Monday, April 30, 2018

Gambar-gambar Kempen Yg Menarik Hari Ini

Madu tualang power! Click here

Gambar2 ni aku kutip dari Facebook. Memang skrg ni Facebook kita meriah dgn gambar2 kempen PRU.

Simpanlah buat kenang2an.

Di sini aku turunkan 4 keeping yg dirasakan menarik.

Gambar ke-3 memang boleh di'kahkahkah'kan.

Kahkahkah!

Kain rentang itu mungkin ditaja oleh CIMB. Untuk Cambodia India Myanmar Bangla.

Kahkahkah!

Paling win gambar ke-4.

Kalau 3 ekor itu bertanding bawah PH, kompom kapir harbi.

Kahkahkah!
Kahkahkah!




Sunday, April 29, 2018

Warna-warni Penamaan Calon PRU14

Madu tualang power! Click here

Warnanya tak banyak.

Biru tua, biru muda, hijau, merah & putih.

Tapi, warninya banyak dipenamaan calon kali ini berbanding PRU sebelum ini.


Ini Nik Omar anak Nik Aziz bukan Nik Amar yg punya berbijik2 kereta tu.

Kahkahkah!

Tak tahu lah apa nasib Nik Omar selepas membuat keputusan di saat akhir utk bernaung di bawah panji Amanah.

Pun begitu, rasanya sbg orang berilmu beliau sudah tentulah telah berfikir panjang dan sudah lama membuat keputusan.

Cumanya selepas ini beliau kena biasalah mendengar ayat Animal Planet spt anjing, babi, nyamuk.

Kahkahkah!


Gambar di atas pula bukanlah di Zimbabwe atau Rwanda.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Ini di Rantau, N Sembilan jang oiii!

Mat Hasan pun tongah poning kepalo ni mcm mano pencabar terdokeknya yg dah sebelah kaki akan mengalahkannya tak dapek masuk dewan.

Tambah poning laie mcm mano calon PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia) yg tak ado kono mengono turut tertolan buah batu sendiri langsung tak mau bertanding.

Kahkahkah!


Kemudian ada satu lagi masalah. Printer kementerian rosak & tak cukup dakwat.

Hari ini dia print lain, esok dah print lain pulak.

Kahkahkah!

Printer pun dah setua tuannya HAMNO, jadi sewajarnyalah pucuk pimpinan PKR mengelak dari kemungkinan berdepan situasi begini.

Ramai lagi calon jantan betina yg layak.

This is Zimbabwe my friend.

Kahkahkah!!



Kutu-kutu di bawah ini pun sama. Semua pakat nak masuk suratkhabar & Facebook atas kecuaian sendiri.

Dol, Bangla pun ke hulu ke hilir bawak IC.

Lu yg cakap berdentum-dentam tentang tadbir-urus yg baik tapi sendiri punya IC pun boleh lupa.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Mcm ni nak lawan HAMNO?

Berapa puluh kali nak masuk lubang taik biawak yg sama?

Kahkahkah!


Last but not least,

Kahkahkah!
Kahkahkah!

My parting shot.

Kahkahkah!

Sekarang ni habis Theresa Kok, Guan Eng, Kit Siang masih cirit-birit & kencing tak lawas sejak semalam.

PAS dah masuk area DAP!

Kahkahkah!

Depa bawak cerita seram sejuk malaikat dah ada IC.

Kahkahkah!
Kahkahkah!


Friday, April 27, 2018

Penduduk Seksyen 18, Shah Alam Terkena Dedak

Madu tualang power! Click here


Apa nak jadi?

Kahkahkah! Kahkahkah!

Berani kamu semua mempertikaikan kata2 ulamak?

Fikirlah sejenak, takkan lah ulamak suka2 bercakap demikian?

Tiada ulamak yg bermulut cirit birit. Ulamak inilah yg akan memimpin kamu.

Mereka inilah yg akan memimpin umat Melayu. Mereka inilah yg akan membebaskan kamu dari pemimpin Amanah.

Sebab itulah mereka bertanding di kawasan Melayu Bumiputera Islam.

Mereka menjauhi kawasan DAP.

Kalau tak ada kawasan Melayu mcm Seksyen 18 ini, mana lagi mereka nak berkuliah mengutip sedikit sampul.

Kahkahkah!

Naudzubillah.

Thursday, April 26, 2018

Reverse Psikologi Chief Lebai

Madu tualang power! Click here


Dol, walaon & walaonta sekelian,

Allayarham Malcolm X@Al Hajj El Malik Shabbazz pernah menyebut, 

"If I am following a general and he is leading me into battle. And the enemy tends to give him rewards or awards, I get suspicious of him."

Tapi, ada tapinya Dol.

Chief Lebai yg kita kenal itu adalah org lama dlm politik Msia. Dia faham sesangatlah landskap politik negara kita amnya dan politik org Melayu khususnya.

Ini semua reverse psikologi. Psikologi songsang.

Dia caci-maki Amanah, tp sebenornye dia masih sukakan Mat Sabu.

Mcm2 dia katakan kpd Pakatan Harapan tapi dlm hatinya dia meraikan kemunculan terbaru pemain politik negara.

Nampak je dia sukakan Najib tapi org yg rapat dgnnya tahu sangat betapa bencinya Chief Lebai terhadap pembaziran yg dilakukan 1MDB.

Yg dia berkokok lidah terjelir-jelir mengata Mat Nuar ini pun psikologi songsang juga.

Lu apa taw Dol?

Kahkahkah!

Ini psikologi Dol. Psikologi terbalik.

Tengoklah sikit hari lagi, jubah pun dia pakai terbalik.

Kahkahkah!

Klimaksnya nanti, spenda pakai kat luar.

Kahkahkah!
Kahkahkah!



Wednesday, April 25, 2018

Mu Baru Buleh Jamah 2.5 jute Tunggang-langgang Doh

Madu tualang power! Click here


Malu la sikit dgn babi, dgn anjing, dgn nyamuk, dgn  kaldai.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Ker guane ni Ding??

Kahkahkah!!!!


Monday, April 23, 2018

Takkan Lebai Tak Tahu Sejarah?

Madu tualang power! Click here





Lebai-lebai sekelian,

History is written by the victors.

Sapa berkuasa & pemenang, dialah pemegang sejarah.

Kita boleh lihat bagaimana sejarah perubatan Islam kita diputar-belit oleh barat dan ianya dilakukan dgn sewenang-wenangnya kerana dia yg berkuasa sekarang ini.

Kita juga tahu beberapa fakta sejarah tanahair juga diputar-belit oleh British kerana kekuasaannya dan pernah menjajah Malaya.

HAMNO juga melakukan perkara yg sama, jika tidak sudah tentulah pejuang2 kemerdekaan kiri turut disebut nama-nama mereka dalam lipatan sejarah.

Buat masa ini, nama Mat Nuar dlm PWTC pun depa nak cungkil habis kalau boleh. Tunggu la, sikit hari lagi KLCC pun tumbang kerana kaitannya dgn Madey.

Lebai, history is written by the victors. OK lebai, faham.

Dek kerana nak melakukan baiah partinya, Chief Lebai Perak tak payahlah petik nama Dr Burhanudin.

Dr Burhanudin harum namanya dan sejarah tidak mencatat beliau sukakan binatang spt Chief sekarang.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Dol,

kalau lu reti membaca, lu bacalah artikel di atas.

Lebai dlm gambar itu bukanlah kecik anak. Lebai ini PJ PAS Perak. Satu Perak punya lebai dia conquer. Dia boss.

Kahkahkah!

Lebai ini juga pernah ditapau Nizar Jamaludin dlm satu kes mahkamah. Tak tahulah dia dah settle benda yg dia kalah tu.

Kahkahkah!

Lebai ni memang pejuang sejati PAS. Pernah kalah dlm PRU, namun tidak membantutkan hasratnya utk berkhidmat kpd lebih ramai lagi lebai & bergelar YB.

Whoooo hoooo! Kahkahkah! Kahkahkah!

Lebai ini jgnlah dibandingkan dgn Husam, Rafizi, Hanipa, Dzulkifli Ahmad, hatta dgn Mat Maslan pun dia kena tapau.

Kahkahkah!




Sunday, April 22, 2018

Sotong Pun Boleh Terbang

Madu tualang power! Click here


Semenjak kenyataan ini keluar, Kit Siang, Theresa Kok, Guan Eng, anak P Patto, semuanya  kerap terkencing-kencing dlm seluar.

Takut. Takutkan Lebai nak masuk Jinjang, Seputeh, Cheras, Penang.

Kahkahkah!

Kalau dgr sembang Chief Lebai, usahkan babi, sotong pun boleh terbang.

Telor makin berat, sembang pun bukan main lebat.

Kahkahkah!

Sepatutnya, Mokhtar Senik dihantar melawan Kit Siang yg walaun kata kapir harbi itu.

Bukan di Padang Besar yg sekor Cina kapir harbi pun takdak.

Kahkahkah!

Nurul Islam pala bana hapa bubuh di Ampang melawan calon Melayu, pi try test Theresa Kok sekali tengok.

Kogheh tak kogheh Jang?

Kahkahkah!

Dlm byk2 binatang, sotong Chief Lebai belum sebut. Dia ingat sotong tak boleh terbang.

Sotong pun kalau dipakaikan serban 5kg, jubah sapu taik ayam & disumbat dedak penuh mulut, sotong pun boleh terbang lagi tinggi dari babi.

Kahkahkah!

Friday, April 20, 2018

Madey Kena Lagi

Madu tualang power! Click here


Janganlah mcm ni... Kahkahkah!

Nanti timbul spekulasi. Kahkahkah!

Nanti org cakap sarjana beli di Kandahar. Kahkahkah!

Sedihlah mcm ni. Tganu baru nak stim di bawah PAS, tup tup PAS terbongkang HAMNO ambik balik.

Tak terrer lagi la Sarjana Sains Politik.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Nik Aziz tu pakai sarjana hapa? Seumur hidup dia sebagai MB, PAS Klate OK je. Menitik-nitik air liur HAMNO.

Jgn pulak kata org tu main jampi2.

Kahkahkah!

Kalau tak reti main bola, mengaku sajalah kaki untut, kaki bangku. Senang.

Kalau dah dapat sepenggal pegang Tganu, bersyukurlah. Itu yg terbaik.

Jgn salahkan Madey. Memang itu kerja Madey. Jgn salahkan pasu bunga. Salahkan lumut. Salahkan mcm2 binatang.

Kahkahkah!

Perbuatan ini umpama, sendiri berak berterabur, kemudian salahkan jamban orang sebelah tak ada pam.

Kahkahkah!
Kahkahkah!
Kahkahkah!

Master Chief Lebai

Madu tualang power! Click here


Kalau gelaran jadi ukuran, Zahid Hamidi pun ber'Dr'. Zamry Kadir pun. Abdul Azeeeez Raheeeeem pun ber'Dr'.

Entah2 Broheng Ali pun sikit hari lagi bertitle Dr.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Setuju. Org pantai timur bijak. Amat setuju.

Cuba perhatikan statistik pencapaian sekolah rendah & menengah mereka. Cemerlang.

Dapatan kajian menunjukkan kecemerlangan mereka ada kaitan dgn diet pantai timur yg menyajikan lebih ikan dan juga budu.

Bukan main2, ini hasil kajian.

Akan tetapi Dol,

bila lu dah keluar dari kampung, belajar tinggi, dapat kerja sedap, lu mula cari benda sedap.

Kahkahkah!

Dah mula kenal KFC, McD, pizza, air tin, sos tiram, lobster dan juga sotong. Tak ada sotong tempatan, impot pun jadi.

Itu pasal bila dah tua, penyakit mcm2 datang.

Gout la, senak sana sini, kebas itu kebas ini.

Kahkahkah!

Jantung pun kena repair byk kali, sebab asyik nak luruh.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Wednesday, April 18, 2018

Madey - Hadi Bermuzakarah

Madu tualang power! Click here


Kelmarin Chief suruh Doktor pergi berkhidmat dgn Klinik 1Malaysia.

Semalam Doktor balas balik, suruh Chief jadi Lebai ori mengajar agama di kampung.

Seriously, perangai 2 ekor dah macam budak baru nak naik kencing masih tergigil-gigil.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Kencing menggigil pun 2 ekor ni tetap dikategorikan manusia berjaya & berpengaruh di negara kita.

Berpengaruhnya mereka dan berjayanya mereka bersama anak bini handai taulan mereka adalah kerana kita yg meletakkan mereka ditempat sedap mereka sekarang.

Tanpa undi kita, doktor itu mungkin paling jauh jadi pengarah hospital se-Malaya.

Tanpa undi kita, Lebai tu paling jauh pegang president ulamak sedunia, bukan Parti Suci Se-Malaya.

Kahkahkah!

Bermuzakarahlah.

Pergi cari tempat lengang sikit, duduklah berdua-duaan, berlaga-laga lutut.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Chief boleh cakap kat doktor, "mung nok cari mende lagi, anok-beranok mung kaye berdo'oh-do'oh doh"

"Mung nok naik tangge pung ketar lening"

Doktor boleh balas balik, "hang pun sama la, hang muda lagi dari aku tapi hang dah berapa kali repair jantung?"

"Umoq mcm hang ni patut lama dah berenti makan sotong"

Kahkahkah!

Tuesday, April 17, 2018

Sekiranya Madey Berkhidmat Dgn Klinik 1Malaysia

Madu tualang power! Click here


Klinik 1Malaysia ini satu hari akan menerima nasib yg sama seperti Kedai Rakyat 1Malaysia. Gulung tikar.

Bukan Madey tak boleh atau tak mau berkhidmat di Klinik 1Malaysia, Madey tu doctor perubatan.

Bukan mcm Dr Zahid Hamidi atau Dr Abdool Azeeez Raheeeem.

Kahkahkah!

Masalahnya yg pergi klinik tu nanti org yg sama. Muka2 itu jugak. Boring Madey nanti.

Dah bg tau jgn makan sotong, tapi bedal jugak.

Dah tau umur makin lanjut, nak berbini 2-3 jugak.

Luruh la jantung.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Thursday, April 12, 2018

Kalau Mohd Amar TMB Kelantan Main-main?

Madu tualang power! Click here


Mohd Amar ni dah jadi mcm satu liabiliti kpd PAS.

Dia bukak mulut saja, berterabur cacing kerawit keluar.

Tapi takpe, Chief Lebai sayang...

Kahkahkah!

Dol,

lu bayangkan, dlm keadaan bukan main2/waras/serious, dia boleh buat lawak bodo nak bagi BRIM RM2,500-00.

Tahap lebai ni, bukan ustaz KEMAS.

Kahkahkah!

Kalau dia main2 mungkin satu rumah dapat sebatang balak setiap tahun, sapa kawin 3 automatik dapat sorang lagi percuma dan boleh berumahtangga dalam hutan karbon credit Climate Protector sampai mati.

Ujung bulan Mohd Amar tunggu tepi hutan bagi duit belanja. Tapi dalam bentuk crypto currency la.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Wednesday, April 11, 2018

Gaya Orang Bota, Perak Menyebut 'Mahkota'

Madu tualang power! Click here


Betullah ramalan nujum, Nasrudin akan cari kerusi parlimen baru. Lagi pun dia ada kabel besor.

Tak adanya dia berani bertanding di Temerloh lagi. Tak akan dapat lagi dia undi dari tauke ikan patin atau tauke musang king.

Kahkahkah!

Bila disebut Indra Mahkota, teruih teman teringat geng-geng teman di Bota dan kawasan2 sewaktu dengannye.

Orang Bota, Perak ni special yop!

Kahkahkah!

Kalau disuruh sebut 'mahkota' betul2, sampei tumpor pun disebutnye 'mahkotei'.

Kahkahkah!

Nasrudin turun ke Mahkotei!

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Udah roper kecut buoh pelior!

Kahkahkah!

Ajernye gampang.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Akan Sukarlah Mencandat Sotong

Madu tualang power! Click here



Membaca pendedahan yg dibuat Rafidah Aziz, kita dimaklumkan perkara yg tak pernah dibuat orang, telah dibuat di zaman Najib.

Menurut Rafidah Aziz betapa sekian puluh ribu sekian ribu hektar tanah Kementah telah diswastakan.

Ini bahaya. Penyakit penswastaan ini berjangkit dgn cepat.

Risau juga kot2 tentera darat kita pun nanti diswastakan ke Indon.

Tentera udara diswastakan ke Singapore.

Tentera laut habis diswastakan ke Bajau Laut Borneo.

Habis siput kepah kerang kena sapu.

Susah hati ni, kat mana lagi Lebai nak mencandat sotong?

Kahkahkah!


Pedih Pilu Bapak Altantuya

Madu tualang power! Click here


Gambar di atas ialah Prof Shaariibuu Setev. Bangsa Mongol keturunan Genghiz Khan yg menjajah hingga ke Baghdad satu masa dulu.

Bangsa hebat tapi telah dibonsaikan pertumbuhan rohani mereka hinggakan bila disebut Mongolia, umum akan terbayang kuda jantan menunggang kuda betina, keluar anak kuda yg juga akan menunggang atau ditunggang kuda lain.

Juga bila disebut Mongolia, org Msia akan terkenang aiskrim jilat-jilat Magnolia dan juga rupawan Altantuya.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Dr Shaariibuu Setev ialah bapa kpd Altantuya.

Altantuya datang Malaysia mcm juga Mat Bangla datang Malaysia mencari kerja.

Altantuya cerdik, lawa & seksi melekit-lekit dapat kerja sebagai jurubahasa.

Tapi nasib Altantuya tak sebaik Mat Bangla yg bukan saja dapat beranak-pinak dgn awek Melayu, dapat pulak IC biru, tak cukup lagi dapat petak meniaga ikan di Pasar Borong Selayang.

Kahkahkah!

Juga Altantuya tak serupa macam Mat Dan si org putih di Terengganu yg juga dapat kawin dgn awek Melayu & dapat taraf PR hanya kerana dia boleh kecek Ganu & pandai candat sotong.

Kahkahkah!

Altantuya mati muda. Mati tengah ranum. Mati kena bom. Nampak gayanya sampai bila2 pun kita tak akan tahu kenapa Altantuya dibom dan sapa suruh bom.

Lagi pedih rasanya Prof Shaariibuu Setev.



Tuesday, April 10, 2018

Ummi Hafilda Cuma Intro

Madu tualang power! Click here


Kepada sapa2 yg tak kenal Ummi Hafilda, sila tengok gambar di atas, orgnya yg duduk sebelah kanan Madey & bertudung hitam.

Bini Madey yg duduk berbaju merah.

Yg terbongkok-bongkok itu pulak Si Azmin Ali.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Semua makhluk di atas ada kena mengena dgn Mat Nuar & sekaligus membuatkan mereka tahu-menahu tentang 'liwat' @ menala lubang ekzos.

Kahkahkah!

Tapi percayalah, Ummi ini sekadar intro.

Zaman gemilangnya bersama Madey telah berlalu.

Ada sorang lagi yg lebih terrer dari Ummi.

Sekarang zaman Najib kita kita disajikan dgn cerita lubang ekzos Saiful BauKari.

Tak mustahil, kalau dilihat dari segi kelaku org politik, Saiful BauKari pun akan duduk semeja dgn Madey.

Kahkahkah!


Pengerusi SPR Jawatan Yg Mulia

Madu tualang power! Click here


Dol, 

lu tengoklah gambar di atas, mamat tu tegakkan ibu jarinya.

Jika ditekuni secara ilmiah, dia pun tak tau aplancaw sebabnya dia tegakkan ibu jarinya sendiri.

Mungkin dia naik stim sebab terpilih mengumumkan mengundi pada PRU14 ini jatuh hari Rabu.

Kahkahkah!

Bersyukurlah kita belum lagi kena mengundi malam Raya.

Kahkahkah!

Bersyukurlah juga nanti kalau pada hari tersebut harga petrol RM3/liter.

Kahkahkah!

Dol, jgn marahkan mamat di atas. Walau dia gaji elaun ratus ribu, dia tetap kuli makan gaji. Dia pun balaci yg menurut perintah. Dia pun tak dibenarkan berfikir.

Kalau boleh dia ni tidak dibenarkan berotak.

Kahkahkah!

Dia pun 'pacal yg hina' juga.

Tau makna 'pacal'?

Anak anjing.

Kerajaan Lebai vs Kerajaan Campuran Bersama Kapir Harbi

Madu tualang power! Click here


Kata para bijak pandai politik, 'politik ialah persepsi'

Apa yg dibuat Azmin di Selangor memang bertepatan dan beliau telah mengaut political mileage atas tindakannya mengarahkan supaya semua kenderaan rasmi EXCO dipulangkan setelah DUN dibubarkan.

Itulah langkah pertama yg diambil Azmin dlm menghadapi PRU14 selaku ketua kerajaan campuran yg terdiri dari Lebai, Jebon dan Kapir Harbi.

Kahkahkah!

Namun, nun ditepi pantai sana ada sebuah kerajaan yg syok sgt dgn kenderaan free dan petrol free,  timbalan Chief Lebai nya berpendapat masih OK utk berkereta free & berpetrol free ke hulu ke hilir walau pun DUN bubar.

Ini dari kerajaan 100% Melayu Bumiputera Islam & 100% Lebai.

Kahkahkah!


Tapi Dol,

betul jugak langkah yg diambil Timb Chief Lebai tersebut.

Takkan la Lebai nak pergi berjihad naik Saga buruk?

Takkan la pergi melawat area balak naik Wira buruk?

Takkan la pergi menengok2 ladang eucalyptus pun naik Iswara buruk?

Takkan la pergi masuk hutan karbon kredit Climate Protector naik Perodua Kembara?

Kahkahkah!

Yg buruk2 ni bagi walaon je lah.

Kahkahkah!
Kahkahkah!


Sunday, April 8, 2018

Chief Lebai Yang Kena Gomol Dahulu

Madu tualang power! Click here


Kisah Najib & Chief Lebai ini dah lama. Baju yg depa pakai time bergomol tu pun dah tak tau kat mana kot?

Bab bergomol pun jadi isu. Lantak depa la nak cium tangan, cium mulut.

Kahkahkah!

Cerita ini timbul semula dalam satu dialog bersama masyarakat Cina di Marang.

Disana, Chief Lebai telah ditanya org,
1. Kenapa bergomol dgn Najib,
2. Betul ke PAS balun duit HAMNO?

Bab mencekik membalun duit HAMNO, Chief Lebai kompom nafikan dan dia tak la sampai mintak 44 saksi.

Paling best Chief Lebai cakap Najib yg gomol dia dulu. Agaknya dia pun naik stim, dicapuknya Najib balik.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Ralatnya tak ada sekor pun dari masyarakat Cina Kemaman itu yg bergeliga otaknya.

Cuba la tanya, " Lebai dah kena ketum ka hari ni?"

Kahkahkah!


Saturday, April 7, 2018

Dr KY Masih Terkucil

Madu tualang power! Click here


Madey cakap, 'berkemungkinan', maknanya maybe atau perhaps.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Mcm tu lah kalau dah kangkung, org sebut 'berkemungkinan' pun tak faham.

Org yg bermasalah terkucil, jgn amalkan KY Jelly. Nanti lagi cepat dia mengucil.

Kahkahkah!


Thursday, April 5, 2018

Nik Abduh Guna Talian Hayat

Madu tualang power! Click here



Dalam mana2 perundangan pun, beban utk membukti/mengesahkan satu2 kes jatuh ke pihak yg menuduh.

Yg tertuduh boleh buat 'dek', si penuduhlah yg perlu berhempas-pulas membuat pembuktian.

Presumed innocent until proven guilty.

Dlm isu audio Nik Abduh bergebang tentang mencekik duit HAMNO, rakaman tersebut telah dihantar ke negara kapir lahanat yg mempunyai seorang pakar suara & hasilannya akan diperolehi pada 30 April ini.

Jadi amat natural bg Nik Abduh utk menjawab bagi sakit hati.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Contoh-contohnya;

'Saya baru dua, tiga kali kena tinju, takkan nak tinju balik.'

'Saya baru dua, tiga kali kena sental, takkan nak sental balik?'

'Saya baru dua, tiga kali kena ketum, takkan nak kena kopi O di Vegas?'

'Saya baru dua, tiga kali makan dedak, takkan tak nak makan lagi?'

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Last-last petik nama bapak.


Penerapan Nilai-nilai Cina Mainland

Madu tualang power! Click here


Lagi ramai rakyat China mainland masuk lagi bagus.

Lai, lai, lai!

Kahkahkah!

China mainland datang ni membawa rahmat.

Secara tak langsung, nasi dagang, nasi kerabu & budu pastinya akan mendapat pelanggan baru.

Contohnya, bayangkan kalau ada 15, 000 pekerja China di Marang. Tak sempat nak salin baju mek meniaga keropok lekor

Kahkahkah!

China mainland ini juga akan membawa budaya kerja yg sihat. Org China semua rajin kerja, org tempatan pemalas tak tau apa.

China mainland kerja kontrak yg akan masuk ini kompomlah 99% org jantan.

Kompomlah org jantan muda yg nak kerja kontrak.

Masalahnya org jantan muda tengah 'ngang' nanti nak dihalakan kemana?

Kalau semua pakat DIY, habis la banjir tergelincir rel keretapi.

Kahkahkah!

Mintak simpanglah, moga2 tak ada bebudak Melayu mata sepet-sepet kiut-miut nanti dok main tepi rel ECRL.

Kahkahkah!
Kahkahkah!


Tuesday, April 3, 2018

Gambar Madey Dah Jadi Mcm Puaka

Madu tualang power! Click here



Dalam sejarah negara kita, tidak keterlaluan jika dikatakan hanya Tok Guru Nik Aziz, Anwar & Mahathir yg cukup karisma sebagai pemimpin.

Mungkin ada nama-nama lain seperti Ghazali Shafie, Rafidah Aziz, Ustaz Fadzil Noor dan lain-lain yg tertinggal namanya, namun 3 org di atas akan tetap sebaris dgn nama-nama besar pemimpin dunia.

Hadi Awang kena tunggu dulu.

Kahkahkah!

Tok Guru Nik Aziz akan dikenang sampai bila-bila sebagai pemimpin tidak kira dari puak Islam, puak Buddha, puak Hindu, Cina, Melayu, India, Siam mahu pun org asli.

Asas beliau hanyalah kesederhanaan. Tak perlu Porsche, Audi, Vellfire & Range Rover.

Kahkahkah!

Setakat ini negara kita juga belum lagi dapat melahirkan tokoh pidato sehebat Mat Nuar. Satu ketika dulu, Mat Nuar pernah 'membuih-buihkan' satu mamat HAMNO dari Terengganu.

Kahkahkah!

Tapi Mat Nuar memilih jalan perit dalam karier politiknya. Dia lebih rela duduk dalam jel dari belayar dalam Equanimity.

Mat Nuar ini amat bahaya di mata pemerintah. Oleh itu Madey  dulu terpaksa penjarakan Mat Nuar sebab dia melawan tauke dan lebih hebat dari Madey sendiri.

Hadi Awang kena tunggu dulu.

Kahkahkah!

Kata org putih, 'credit must be given, when credit is due'. 

Pujian harus diberikan bila kena tempatnya.

Pujian harus diberikan kepada Madey kerana dia memilih utk meletakkan jawatan apabila didesak oleh panglima-panglimanya kerana didapati muka Madey shj boleh menyebabkan HAMNO/BN kalah dlm PRU satu ketika dulu.

Tapi ketika itu sebenarnya Madey boleh saja memilih utk kekal PM & mereput berakar atas kerusi PM sampai mati & dia boleh menggunakan pelbagai akta melindungi dirinya.

Ketika ini Madey juga boleh memilih utk jadi Dolah ZZZZZ dm menangani isu-isu yg menekan sekarang ini.

Dolah ZZZZZ tak byk bunyi. Dapat pegang Petronas.

Nak menunjukkan betapa gabranya HAMNO/BN dgn Madey  & betapa powernya Madey yg umur dah dekat seratus, nak tampal gambar Madey di tiang lampu pun tak boleh.

Kahkahkah!

Hadi Awang kena tunggu kalau nak jadi legend.

Lagi pun setakat ini gambar Hadi Awang tampal kat mana pun HAMNO/BN tak risau.

Tampal penuh satu jambatan pun tampallah.

Kahkahkah!

Apa nak risau? Pegang negeri sepenggal pun tumbang tak kebah-kebah.

Senangnya Jadi Pasu Bunga

Madu tualang power! Click here


Negara kita, walau dgn segala benda hebat spt KLCC, Sepang Circuit, KLIA, Scorpene, panda, 1MDB dan sebagainya, Malaysia masih dikelompok dunia ketiga.

Negara dunia ketiga ialah negara yg masih terkial-kial dlm segala segi hanya utk meniru negara maju, usah sebut mencapai status negara maju.

Taraf kita masih lagi satu aras dgn Zimbabwe. Toksah dok kembang idong sangatlah.

Kahkahkah!

Antara ciri-ciri negara dunia ketiga ialah peratusan keluar mengundi yg terlalu rendah.

Ini berlaku kerana tempat mengundi yg jauh (Sabah & Sarawak), tak ambik pot tentang politik dan ada juga kes baik aku pergi mencandat sotong.

Kahkahkah!

Pada PRU lepas dianggarkan 7 juta org yg layak tapi tidak keluar mengundi.

Perkara sebegini merugikan pembangkang, sebaliknya amat menguntungkan pemerintah kerana pihaknya telah sedia kumpulan tegar yg akan mengundinya.

Keadaan akan kekal ditakuk lama kerana tiada juga jumlah undi baru utk pembangkang.

Terbaru, gerrymandering/persempadanan semula telah diluluskan. Kebiasaannya HAMNO/BN akan menang kaw-kaw selepas gerrymandering.

Tak cukup dgn gerrymandering, berkemungkinan pula PRU akan diadakan dlm bulan posa.

Dol, lu nak ke dlm keadaan petrol RM2-20/liter balik kg 2 kali dalam bulan posa? Sekali utk mengundi, sekali utk beraya.

Itu belum kira tol, makan minum & kencing berak anak beranak.

Kompom ramai tak balik mengundi.

Lainlah kalau ahli parlimen/ADUN spt 2 ekor di atas. Depa ada elaun petrol.

Geng2 pasu bunga otak tepu ini, dlm parlimen dia duduk diam2 menyejukkan teloq. Keluar parlimen baru mcm2 tak betul tentang gerrymandering.

Berbantah-bantah kena dlm parlimen, berbantah-bantah dlm Horrorkah tak tak ada guna.

Besok dgn Horrorkah itu la org buat kesat taik kucing.

Kahkahkah!

Sunday, April 1, 2018

Ulangtahun ke-3 Jenaka Ahmad Maslan

Madu tualang power! Click here


Ahmad Maslan sebenarnya bijak. Menurut khabar diangin lalu, mamat ni score 3.85 memanjang semasa belajar di universiti dulu.

Jenis rambut belah tepi. Baju masuk dalam. 

Kahkahkah!

Sayangnya mamat ini masuk HAMNO, kalau dia join walaon..

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Genaplah 3 tahun kita dikerjakan GST yg pada mulanya digelembong Ahmad Maslan akan menurunkan harga berangan.

Harga petrol jadi 5 kupang seliter, beras Faiza jadi RM11-00/5kg, ikan bilis RM2/kilo. Mcm tu gamaknya fikiran Mat Maslan.

Kahkahkah!

Tapi jika diizinkan, Mat Maslan akan tetap bertanding dlm PRU dan akan terus berjuang bermati-matian pantang under hingga titisan darah biru terakhir demi agama, bangsa & negara.

Kompom masih ramai yg akan mengundi Mat Maslan, termasuklah walaon. Kan?

Kahkahkah!