Saturday, March 17, 2018

Jangan Meng'ayam-daging'kan Tontonwi

Madu tualang power! Click here


All is fair in love, war and politics.

Dlm PH, Bersatu yg terkedepan, maka kerusi yg cun2 disapu Bersatu. Kemudian kuahnya barulah tumpah ke PKR & Amanah.

Ikatan tak ada apa. Mungkin utk mengambil hati, Ikatan akan dibagi kerusi Seputeh atau Ipoh Timur.

Kahkahkah!

Kerusi2 ladzat di Klate bakal dimonopoli chief2 lebai & org2 kanan depa.

Kerusi yg penuh sarat dgn walaun ini akan dipertahankan oleh chief2 seperti Tuan Ibrahim, Takiyudin & mereka yg sewaktu dgnnya.

Kerusi utk Tontonwi tidak pasti lagi.

Bukan senang nak memilih kerusi utk ahli parlimen yg pernah sampai ke Jerman.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Kita tunggu keputusan mutlak dari the biggest of chief of lebai.

Kalau Tontonwi masih disuruh bertanding di Pahang, maknanya seperti suruh hulur tengkuk bawah pisau la.

Kahkahkah!

Itu bukan lagi mengiyakan keputusan Tontonwi sendiri yg mengatakan beliau tidak akan lari dari Pahang, tetapi itu sudah masuk tahap meng'ayam-daging'kan Tontonwi.

Kahkahkah!

20 comments:

  1. Adoi terkepit...

    ReplyDelete
  2. Biasalah macam tu Tuan LL...bahagian yg sedap pemimpin punya..yang hamis tu bagilah kt orang bawah...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh lah bahagian yang sedap bagi kat orang...

      Delete
  3. Replies
    1. Ceramah Tun lagi ramai daripada ceramah Nik Amar. Ularmak ambil duit umno nak tanding lagi? Memang saja cari pasal.

      Delete
    2. Jangan cari dahan rapuh..
      Iaitu dahan dahan dah tua bangker..

      Delete
  4. teringat masa pas dapat terengganu sebab kes dsai thn 1999,pkn/pkr dapat kuah shj.

    ReplyDelete
  5. pemimpin pas undur berlonggok di klntan... kt pas kuat.

    yg lain tu semata2 nk kurangkn undi ph. dptla sikit kuah dedak setiap org.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelantan bakal menjadi pusat sembelih ularmak ambil duit umno.

      Delete
    2. Ngata orang makan dedak lebih sedap dari sendiri makan dedak..

      Delete
  6. Org klau dah dpt kuasa serban besar bakul pun bile ketepi. ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serban jugak yang dihina nyer..

      Delete
    2. Orang bangang je kata ulasan diatas hina seban

      Delete
    3. Orang yang BANGANG je kata orang lain bangang.. kan Dol kan..

      Delete
  7. Kelantan pun xkuat mana dah pada pas..tgkla pru nt pas kalah punya. .memerintah kelantan mcm bapak die punye negeri.. Smpi org pelik..sape mb ni nik amar ke Abdullah. Kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nujum pak belalang..

      Delete
    2. since lembu dan pandai naik kondo sementara lebai dan walaun PAS tak habis habis kena kencing, mak sudah sampai untuk kita tukarkan perumpamaan ini sekaligus memberikan gambaran masakini. Selayakny kalu ada yang bebal muraqqab kita istilah sebagai BODOH MACAM PAS. Moga dewan bahasa mesia boleh terima perumpamaan baru ni. Hehehe

      Delete
    3. Salah tu..nujum eddyweng

      Delete
  8. Pas ni parti cap bunga tahi ayam... dah tak relevan lagi. Hanya sesuai di zaman batu.

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.