Tuesday, April 10, 2018

Kerajaan Lebai vs Kerajaan Campuran Bersama Kapir Harbi

Madu tualang power! Click here


Kata para bijak pandai politik, 'politik ialah persepsi'

Apa yg dibuat Azmin di Selangor memang bertepatan dan beliau telah mengaut political mileage atas tindakannya mengarahkan supaya semua kenderaan rasmi EXCO dipulangkan setelah DUN dibubarkan.

Itulah langkah pertama yg diambil Azmin dlm menghadapi PRU14 selaku ketua kerajaan campuran yg terdiri dari Lebai, Jebon dan Kapir Harbi.

Kahkahkah!

Namun, nun ditepi pantai sana ada sebuah kerajaan yg syok sgt dgn kenderaan free dan petrol free,  timbalan Chief Lebai nya berpendapat masih OK utk berkereta free & berpetrol free ke hulu ke hilir walau pun DUN bubar.

Ini dari kerajaan 100% Melayu Bumiputera Islam & 100% Lebai.

Kahkahkah!


Tapi Dol,

betul jugak langkah yg diambil Timb Chief Lebai tersebut.

Takkan la Lebai nak pergi berjihad naik Saga buruk?

Takkan la pergi melawat area balak naik Wira buruk?

Takkan la pergi menengok2 ladang eucalyptus pun naik Iswara buruk?

Takkan la pergi masuk hutan karbon kredit Climate Protector naik Perodua Kembara?

Kahkahkah!

Yg buruk2 ni bagi walaon je lah.

Kahkahkah!
Kahkahkah!


9 comments:

  1. ini baru betul..cayalh..tabiklh DS Azmin..

    ReplyDelete
  2. Nik amar ni apa yg keluar dr mulutnya mesti akan mengurangkan undi utk pas.. yg pengarah strategi parti pak lebai takkan tak boleh nasihat nik amar ni...rasa bdk sekolah menengah pun tahu bubar perlimen..hak2 kerajaan tu bukan kita punya.. tindakkan azmin tu.. mungkin o.1% menguntung undi utk PH..tp 0.1% berapa puloh ribu kalau ikut nisbah pengundi... ngok betullah nik amar ni... satu malaysia apa jawatan TIMBALAN dlm pertubuhan atau agensi suara TIMBALAN akan kurang dari ketua.. tp tim menteri besar kelantan ini je lain...suara timbalan lagi kuat dr suara menteri besar...

    ReplyDelete
  3. SEMOGA TERUS ISTIQAMAH DSAA DALAM MENTADBIR SELANGOR

    ReplyDelete
  4. Hang pun satu LL....tak kan malaikat nak datang kalau naik protong.....kan protong tu dulu nya Mahafiraun yg bina.....tak afdhol langsung hang ni LL, kan Pas tu Pati Allah....jgn lah dok cakap ikut hati, rosak aqidah sunnah wal membalok bersama olamak hang nanti, jadi abu hang kena sumpah. Singa Pas dok peghati je hang....lebih baik hang tarek balik.

    ReplyDelete
  5. apabila dun bubar, maka kamu bukan lagi dalam kerajaan. kerajaan negeri dah tak ada.

    segala harta rakyat kena kembalikan. gaji elaun pun dah lupus. kalau masih guna, maka jadi haram.

    simple hukum pun tak boleh fikir.

    ReplyDelete
  6. Banglavpun reti nak pulangkan balik basikal yg tuan kasi pinjam pakai kalau nak balik negara...

    ReplyDelete
  7. Bangla pun reti nak pulangkan balik basikal yg tuan kasi pinjam pakai kalau nak balik negara...

    ReplyDelete
  8. Itu sebab bila dipersoal sama ada duit derma dah masuk akaun, cif lebai kata tak payah soal. Bila dia bersama pas, dia berjuang utk islam. Jd tak payah soal apa2 lg. Ponteng parlimen pun ok.

    ReplyDelete
  9. Tajam gila sindiran Azmin kepada pemimpin Melayu Islam yang mabuk dan gila. Wajib mandi hadas besar dah Nik Amar tu.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.