Thursday, March 29, 2018

Jgn Cakap Nurul Izzah Tak Payung

Madu tualang power! Click here


All is fair in love, war and politics. And there's no eternal foe and ally, only interests.

Only interests.

Bertitik tolak dari situ, sapa2 yg masih dok stim ingat Madey beriya benar ingin membangunkan semula negara ini, baik pergi basuh muka & injap.

Kahkahkah!

Kalau iya Madey atau nama glamernya dulu Mahafiraun ini, benar sayangkan negara, buat apa dibubuh Najib ganti Pak Lah?

Interest. Kepentingan.

Atas arahan Mat Nuar, anak Mat Nuar sanggup memayung Madey kerana Madey boleh membawak masuk undi saluran 1 & undi FELDA meloroh-loroh ke dlm PH.

Interest. Kepentingan.

Takkan nak payung Chief Lebai?

Dah tak ada kepentingan.

Jgnkan nak bawak masuk undi saluran 1, saluran sendiri pun pernah tersumbat. 

Kahkahkah!



Wednesday, March 28, 2018

Hantu Jembalang Suka Menyorok Di celah-celah Bulu

Madu tualang power! Click here


Dol,

perati betul2 mamat di atas.

Berkot. Bertali-leher. Berkaca mata trendy. Bergaya. Senyum melawa dgn misai lebat melengkung. Aww!

Kahkahkah!

Latar belakangnya parlimen Malaysia. Mamat ini  tentulah bukan calang2 orang. 

Tak tahulah apa kerjanya. Kot2 tukang angkat beg Noh Omar. Kot2 tukang bukak pintu kereta Pandikar. Atau pun tukang buat ramai majlis Ahmad Maslan.

Kahkahkah!

Entah hapa ke namanya mamat ni, eloklah dia berjalan ke Selangor, ke Penang, tengok betapa dahsyat dua negeri itu dah jadi hancai boncai di kerjakan Guan Eng & Azmin. Dah 10 tahun pun.

Mamat ni kalau dipakaikan T-shirt Pagoda, sesuai sangatlah jadi tukang pukul tepi bendang dlm drama swasta pukul 7.

Kahkahkah!

Atau pun tempek gambar dia merata-rata bendang buat halau burung pipit.

Kahkahkah!

Kalau jumpa mamat ni, hadiahkan pisau cukur. Bagi tau dia kita ni disunatkan kerap bercukur.

Kalau malas bercukur, tu yg hantu jembalang banyak bergayut disetiap bulu.

Byk sgt bawak polong kesana kemari tu yg buat bebal sampai ke tulang sum-sum.

Kahkahkah!

Sunday, March 25, 2018

Professor Kucil

Madu tualang power! Click here



Dari kerana mataaaa...

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Lain kali cakap tu jgnlah berdentum-dentam sgt. Madey tu bukan calang2 orang. Di zaman kegemilangannya, sampai tahap dia digelar Mahafiraun.

Kahkahkah!

Sumpah. Serius. Lain kali kompom Prof Kucil cuma buat forum dgn anak-beranak je.

Itu pun ntah-ntah Madey boleh jugak mencelah masuk.

Kahkahkah!

Tuesday, March 20, 2018

Chief Lebai Animal Planet

Madu tualang power! Click here


Dalam ramai2 chief, yg sorang ni memang istimewa.

Gurau-sendanya diselang-seli dgn penggunaan sebutan nama-nama binatang.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Mula2 sekali tentulah, "nattang!"
Kahkahkah!

Banyak yg Chief Lebai ni dah sebut. Ada yg sempat dirakamkan & ada juga yg gagal dirakamkan utk pengetahuan umum.

Berikut adalah contohnya;

Biawak
Lembu
Anjing
Babi
Dinosaur
T-Rex
Lipas
Labi-labi
Jebon
Cerpelai
Kaldai
Burung merak
Cicak
dan banyaklah lagi.

Cuma satu lagi je dia tak sebut, iaitu 'ayam'.
Kahkahkah!
Kahkahkah!

Monday, March 19, 2018

Bacaan Doa Makan Ustaz Dusuki

Madu tualang power! Click here





Perbuatan Ustaz Dusuki mendoakan kehancuran ke atas pakatan pembangkang sama seperti perbuatan seorang ustaz yg mengatakan di P Pinang azan tidak boleh dikumandangkan.

Ustaz itu juga sudah siap dgn cangkul dan tajak utk mengorek lubang di jirat Cina sekiranya Wan Azizah mati dlm sehari dua ini dlm keadaan tidak menyokong RUU355.

Apa yg dibuat Ustaz Dusuki juga dibuat oleh Zahid Hamidi yg satu ketika tiba2 beliau pandai berbomoh, juga Azzeeeez Raheeeem yg tiba2 pandai naik basikal tua,juga spt Syahrezat Tauke Lembu menyuap makanan ke mulut warga emas.

Dol, zaman sekarang FB, Instagram, Twitter lebih laku dari tv.

Dulu adik TG Nik Aziz pun pernah mendoakan "K.O HAMNO, K.O HAMNO".

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Tapi Dol, time tu lu tengah stim dgn PAS, jadi perbuatan beliau tu tidak menjadi isu. Malah lu pun tumpang bertepuk bertampar.

Perbuatan politikus2 diatas berkepentingan.

Masakan Ustaz Dusuki terlalu bangang dan bebal tidak sedar kesenangan yg dia dapat dlm 10 tahun ini sedikit sebanyak datang dari pakatan Ahzab yg didoakannya semoga hancur.

Apa ke biolnya ustaz ini sedangkan dia ke hulu ke hilir dalam Selangor dgn aman mengutip sampul tapi didoakannya semoga pakatan yg memerintah Selangor hancur.

Ini semua dibuat memandangkan PRU semakin hampir.

Semua politikus akan berperangai pelik & sesetengahnya akan jadi biol.

Apalah nak dibisingkan dgn doa laknat Ustaz Dusuki. Anggaplah doanya itu sama spt doa makan yg dibawaknya dalam majlis2 yg dihadirinya.

Politikus murahan spt ini sama sajalah dgn Saiful BauKari.

Bezanya Saiful BauKari tak pakai serban 5 kilo.

Saturday, March 17, 2018

Jangan Meng'ayam-daging'kan Tontonwi

Madu tualang power! Click here


All is fair in love, war and politics.

Dlm PH, Bersatu yg terkedepan, maka kerusi yg cun2 disapu Bersatu. Kemudian kuahnya barulah tumpah ke PKR & Amanah.

Ikatan tak ada apa. Mungkin utk mengambil hati, Ikatan akan dibagi kerusi Seputeh atau Ipoh Timur.

Kahkahkah!

Kerusi2 ladzat di Klate bakal dimonopoli chief2 lebai & org2 kanan depa.

Kerusi yg penuh sarat dgn walaun ini akan dipertahankan oleh chief2 seperti Tuan Ibrahim, Takiyudin & mereka yg sewaktu dgnnya.

Kerusi utk Tontonwi tidak pasti lagi.

Bukan senang nak memilih kerusi utk ahli parlimen yg pernah sampai ke Jerman.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Kita tunggu keputusan mutlak dari the biggest of chief of lebai.

Kalau Tontonwi masih disuruh bertanding di Pahang, maknanya seperti suruh hulur tengkuk bawah pisau la.

Kahkahkah!

Itu bukan lagi mengiyakan keputusan Tontonwi sendiri yg mengatakan beliau tidak akan lari dari Pahang, tetapi itu sudah masuk tahap meng'ayam-daging'kan Tontonwi.

Kahkahkah!

Wednesday, March 14, 2018

Kopi Keras Cap Lebai

Madu tualang power! Click here


Kahkahkah!
Kahkahkah!

HAMNO bagi kopi free, lebai pun buat kopi jugaklah.

Kopi dangdut, kopi janda, kopi meraung dah ada. Sekarang kopi lebai. Yg belum terbit ialah kopi kapan. 

Kahkahkah!

Setakat ini pihak kami belum dapat kopi tersebut utk diujikaji.

Ujikaji perlu dilakukan utk menentukan samada terdapat peratusan dedak didalam kopi tersebut.

Ujikaji juga nanti dapat menentukan kehadiran sildenafil yakni bahan yg boleh menjongketkan 'yahanu' tuan-tuan.

Kahkahkah!

Sildenafil ini bahaya, kalau terminum banyak, tuan-tuan boleh angkat 2 bijik kelapa dgn 'yahanu' tuan-tuan.

Kalau setakat jubah yg ringan tu, seminggu tak turun-turun.

Kahkahkah!

Ingat keras, ingat kopi cap lebai.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Tuesday, March 13, 2018

Takkan Lebai Pekena Ketum?

Madu tualang power! Click here


Dol,

Takkan lebai minum ketum?

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Apa benda, aplanchaw ni lebai?

Sapa nak percaya Mike Tyson tu kuat kalau satu gelaran pun tak ada?

Sapa nak percaya MU kuat kalau dititik Liverpool?

Semua orang boleh gelembung mampu main sampai subuh. Apa sandarannya? Kena la bagi bukti katil runtuh, baru orang percaya.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Tapi lebai, kami tahu kekuatan Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia (PAS). Kami tahu.

TIN MILO!!!

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Minum Milo and jadi sihat dan kuat.

Kahkahkah!


Monday, March 12, 2018

Penangan Mat Bangla

Madu tualang power! Click here


Al fadil Al ustaz Nik dlm gambar di atas tahu apa reaksi netizens bila dia menuturkan rangkap tersebut.

Dia tahu para walaon akan melompat-lompat depan pintu rumah sambil menggenggam penumbuk tanda sokong. Orang cakap Bangladesh, dia pun Bangladesh jugak lah.

Padahal Bangladesh & Rohingya pun dia tak tahu beza.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Kepala bana Al fadil Al ustaz Nik berjambul, kenapa petik Bangladesh tidak Bosnia?

Sedangkan Bosnia juga pernah mendatang disini seketika, kemudian pulang apabila negaranya aman kembali.

Sebab kepala bana Al fadil Al ustaz Nik berjambul sedia maklum, orang Bosnia putih lawa merah gebu-gebu. Tengok lama-lama boleh bergegar-gegar serban, tengok kejap-kejap boleh terangkat jubah.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Penggunaan label Bangla yg umum tahu ketiak bau bawang, kulit gelap, makan dalam talam nasi membukit kuah satu kole, adalah untuk memalukan Amanah.

Kepala bana berjambul Al fadil Al ustaz Nik ini mungkin kembang-kempis lubang hidung berbangga telah mengenakan Amanah.

Kepala bana berjambul Al fadil Al ustaz Nik mungkin dah syok stim keras kenyataannya itu akan viral satu Malaya dan akan sampai ke pengetahuan Chief Walaon, maka cerahlah masa depannya utk jadi calon PRU kali ini.

Kepala bana berjambul Al fadil Al ustaz Nik ini tidak sedar dia telah menghina Mat Bangla.

Tunggulah, kita mintak Kepala bana Al fadil Al ustaz Nik ini panjang umur dan satu hari nanti dia akan ke balai polis untuk buat report bahawa cicitnya dah kena penangan Bangla.

Menariknya, yang akan mengambil report pun prebet keturunan Bangla.

Pegawai penyiasat pun ori Bangla mari.

Soalan pertama pegawai itu akan tanya ialah, "Itu Bangla kasi hantam awak punya cicit, itu Bangla ada sunat ka Bangla tara sunat?"

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Sunday, March 11, 2018

Noh Omar Cuba Mengotak-udangkan Orang Kampung

Madu tualang power! Click here

Inilah yg dikatakan 'concerted effort'.

Concerted effort dari team HAMNO/BN untuk menumpaskan kerajaan negeri yg sedia ada di Selangor.

Setelah Selangor di'gerrymandering'kan, apa saja isu akan dipanaskan HAMNO/BN.

Dalam keadaan Azmin tengah pening, PH belum lagi  sepakat di Selangor, Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaya (PAS) pun cuba mangacau2 tahi, inilah masa HAMNO/BN cucuk jarum dlm bentuk membesar2kan segala bijik butir isu dgn bantuan media massa.

Selangor adalah sebuah lubuk duit. Segala macam kilang & segala macam rumah urut ada di Selangor. Segala macam cukai boleh dipungut. Segala macam peluang buat duit ada di Selangor.

Jgn kan HAMNO/BN, Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaya (PAS) pun turut menitik air liur sampai hari in teringin nak jadi MB.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Bermacam2 cara dibuat nak menunjuk betapa baiknya mereka itu. Berjiwa rakyat 5 tahun sekali.

Ini org minyak jual minyak.

Kahkahkah!



Di Sabah, punyalah bodoh sampaikan ada majlis untuk upacara pemberian atap zink.

Kahkahkah!

Nak tunjuk, tak ada atap zink, HAMNO/BN boleh bagi zink.


Di Selangor bersempena paip air kering, Noh Omar pun cuba masuk jarum.

Kahkahkah!


Air tu cukup untuk wuduk sehari utk satu famili. Minum & basuh berak, pergi cari sungai.

Kahkahkah!

Kalau api tarak, macammana Noh?

Nanti kita suruh Noh buat majlis serah api.

Noh akan pegang wayar api yg hidup dihujung sini dan penerima pegang satu hujung disana. Kita tengok sapa rentung dulu.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Saturday, March 10, 2018

Akan Cirit-biritlah Husam Musa Menanggung Saman

Madu tualang power! Click here


Utk pengetahuan umum, ada 5 saman Kerajaan Negeri Kelantan Darul Naim Serambi Mekah Membangun Bersama Isle yg akan akan difailkan ke atas Husam Musa.

Klik disini utk tahu lebih lanjut; SIKIT PUN HUSAM MUSA TAK TAKUT

Husam masih beralamat lama, pagi2 pekena kopi O yg sama, dikedai yg sama & curut pun masih curut cap Sarban 5 Kilo.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Bahana wacana palabana Kerajaan Negeri Kelantan Darul Naim Serambi Mekah Membangun Bersama Isle mahu menyaman ini dah lama. Tapi kekurangan tenaga pakar. Ramai dah lari ke Amanah.

Dana pun dah kering ulang-alik ke London menyaman Claire Brown.

Kasi keluar itu tin Milo satu kali lagi, satu round Malaya tengok!

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Mohd Amar ni tahu ke saman tu hapa? Menyaman tu mcm mana?

Proses saman-menyaman ini perlu turun naik mahkamah.

Yg orang asyik turun-naik Pejabat Tanah & Galian itu bukan proses menyaman, itu proses tamak haloba melanun kayu balak.

Kahkahkah!

Friday, March 9, 2018

Madey Hisap Apa?

Madu tualang power! Click here

Tak tahulah apa yg Madey makan & dihisapnya sejak kebelakangan ini.

Dikalangan pembangkang, Madey dialu-alukan manakala disebelah sana Madey ibarat seperti orang tua tgh pening2.

Kahkahkah!

Madey yg selama ini aku namakan Mahafiraun dlm blog ini telah menunjukkan ciri-ciri seorang pembangkang yg sejati. Semua kerajaan buat salah dan merugikan negara.

Nampak bersungguh Madey melawan tak seperti Chief Lebai yg dulu melawan bukan main, sekarang jinak mengalahkan hamster.

Kahkahkah!

Memang pelik kelaku Madey.

Pertamanya mungkin dia buang tebiat. Kahkahkah!

Keduanya doa Fadzil Noor makbul dan Madey kini bercita-cita utk merepair kerosakkan yg dibuatnye. Jgn jadi tikus baiki labu sudahlah. Kahkahkah!

Ketiga mungkin zaman Najib in byk menyekikkan tembolok kroni & cucu cicitnya. Kahkahkah!

Byk lagi bacaan knp Madey bertukar angin.

Kita tak boleh mengorek isi perut Madey sebagaimana kita tak boleh membaca kehandalan politik Chief Lebai. Kahkahkah!

Cuma kita harapkan yg terbaik utk Msia selaku negara ke 4 dlm dunia paling kuat main rasuah.

Idop Melayu! Idop Melayu!
Kahkahkah!
Kahkahkah!

Pakatan Harapan pun bukannya suka sgt kan Madey. Tapi apa boleh buat, Madey boleh masuk dan mengecek orang FELDA yg selama ini Mat Nuar pun kantoi.

Madey juga boleh meraih undi saluran 1 yg sewaktu dgnnya.

Kahkahkah!

Kalau dilihat manifesto PH dibawah ini, jika diperhalusi, taubat masa Madey jadi PM dulu dia tak akan buat.

Akan tetapi, Madey bersuara untuk membangkang berbanding Chief Walaon yg ramai pun dok pening menengok kelakunya dan tak diketahui apa ke buah & batu batu pelior manifestonya.

Kahkahkah!









Kisah 3 Menteri Besar Terengganu

Madu tualang power! Click here

Dulu jamang Derih Jusoh jadi MB Tganung die berehi buat sejid. Juruh MB ni. Suke ke sejid. Taman Tamadun Islam, Masjid Hadhari Jerteh, Masjid Kayu Seberang Jerteh, dan masjid besar bapok dalam Taman Ilmu. Walaupun TTI nampok dok terurus doh sekarang Alhamdulilah Masjid Kayu gah jadi mercu tanda di Besut sampai orang luor ramai mari nok tengok. Kelas mung Derih!

Lepas Derih dokleh jadi MB naik Ahmad Said. MB hok ni dok tahulah nape nye mari pe'el minat ke natang! Zoo Mini Mamang tu asal tempat orang joging petang-petang, ade natang kecik-kecik jah. Dang ke Mat Said naik taraf zoo mini nok buat zoo sungguh. Nung singe dari Afrika import wat mari boh. Bukan sekor, bukan due ekor! Aku sendiri dang bayor tiket 10 riyal masuk semate-mate nok tengok singe. Ade singe jantan, ade 2,3 ekor singe tine. Kaloh teruh Zoo Melaka!

Hari tu aku gi pulok Zoo Mini Mamang nok tengok. Kandang singe kosong naik rok doh. Dok tahu nye gi tohok mane singe. Bunyi ngaum kot dalam lubang ade jeriji tapi dok tahu natang ape dalam tu. Buleh jadi rimau sebab nampok ade lagi rimau due ekor. Putus angin nok tengok singe takdok last sekali aku gi lawan jebeh mulut dengan orang utan.

Pulau Burung Tasik Kenyir kijean Mat Said jugok. Bunying kabar sekor angsa putih yang ade dalam tu dulu rege die buleh beli sutir honda cup! Ape kelah buat taman kalau setakat nok bubuh itik serati. Jatuh stendek boh! Kalu kire semua natang dalam tu rege cecah due ratus ribu lebih jugoklah. 101 natang semenye. Lening angsa dok tahu hilang mane, burung serba serbi dalam tu ghaib terus.

Taman Burung jutaan riyal jadi taman terbiar. Natang hutan pun dok berani nok duduk dalam tu takut ade hantu. Yang ade lagi lening krikkk krikk gambar burung tampal kot tepi dinding. Hok mane berehi tengok gambar buleh gi lah. Kite jamin gambar takdok kaki nok lari. Duk ade lagi tu kalu takdok kera mari curi.

Paling pelik Mat Said ni sampai Antartika die gi jelajah. Dok jelas sampai sekarang niat sebenar die cari mende denuh. Nok kate gi soping, soping komplek mane ade. Air batu saje jah. Kite duk mikir-mikir kalu tengok kecenderungan die minat dengan natang boleh jadi die gi cari peguin! Nasib baik nye dok wat balik beruang kutub jah. Kalu tidak haru dok tahu nok letok mane.

Last sekali MB leninglah, Ahmad Razif. Dua orang sebelum ni kite ingat pelik doh. Naik die jadi koho pelik. Nye mari hobi berehi dengan majlis rasmi merasmi pulok doh. Heboh mase nok rasmi Pulau Bebas Cukai Kenyir. Aku sendiri pun tekejut ingat pulau tu siap doh. Rupenye gi bahang rasmi kemoh due tige butir atas darat. Bile cek tengok, Laa.. Pulau Bebas Cukai dok siap lagi rupenye. Harus terbengkalai doh. Heavy six six sungguh. Satu Malaysia kene lebong ke die.

Hari tu aku balik kampung heboh Ahmad Razif nok rasmi Taman Ilmu. Banner untuk royak majlis ni ikat di tiang lampu nung sampai bulatan Gong Batu die letok. Penuh dengan banner. Last sekali nye mari rasmi sutir asrama jah. Abis orang UMNO kena lebong ke pemimpin UMNO sendiri. Duk wase siap bekki sutir lagi asrama nye mari rasmi sekali lagi pulok. Bukan buleh kire dengan MB kite ning.

Terbaru bunying kabar tengah bulan tiga die nok mari rasmi sekali lagi dalam Taman Ilmu. Nok nanti tengok mende pulok die rasmi. Aku duk tengok dengan bilangan bangunan yang ade dalam Taman Ilmu tu, buleh jadi Ahmad Razif mari rasmi dua puluh kali lagi lepas ni. Minat die gitu doh kite nok kate guane lagi.

Kahkahkah!
Kahkahkah!
Kahkahkah!

Jamang Hading Duane gamok?

Kahkahkah!

Lebai Gian Viral

Madu tualang power! Click here


Lebai yg sama sebelum ini yg mengatakan tidak sah solat kalau tak pangkah Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia (PAS).

Hasilnya memberangsangkan. Namanya turun naik dalam FB & WhatsApp. Lupa sekejap walaon kpd Hajah Zouk.

Kahkahkah!

Dol, 

PRU dah dekat sangat. Rugilah kalau Chief Lebai tak kenal. Sampai bila nak biar Al kastami saja mengungguli carta. Kan?

Kahkahkah!

Dalam FB boleh la keluar segala syarat segala bagusnya menambah cawangan, cuba bagi tau sendiri dgn kompidennya kpd org rumah?

Kerandut mengecut, slow2 menyorok dlm halkum.

Kahkahkah!



Thursday, March 8, 2018

Bung Moktar Power, Dapat Anak Kembar

Madu tualang power! Click here


Betul Bung! Sokong!
Kahkahkah!
Kahkahkah!

"Rakyat susah nak main? Mana ada!
Mati sebab terlebih makan Viagra memang ada."

Kahkahkah!

Tahniah Bung. One more round pls!

Kahkahkah!


Wednesday, March 7, 2018

Bangunan Parlimen Akan Dipindahkan Ke Marang, Tganu

Madu tualang power! Click here

Telah menjadi piagam PBB bahawa, 'the government should bring the school to the children instead of the children go to the school.'

Betapa murninya kepala hotak pemikir barat yg kapir lahanat di sana.

Pendidikan akan dibawa kpd murid, bukan murid yg susah payah cari sekolah.

Bertitik-tolak dari situasi sebegini, memandangkan ramai ahli parlimen Msia yg telah hampir mencecah umur 100 tahun dgn segala mcm penyakit keliling buah pinggang, ada yg berbini 3-4, masalah bisness tak ada sapa nak tengok dan juga hospital kerajaan susah nak bagi MC, ini menjuruskan masalah lebih kronik.

Iaitu masalah ponteng sidang. Serupa masalah ponteng sekolah la.

Kahkahkah!

Dah tua bangka pun nak ponteng. Bila ponteng, org akan mengata macam2.

"Duit Haram!"
"Pemalas"
"Kerja pemalaih, duit hangpa maw. Babi hangpa"

Kahkahkah!

Sehubungan dgn itu, dgn bantuan tauke2 sotong dan Ultraman, bangunan parlimen akan diterbangkan ke Marang setiap kali sidang.

Tauke sotong akan menyediakan sotong free supaya ahli parlimen tak perlu ke laut sewaktu sidang.

Tak payah candat-candat la.

Kahkahkah!

Marang mung tunggu parlimeng nok maghi.

Kahkahkah!
Kahkahkah!


Tuesday, March 6, 2018

Lim Guan Eng Melutut Kpd Azeeeeeeez Raheeeeem MP Baling

Madu tualang power! Click here

Diberitakan melalui khabar-khabar yg dibawak angin nun di sana Pulau Mutiara, Ketua Menterinya telah melutut dihadapan YB Azeeeeeeeez Raheeeeeeeeem.

Guan Eng tidak sempat dirakamkan sedang berguling2 mencakar dada mencakar jalanraya di hadapan org kuat HAMNO yg berketurunan India itu.

Kahkahkah!



Namun begitu, Guan Eng sempat divideokan berkata, "Azeeeeeeez, tolonglah"

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Guan Eng merayu disaman seperti Husam merayu-rayu di Klate.

Hakikatnya, kita tahu walau serban 5 kilo walau keturunan hero filem Tamil sekali pun, kalau tak ada asas utk menyaman, telur semua kecut & perlahan-lahan naik ke halkum.

Kahkahkah!

Pasu-pasu Bunga Parlimen

Madu tualang power! Click here



Filem Tamil tak lengkap tanpa seorang pak lawak kerdil yg berbuat lawak bodoh giler bongok yg memperbodoh2kan diri sendiri. Malah beliau juga dibuli dlm filem.

Di Malaysia, tak lengkaplah minggu itu kalau tak ditayangkan drama pkl 7 time org nak Maghrib, cerita budak Melayu muda-muda lagi dah kaya-raya tapi rendah diri nak kawin dgn janda miskin.

Kahkahkah!

Filem Hindustan juga tak lengkap tanpa polis, keretapi, joget nampak pusat dan taman bunga.

Kini parlimen Msia pula tak lengkap persidangannya tanpa pasu bunga.

Tapi tuan2, insaflah bahawa bunga yg cantik mcm mana pun, baja terbaiknya ialah taik ayam dan urea.

Urea yg paling mustajab ialah air kencing.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Monday, March 5, 2018

Iyalah, Dia Anak Tok Guru

Madu tualang power! Click here


Tak kisahlah Husam ke, Husang, Huse, Nik Abduh ka, anak pak lebai la,  itu tak penting.

Tak ada markah.

Haram tetap haram.

Aqiqah itu halal. Tapi mengekah duit HAMNO itu haram. Mengekah secara solo haram. Mengekah duit HAMNO secara berkelompok pun haram juga.

Memang disunatkan menutup kepala ketika berak, tapi kalau menutuh duit HAMNO secara berjemaah & berserban 5 kilo, itu dipanggil haramjadah.

Kahkahkah!

Juga kalau menutuh pompuan bernama Fekah juga tetap haram sebelum menikah. Walaupun menutup kepala ketika menutuh.

Tengok cerita org menutuh tetap haram walaupun berserban 5 kilo. Jgn ingat tengok di negara kapir lahanat, dah jadi tak apa.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Dah Kenapa Dgn Rais Yatim Ni?

Madu tualang power! Click here

Rais Yatim ni orang Madey dari dulu lagi walaupun ada satu ketika dia kata dah bakar jambatan dgn HAMNO bila dia syok bergeli-geli dgn Ku Li dlm Semangat 46.



Tapi mungkin sebab lauk tak cukup dlm 46, Rais pun kembali berenang dlm longkang najis menuju ke HAMNO, salah dia jugak sapa suruh bakar jambatan.

Kahkahkah!

Rais & sorang lagi tukang cium tangan Madey yakni Broheng Ali, langsung tak ada tempat dlm Parti cap bunga tajaan Madey.

Nampak sangat Madey pun dah tak berapa stim dgn 2 org tukang cium tangannya itu.

Kahkahkah!

Berbeza dgn Broheng Ali yg tak ada bunyi sekarang ini, Raise Stim cuba juga utk berbunyi memberitahu dia masih aktif, keras, liat dan tegang seperti juga ahli-ahli politik Malaysia yg umur hampir cecah seratus macam Madey, Hadi Awang & Lim Kit Siang.

Antara kicauan terbaru Raise Stim, mungkin betul mungkin palsu. Tapi belum lagi dapat berita dia dah masuk dalam tanah.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Dia nak bagi tau la tu, dia masih sealiran dgn Madey. Kali ni cium tangan sampai ketiak.

Kahkahkah!
Kahkahkah!






Friday, March 2, 2018

Husam Musa Menunggu Salji Turun Di Salor, Klate

Madu tualang power! Click here


Perbuatan Husam ini umpama 'sekeh deputy lebai lempang chief lebai'.

Sebab dalam 'audio' tersebut, nama Chief Lebai pun kena petik.

Kahkahkah!

Kalau diamat-amati muka Husam, dah nampak beruban berjambang menunggu saman dari PAS & Kerajaan Negeri Kelantan.

Kahkahkah!

Sedangkan bukannya susah mencari Husam di Salor, beliau masih di kedai kopi yg sama setiap pagi dan masih menggulung rokok daun yg sama, pekena kopi O yg sama & geng main dam aji pun sama.

Kahkahkah!

Claire Brown dah keluar Surat komplen, "Tak aci la Lebai, Husam yg dekat tu lu tak mau saman".

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Tunggu la turun salji di Salor mcm salji di London, sejuk nyaman, baru ada berahi Chief Lebai menyaman.

Kahkahkah!

Dikutip Dari FB: Mari Mendoakan Jho Low

Madu tualang power! Click here

Perhatian ❗

BACAAN YASIN & SOLAT HAJAT KHUSUSIAH MEMOHON KESELAMATAN JHO LOW

Berikutan Kapal Jho Low EQUENIMITY ditahan oleh pihak Indonesia,
maka
adalah diseru agar
semua
Imam2, Siak2 & Nazir2 masjid,Pengerusi2 JKK dan individu2
yng telah menerima HAJI dengan tajaan 1MDB agar
mengadakan
Majlis Bacaan Yasin & Solat Hajat
pada malam 1/3/2018 (malam Jumaat) di
SEMUA MASJID seluruh negara.
Adalah dipohon agar mendoakan keselamatan Jho Low dan kapalnya diBEBASkan oleh pihak Indonesia.
Ini juga bagi MEMBALAS budi Jho Low yg rapat dengan 1MDB yg telah menaja haji2 lebih 1000 individu secara ikhlas lagi suci.

Jangan lupa malam ni...!

Thursday, March 1, 2018

Muhyiddin Yassin Time Travel

Madu tualang power! Click here


Ya Tan Sri, amat tepat sekali kenyataan Tan Sri.

Betul tu Tan Sri, memandangkan 1MDB bermula di Msia, sepatutnya kitalah yg gigih mencari Jho Low, bukan negara kapir lahanat Swiss, Jerman, Belanda, Amerika Syarikat, yg beriya2 memburu Jho Low.

Sepatutnya kitalah yg merampas segala harta benda Jho Low, kita robohkan rumahnya dan kita korek tapak rumahnya itu 3 hasta dalam dan kita buangkan ke laut lepas.

Tak gitu Tan Sri?

Kahkahkah!

Tapi satu nak tanya Tan Sri, memandangkan Tan Sri dah steady dalam parti bunga raya, dah ada pengikut & pengaruh baru, kalau Tan Sri masih lagi duduk dlm HAMNO, berani bertelur besar ke Tan Sri cakap mcm ni?

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Jho Low Mintak Tolong Isa FELDA

Madu tualang power! Click here


Tak ada isu. Tak ada apa yg nak digembar-gemburkan.

Memang kepakaran Singapura merampas kapalterbang Jho Low, kita ucap tahniah aje lah, kapalterbang kita pun dah 2 bijik hilang.

Diam2 sudah.

Kepakaran Indonesia pula di laut. Melopong Jho Low kapal mewahnya pulak dirampas tentera Indonesia.

Manakala kepakaran Malaysia dlm bidang halus. Halus tak nampak di mata kasar. Ini dipanggil kepakaran 'mikro'.

Kalau bab bulu Anwar, bulu Azizan, bulu Saiful BauKari, pasukan kitalah terbaik dalam dunia.

Segala macam air lendir yg dah bertahun kering pun boleh jumpa.

Sebenarnya, kalaulah ada sapa2 boleh letak plastik merah yg digunakan Saiful BauKari utk merodok sendiri lubang ekzosnya diatas kapal Jho Low itu, dah lama kapal tu jadi tukun di Port Klang.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Indonesia jgn cepat berbangga.

Depa tak tahu Jho Low ngam dgn Isa FELDA & Shahril Samat.

Sekejap saja Isa FELDA boleh lesapkan kapal Jho Low di Indonesia itu dan Sharil Samat akan dapatkannya semula lalu diletakkan di atas sebidang tanah di Jalan Semarak, K Lumpur.

Kahkahkah!
Kahkahkah!