Friday, March 9, 2018

Madey Hisap Apa?

Madu tualang power! Click here

Tak tahulah apa yg Madey makan & dihisapnya sejak kebelakangan ini.

Dikalangan pembangkang, Madey dialu-alukan manakala disebelah sana Madey ibarat seperti orang tua tgh pening2.

Kahkahkah!

Madey yg selama ini aku namakan Mahafiraun dlm blog ini telah menunjukkan ciri-ciri seorang pembangkang yg sejati. Semua kerajaan buat salah dan merugikan negara.

Nampak bersungguh Madey melawan tak seperti Chief Lebai yg dulu melawan bukan main, sekarang jinak mengalahkan hamster.

Kahkahkah!

Memang pelik kelaku Madey.

Pertamanya mungkin dia buang tebiat. Kahkahkah!

Keduanya doa Fadzil Noor makbul dan Madey kini bercita-cita utk merepair kerosakkan yg dibuatnye. Jgn jadi tikus baiki labu sudahlah. Kahkahkah!

Ketiga mungkin zaman Najib in byk menyekikkan tembolok kroni & cucu cicitnya. Kahkahkah!

Byk lagi bacaan knp Madey bertukar angin.

Kita tak boleh mengorek isi perut Madey sebagaimana kita tak boleh membaca kehandalan politik Chief Lebai. Kahkahkah!

Cuma kita harapkan yg terbaik utk Msia selaku negara ke 4 dlm dunia paling kuat main rasuah.

Idop Melayu! Idop Melayu!
Kahkahkah!
Kahkahkah!

Pakatan Harapan pun bukannya suka sgt kan Madey. Tapi apa boleh buat, Madey boleh masuk dan mengecek orang FELDA yg selama ini Mat Nuar pun kantoi.

Madey juga boleh meraih undi saluran 1 yg sewaktu dgnnya.

Kahkahkah!

Kalau dilihat manifesto PH dibawah ini, jika diperhalusi, taubat masa Madey jadi PM dulu dia tak akan buat.

Akan tetapi, Madey bersuara untuk membangkang berbanding Chief Walaon yg ramai pun dok pening menengok kelakunya dan tak diketahui apa ke buah & batu batu pelior manifestonya.

Kahkahkah!









11 comments:

  1. Jom pakat ramai ramai salam cium tanggan YBhg Tun Dr Mahadir Mohammed.. ambil berkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cium tanga orang jahat yang ingin bertaubat lebih baik dari hidu kentut lebai penipu penagih phil kuda....boleh jadi bangang tujuh keturunan Yeop

      Delete
  2. akupun macam ko libang,dah berape kali kene sembor ngar fru,mase refomasi dulu..TAPI sekang aku minat dia...mungkin sebab dia bawa issue rakyat macam mat nuar,tak macam chief lobai brahmin...issue rakyat ..nahi kabhi nahi...yg hebat puak2 brahmin ni,mursyidul ada porshe untuk anaknya,tak kira lagi geng2 ularmak mude.

    ReplyDelete
  3. Aku tau dah manipesto pas...kawin ramai2 ler ape lg. Kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas tak mau pening2 dgn manipesto. Diaorang sibuk dgn 'pistol' masing2 aje....rakyat...lantak kome lah...hahaha.

      Delete
  4. aku dulu pun macam LL..tapi apa yg doa kata sekarang sudah berlainan temponya...

    ReplyDelete
  5. Cina tepuk tangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina pun kena byr gst bro..tepuk dahi adala..ekonomi merudum bisnes2 cina pun byk melingkup kilang2 tutup..pekerja2 melayu pun terlungkup..ni pemimpin mdb punya pasal dia buat utang tp rakyat kana bayar..baik kasi tukar madey la dulu madey xpnh buat gst pun ..

      Delete
  6. Bhai LL...

    Madey dulu bukan Madey sekarang.... Madey dulu Piraun.. Madey sekarang Malaun...

    Hahaha... cuma Manifesto Madey taklah macam ManiPistol Lebai....

    Lebai cuma layan Mani dan Pistol diorang ja....

    Tak caya... tanya Lebai Azhar Idrus (Golf GTI bawak macam setan)... Hahahaha ....

    Hidup ManiPistol Lebai... Hidup.... Hahahaha

    ReplyDelete
  7. Bagi aku jangankan Si Mamak tua.....babi yang meredah masuk ke masjid Sg Plong itu lebih mulia jika berani menyondol Najib dan Rosmah berbanding dengan lebai serban sebakul yang suka bersedondon dengan penyamun.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.