulah dia dah settle benda yg dia kalah tu.

Kahkahkah!

Lebai ni memang pejuang sejati PAS. Pernah kalah dlm PRU, namun tidak membantutkan hasratnya utk berkhidmat kpd lebih ramai lagi lebai & bergelar YB.

Whoooo hoooo! Kahkahkah! Kahkahkah!

Lebai ini jgnlah dibandingkan dgn Husam, Rafizi, Hanipa, Dzulkifli Ahmad, hatta dgn Mat Maslan pun dia kena tapau.

Kahkahkah!




59 comments:

  1. mana pi pejuang parti islam semalaya nih. x mau komen ka

    ReplyDelete
  2. boleh tanya anak Dr Burhanuddin yg tinggal di shah alam.

    lebai ba bin ngang. org yg taksub pas pun sama ba bin ngang kena tipu hidup2.
    no poblem boleh makang sotong cicah dedak.

    ReplyDelete
  3. Dah ada peminat ler pulak..

    ReplyDelete
  4. SETUJU...
    Sejarah di tulis oleh pemenang (victors)..
    Gamak nya lah PH (Pakatan Hadoi)... menang PRU 14 (gamak nya idak laa)...
    Sejarah kemerdekaan tanah melayu pun berubah laa..
    1) penganas kominus dicatatkan sebagai pejuang kemerdekaan..
    2) YM Tengku Abdul Rahman diklasifikasi sebagai tali barut penjajah..
    .... dan banyak lagi fakta sejarah baru..yang akan tercatat dalam buku sejarah sekolah...

    Tapi yang paling aku ngeriiii.. kubur Chin Peng akan di pindahkan ke Makam Pahlawan..
    Pemenang adalah pembikin sejarah..
    Macam cerita combat dulu dulu.. Askar jerman tak pernah pandai pandai...
    Pemenag adalah penulus sejarah...
    Semua orang matang tau laa DoL..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ....tanah negara sedang dlm proses gadaian najib pada kominis china...pak lebai canang kubur chin peng!

      Delete
    2. bodoh kau ni dah tak ada ubat alaun .... tanggapan yg kau buat ni beruk di zoo pun boleh terkejut beruk.....tulis la perkara yang masuk akal kerana ianya mencerminkan kewibawaan intelektual kamu....

      Kalau PH menang akan dicatitkan dalam sejarah bahawasanya berkuburnya PAS dlm PRU 14 bersamaan dengan terpenjaranya Mohd Najib Razak adalah disebabkan kegelojohan Hj Hadi Al Marangi Al Sotongi mahu menjadi diktator dengan menyingkirkan pemimpin2 dari golongan cerdik pandai dalam PAS. Beliau menukar pendekatan PAS yg dibawa oleh TGNA dari mesra orang bukan Islam kepada mesra DEDAK dan mesra UMNO. Apabila golongan cerdik pandai dlm PAS meninggalkan parti, maka yang tiggal cumalah mereka2 yang tidak berakal dan taksub berlebihan yang menjadi penyokong membawa rebah kepada presiden parti tersebut.

      Kekalahan total PAS menyenabkan ramai walaunta dan walauntit menjadi keliru dan hilang akal dan menghuni rumah2 sakit jiwa. Zaman tersebut di kenal sebagai zaman bulan purnama yang gerhana berpanjangan....

      Delete
    3. Yang gadai tanah kpd china komunis ..tudm sg besi, pelabuhan kuantan, edra energy, kem majidee dll tu PH ke...bodoh punya orang

      Delete
    4. Walaun panas tak boleh nak spin. Mulut Lebai Razman al Kastami sama macam mulut Hadi Awang. Panas sampai walaun terbakar. Minum air badak dol. Kahkahkah!

      Delete
    5. DoL hoi..
      Kalau pun suka sangat menulis...
      Menulis lah guna akal di kepala..
      Bukan guna taik di bontot...
      Melantong ya amat amat komen kau tuuu..
      Terserlah kebodohan dan ketololan kamu...

      Delete
    6. lain'2.sejarah semue bohong kecuali sejarah pis n pis saje dlm dunie mase kini yg dpt metulis sejarah sendiri .. ilham sejarah bg pis dtg dr tuang ulamak doonie n kini tercatan dgn rasminye .. pis + ikatan = gagasan sejahtere @ PiGS .. hehehe

      Delete
  5. Fakta sejarah yang baru jika PH memerintah (mintak selisih maklaikat 44 laa)....
    3) tarikh kemerdekaan adalah oada 9 May 2018..
    4) peristiwa 13 May merupakan tarikh keramat kepada perjuangan kemerdekaan malaysia..

    Pemenang adalah penulis mutlak sejarah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jika pas menang! sejarah kedatangan islam dibawa oleh pas!kitab2 ugama di wri-written,makan duit curi--halal,sembahyang ahli pas shj yg sah,critic sikit tanam jirat cina......jln mudah ka syurga hanya dgn jadi ahli pas..

      Delete
    2. Anon 19:44 PM..
      Sesungguh nya amat amat amat tak bebaloi ibu kamu meneran keluarkan kamu.. kalu gitu ler gupa nya ayat ayat kamu.. gamak nya kamu nii masa dalam perut ibu kamu dulu banyak tertelan air toban kot.. tu yang kebodohan melantun lantun lantun...

      Delete
    3. anon 3.50pm.

      bagaimana ibu kamu pula yg lahirkan kamu..ini bukan ayat2 aku,ini yg keluar dari pemimpin kamu!...masa dlm perut ibu kamu asyik tenguk silap orng.

      Delete
    4. Anon 6:19 PM..
      Pelik sungguh imiginasi kamu..
      Masih dalam perut ibu dah asyik tenguk silap orang.. pelik niii betul betul pelik..

      Delete
  6. Nanti teman komen lagiii.. nak tido jap..

    ReplyDelete
  7. 5) Tarikh ibu Cin Peng meneran kan keluar Cin Peng adalah tarikh penting dalam sejarah kemerdekaan Malaysia..
    ..... pemenang boleh tulis apa dia suka untuk catatan sejarah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woiii....Mat Teran dah masuk....sila beri tepukan gemuruh....

      Delete
  8. Pemenang ada hak mencatat sejarah...
    7) jemaah LL dicatat dalam buku sejarah sebagai unit ke-10 GK..

    ReplyDelete
  9. 11) Tuan LL direkodkan dalam buku sejara darja 6 .. sebagai komander Unit Ke-10 GK..

    ReplyDelete
  10. ada dah walaun terasa...jenis x baca sejarah pastu kononnya nak spin, ni mesti blum makan sotong cicah dedak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuu menu bonda kamu ker tuuu..
      Patutlah...

      Delete
  11. Bhai LL...

    Suka benar walaunta dan walauntit baca blog lu dan komen kat blog lu.... hahaha... kesian sebab blogger geng Lebai jarang nak update blog depa.... hahaha ... kesian sungguh lar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka sungguh dengar zikir zikir jemaah LL.
      Terhibur juga...

      Delete
  12. Kah kah kah aku rasa lebai ni jual myk urut kot...ye le urut sana urut sini, dr luar sampai dalaman badan tu sihat...silap2 tutup klinik

    ReplyDelete
    Replies
    1. DoL.. kau nii main rasa rasa pulak.. dah macam pak nujum..

      Delete
  13. Lebai....lebai...kalau ya pun nk fitnah, fitnah orang yg masih hidup dah le..orang yg dh mati xyah la fitnah. Depa dh xleh bangun dari kubur utk jawab fitnah ko tu...Hadoiiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus cadangan kau tuuu DoL.. banyakkan lah acara fintah memfitnah khusus kepada yang masih idup..

      Delete
  14. Tido lagii gamak nya ahli jemaah LL nii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog walaunta mana laku,cuma blog pak hashim terpaksa bawa cerita2 berbau....sex...sex...dan sex.

      Delete
    2. Kamu ker yang suka suka cerita3 berbau...sex...sex.. dan sex. Kalau yer pon jangan ler kabau kat orang.. buat malu bonda kamu jerr..

      Delete
  15. Chief Lebai kuat kencing nih. Hancing!!!!
    kahkahkah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii lagi satu DoL..
      Kenching memang ler hancing..
      Tak kira sape pon..
      Pering betul otak kau nii..

      Delete
  16. Jom zikir..
    Walaun walaun walaun walaun ...
    Alaun alaun alaun alaun alaun.....
    Laun laun laun laun laun laun...
    Aun aun aun aun aun aun aun ...
    Un un un un un un un un un...
    Ulang dan ulang ulang sampai keras...

    ReplyDelete
  17. Dr Buhanuddin Hilmi was a great and most respectful figure. He played an important role during the struggle for independence and became a prominent figure during the establishment of PAS itself...

    Buta sejarah tidak menjadi masalah kepada yang malas membaca dan mengkaji...tetapi percubaan mengheret orang baik dan berjiwa besar ke lembah kekotoran yang engkau ciptakan adalah suatu jrnayah dan kehinaan terkutuk. Kurangkan bercakap Razman....pasti kebodohan kamu akan kurang terserlah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada juga yang bijak sikit dalam jemaah LL nii.
      Ingatkan semuanya sepesen ketololan nya..
      Tahniah..

      Delete
  18. teruk sangat bangang razman........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung kamu Razman...
      Ada yang sudi sedekah kat kamu petang petang.. nii.. jangan sampai penyedekah tuu muflis udah..

      Delete
    2. mmg sinonim la .. pis kan skg dh jd pengumpul pahale tu pasal la asyik kluarkan statemen'2 bodoh. bile ade pengomen dpt la malaun tu pahale konon ..

      Delete
  19. Masalah otak tak betul dah Lebai Razman wal Pas Perak al Kastami. Sampai orang dah meninggal dunia pun dia nak fitnah. Walaun yang bagi tazkirah kat sini mana? Yang wirid Chin Peng kat atas tu ke? Kahkahkah! Mana tazkirah kau dol? Kahkahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus kamu mintak tazkirah dari Tuan LL.. penbesar kabilah kamu tuu..

      Delete
    2. razman dh brani nk rampas kuase . mulai skg boss kabilah mgkin akan tergugah penguasaannye.. hehehe

      Delete
  20. pas tengah hiburkan penyokong sendiri. macam beruk sarkas. ada penonton hulur pisang. lagi banyak aksi untuk alih isu utama - tukar parti memerintah kerajaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SETUJU.. tukar parti memerintah kerajaan.. TUKAR dengan Parti PAS.....
      Ngoyan laaa ahli jemaah LL membaca..

      Delete
    2. sorang'2 kau jer la xpun kau heret la puak pis kau tu berperasan same tp .. jgn libatkan kami yg diluar pis .. prasan n ngoyan la kau pis kami mmg malas nk ambik tau skit pn xde hasil .. hehehe ..

      Delete
  21. teruk sesat razman ni......
    gilanya boleh tahan........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 2:42 PM..
      Contoh King Fitnah.. tuduh orang sesat!!
      Contoh King Maki.... kata orang giler..
      Ini lah contoh nyer..

      Delete
    2. dol dh terlebih sesat dh chief'2 pis nie .. sblum nie dh pn bertimbun'2 statement yg chief raz kluarkan yg bertaraf abnormal kepale hotak!. dol, mau xsasau walaun kalau disuruh hafal kesemuenye, tu blum campur lg statement chief haha, chief doraimon, chief puas ati and chief dol!. hihihi

      Delete
  22. Jom petang petang nii zikir aun berjemaah..

    ReplyDelete
  23. Pj pas perak level mcm ni adui la xhairan la anak buah jd king maki...pj pas perak pun jg king fitnah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penilaian saya lah...
      Ahli jemaah LL lah yang King Maki n King Fitnah.. cer baca komen komen diaorang...

      Delete
    2. nape kau xnilai yg kluarkan statement sblah sinun tu mereke yg mengaku diri n walaun pn akui sebagai ular-mak sedangkan sblah sini/jemaah LL cume bertaraf org awam .. jauh bnr perbezaannye!

      Delete
  24. si walaunta sorang ni,dia ingat macam bagusss...abiss perut mak orang dia tahu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. DoL..
      Jangan lah buat komen yang boleh timbulkan fitnah kat ibu awak... sape ler pulak yang abisss perut mak orang dia tahu.. kecuali lah bapa awak jer tang tahu.. orang lain mana lah tau.. DoL DoL ..

      Delete
    2. bg org biase la cume satu perut mak org jer kite tau n khatam tp .. yg satu golongan tu sampai 3-4 perut mak org die org khatam! hehehe ..

      Delete
  25. CIRI-CIRI PARTI PENUNGGANG AGAMA:

    Bila bermusuh dgn UMNO..begini dalilnya
    Bila berpeluk dgn UMNO..begini dalilnya
    Bila sekelambu dgn DAP.. begini dalilnya
    Bila bermusuh dgn DAP.. begini dalilnya
    Bila turun BERSIH.. ada dalilnya
    Bila anti BERSIH..ada dalilnya
    Bila bantah GST..ada dalilnya
    Bila sokong GST..ada dalilnya
    Rasa nak mkn dedak..begini dalilnya
    Rasa nak buat hudud..begini dalilnya
    Rasa nak tangguh hudud..begini dalilnya
    Nak bentang RUU355..begini dalilnya
    Bila kena kencing..begini dalilnya

    Malaikat2 cuba direkrut utk mengundi parti ala suci. Rasuah syurga utk walaun2. Semua ada hujah dan dalil agama..takde ruang utk masuk neraka melainkan syurga belaka..patutlah walaun sentiasa walaun.

    kah kah kah

    ReplyDelete
  26. wowser!!!!

    komen punyalah banyak. tapi belum sampai tahap kopi pes mender mengarut mcm blog boodeen tu...

    kalau dulu komen hanya datang dari kaum2 yop. skrg walaun pun ada...

    syabas LL. hang dah picit punat mereka...

    ReplyDelete
  27. Lebai dodol walaun sejati..
    bila xda point mula la maki Memaki..

    kait kan ibu la bapa la dimaki..haje teruk walaun...kahkahkah...

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.