Thursday, April 26, 2018

Reverse Psikologi Chief Lebai

Madu tualang power! Click here


Dol, walaon & walaonta sekelian,

Allayarham Malcolm X@Al Hajj El Malik Shabbazz pernah menyebut, 

"If I am following a general and he is leading me into battle. And the enemy tends to give him rewards or awards, I get suspicious of him."

Tapi, ada tapinya Dol.

Chief Lebai yg kita kenal itu adalah org lama dlm politik Msia. Dia faham sesangatlah landskap politik negara kita amnya dan politik org Melayu khususnya.

Ini semua reverse psikologi. Psikologi songsang.

Dia caci-maki Amanah, tp sebenornye dia masih sukakan Mat Sabu.

Mcm2 dia katakan kpd Pakatan Harapan tapi dlm hatinya dia meraikan kemunculan terbaru pemain politik negara.

Nampak je dia sukakan Najib tapi org yg rapat dgnnya tahu sangat betapa bencinya Chief Lebai terhadap pembaziran yg dilakukan 1MDB.

Yg dia berkokok lidah terjelir-jelir mengata Mat Nuar ini pun psikologi songsang juga.

Lu apa taw Dol?

Kahkahkah!

Ini psikologi Dol. Psikologi terbalik.

Tengoklah sikit hari lagi, jubah pun dia pakai terbalik.

Kahkahkah!

Klimaksnya nanti, spenda pakai kat luar.

Kahkahkah!
Kahkahkah!



44 comments:

  1. Yang ini den tak sotoju dengan bader libanglibu....den yakin bahawosonyo chief lobai jadi haghu bighu keghano budak nuar tu...sojak PRU tigoboleh lagi bila si nuar dicadangkan sobagai pedano montoghi chief lobai dah tak dapek nahan gogham...kesudahnyo chief lobai poyi bisik pado ku li buek pojanjian dalam golap....kalau BN lingkup PRU 13...Ku Li sotoju dijadikan PM. Sobabnyo sonang jo...chief lobai ghaso diyo la yang paling layak jadi PM... tapi apa boleh buek chino DAP dan bebudak PKR dah putuihkan si nuar.... dondam pada DAP bemulo sojak dulu lagi sobonanyo... tak ado kona mongona dengan hudud ko tigo limo lomo ko....semuo tu auta ajo..


    Ado pulo si Mat Sabu tu.... udah populariti diyo mengalahkan chief lobai....kalau di biya budakbudak propesional pogang kuaso...pak pak lobai tinggal baca doa ajo la.


    Dio ingat bilo dspek tondangg mat sabu tu keluwa...mati beghagan la mat bronson tu....tak di sangko compodak jadi nangko ...dibueknyo pati baghu...mulo mulo chief lobai cakap pati nyamok jo tu..sebulan duo mampuih la.... tengok tengok makin haghi makin ghamai toghojun kapal poyi join geng jebon.... moghoyan sakan la diyo....
    Kosian juo den nengok chief tu.... apo di buek soghoba tak jadi....dah mulo koghek ceghito lamo...mato lobam la esok ontah apo pula coghito... cukup-cukup la tu ceghito lama masing-masing ado....kisah amanat chief pun udah cukup poghit ghasonya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh.. sebijik macam Samsul Debat.. Tahniah Lawak yang mrnjadii.. ana suka ans suka..

      Delete
  2. Ahlul Jemaah LL.. jom lah berzikit..
    Walaun Walaun Walaun Walaun...
    Alaun Alaun Alaun Alaun Alaun...
    Laun Laun Laun Laun Laun Laun..
    Aun Aun Aun Aun Aun Aun Aun ...
    Un Un Un Un Un Un Un Un Un....
    Ulang dan ulang dan ulang sampai KERAS...

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaun...walaun..alaun..alaun..aun..un...elaun..elaun..elaun ..lanun...lanun...melanun...melanun.. kahkahkah....

      Delete
  3. Saya UNDI Bapak Bapak PENYAMUN yang nak tangkap PENYAMUN agar Bapak Bapak PENYAMUN boleh Menyamun semula..

    ReplyDelete
  4. kalau spender pakai kat luar, jadi superlebai lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kata awak suruh ayah awak pakai spender kat luarr.. jadi superAyah ker jadi superGila..

      Delete
    2. Jadi SuperCekDet....

      Delete
  5. Nape la die serang ph je.kata pembangkang.. Xpernah plak die serang najib..nampak sangat die xsedor diri die ni pembangkang ke atau kerajaan..konflik identity mcmne nak masuk bertanding...ngaco je org bertanding..Yg walaun plak haje tongong..percaye bulat2 pas nk bwk hudud. Sudahnye hudud ntah kemane.dlm manifesto pas pun xda hudud.pulak lagi calon pas ada juga dr kalangan org kapir..hadi kata dulu pilih pemimpin mcm pilih imam solat. .la ni kena kat dia balek,imam SOLAT dr org kapir ape cer lebai ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen basi..

      Delete
    2. kene batang hidung komen basi.

      Delete
    3. lebai tersedak mkn dedak basi gamaknye sampaikan statement pn melalut kelaut!.

      Delete
  6. Lebai ni lain sikit dia punya power. Aku rasa malcolm x pun pening nak tafsir. Mungkin reverse otak kot.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai buat lawak...

      Delete
    2. Orang tulis malcolm X .. kau pon tulis malcolmX.. kau kenal ker..... budak nogorii tuu.. kahkahkahkah.....

      Delete
    3. Oi 11:11 aku tak kenal malcolm x tp aku kenal hadi al kentut... kahkahkah

      Delete
    4. aku pn samelah xkenal jgk malcom x tp .. lebai x yg tunjuk batu babylonye yg tergantung kt internet tu aku kenal sgt la hehehe .. lebai nie entahlah nape suke bnr menggantung batu'2.babylonye di-internet ..

      Delete
  7. jika inginkan perubahan undilah PH. Tolah BN dan Pas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolak Bapak bapak Penyamun, Anak anak Penyamun dan Semua Penyamun... JOM TOLAK PENYAMUN..

      Delete
    2. Kita Bina Semula NegaraKu Malaysia bersama Vapak Vapak PENYAMUN dan Hanak Hanak PENYAMUN.. Undilah PH..

      Delete
  8. ulama & umara sepatutnya seiring...
    ulama jadi penasihat pd umara...
    tp klau ulama x mcm ulama.... ulama pon da jd ketam
    mcmana nak betulkan umara yg taktau hukum hakam agama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau lupakan jerrr ulamak...
      Kau jer cari setan jadi penasihat kepada Abuyah Jemaah LL.. mencarut wajib punyaaa..

      Delete
    2. hehehe ulamak fulus..

      Delete
    3. ulamak jadian .. menyamar jd ulamak semate'2 nk tumpang dedak mat najib jer .. ulamak budu!

      Delete
  9. Komen walaun sekoq makin tak bersemangat. Dah putus asa atau dedak tak masuk kot.... kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa rasa kan.. layan geng bodoh bodoh niii terasa bodoh gak.. takpe laa layan kan jerr.. biau terselah kebodohan Ahlul Jemaah LL .. niii.. Layannnnn...

      Delete
    2. hehe layan geng bodoh,padahal diri bodoh piang..

      Delete
    3. Alamak terasa pulak...
      Sape makan cabai dia ler cirit..

      Delete
  10. Aku ingat LL dah jadi walaun tegar. Tapi bila loading gambo last, memang sah walaun pun menggeletar nak komen. Syabas LL. Berjaya menyebabkan ibu walaun menyesal meneran mereka nak masuk alam fana ini. Suruh belajar rajin-rajin akhirnya jadi walaunta dan walauntit sahaja. Kahkahkah!

    ReplyDelete
  11. Jom Pakat UNDI Vapak Vapak dan Hanak Hanak PENYAMUN.. bagi membina semula negaraKu Malayysia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kite pakat pakat undi ulamak budu pulak ..

      Delete
  12. Ahlul Jemaah LL sekelian...
    Ari Jomaat nii banyak banyak kan lah berzikir...
    Walauanta Walaunta Walsuanta .. 33x
    Walaun Walaun walaun ................ 33x
    Alaun Alaun Alaun ........................ 33x
    Laun Laun Laun...............,............. 33x
    Aun Aun Aun ................................. 33x
    Un Un Un.....................:::.:............. 33x
    Ulang dan Ulang dan Ulang sampai KARAS...

    ReplyDelete
  13. lobai lontoih sokong penyamun dan jho low...

    ReplyDelete
  14. si geng2 walaunta ni kata tun bapa penyamun,TETAPI bila Tun keluar umno,geng2 walaunta 'TERGEDIK-GEDIK'bawa borang untuk,merayu join pas,bila tun relax jerr dan melawan penyamun sebenarnya tun digelar bapaq penyamun...sekarang ni siwalaun dan chief lebai bersama penyamun sebenarnya..

    MEMBANGUN BERSAMA PENYAMUN & JHO LOW!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yok .. membangun bersama vapak vapak dan hanak hanak PENYAMUN.. idup penyamun... undi let PH.. Penyamun Handal..

      Delete
    2. Penyamun tarbus 90juta..

      ai ai chip lebai

      Delete
    3. Idup Penyamun Hadoi

      Delete
    4. membangun bersame ulamak budu!.

      Delete
  15. Kahkahkah! Lepas ini Chief Lebai kena buka buku baru.

    1. Baiah Talaq Isteri - Dakwah Islam atau Kafir?

    2. Haji Dana Hutang 1MDB - Halal atau Haram?

    3. Duit Derma Umno masuk Parti Pas - Hak Jemaah Pas atau Hak Akaun Amanah 3 Lebai Ganu?

    4. Mengapa Tiada Baiah Talak Isteri Calon Pas di Terengganu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Derang ada niat nak lompat jugak kot klu ada dedak... kih3

      Delete
  16. Alamak...
    dah kena censor ler pulak...
    Tuan LL... ooiiii..

    ReplyDelete
  17. Depa was-was. Isi perut dah masuk Umno. Tinggal badan gatal-gatal kena pakai baju Pas. Baiah terus cerai jawabnya.

    ReplyDelete
  18. rakyat malaysia ni rata-rata taksub dengan imej" keislaman" seseorang. ya dengan sang politik, sang bisnes, sang tukan ubat traditional dan sang kopiah. sedarlah bukan semua baik dan berjuang di jalan yang benar

    ReplyDelete
  19. Seronoknya ada gst .. . Seronoknya tarif elektrik naik .... Seronoknya subsidi ditarik. ... Nota. ..Miskin tapi bole bayar .... Zaman penyamun yang mana satu . .

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.