Wednesday, February 14, 2018

Ploton Akan Digentel Tinggal Gusi

Madu tualang power! Click here


Harga kereta  turun 50% pun bukan penoreh getah ramai-ramai mampu order Ploton.

Dgn harga getah skrg, cuma tauke getah  yg mampu order berbijik-bijik Ploton.

Rakyat mahu harga barangan makànan yg murah. Petrol murah. GST mansuh. Itu yg org mahu.


Harga turun kà naik ka, Ploton setelah dapat kat China, kompom lah akan maju jaya.

Dol, perancangan China bukañ utk 2-3 puluh tahun, tapi sampai Malaysia bengkrap macam Zimbabwe. Tak lama lagi merasa la kita guna renminbi kot?

Kahkahkah!


Mula mula depa ganti CEO at Proton Holding.

Step kedua, ganti GM GM anak tempatan di semua plant Proton. Ganti dengan GM GM dari China.

Step ketiga, terminate vendor vendor tempatan. Ganti vendor vendor dari China untuk hidupkan ekonomi di China menggunakan resources di Malaysia melalui plant Proton bawah Proton Holding. Akibatnya banyak kilang tempatan yang daftar dengan IKS-Industri Kecil Sederhana akan gulung tikar dan pembuangan kerja tenaga tempatan akan berlaku dan meningkat.

Step keempat, terminate perlahan lahan tenaga kerja anak anak tempatan dalam Proton Plant Production Assembly Lines dan gantikan dengan tenaga kerja dari China. Kadar pengangguran dalam negara akan menjadi tinggi. Banyak pinjaman bank akan jadi NPL-Non Performing Loan(rumah, kereta dan saham asb) kerana ramai yang akan di buang kerja dan susah mencari perkerjaan baru kerana FDI baru yang masuk ke Malaysia tidak menguntungkan negara tapi menguntungkan negara yang menbawa FDI itu ke sini. Contoh projek ECRL. Semua limpahan kerja utk projek tersebut patah balik pada contractor negara tersebut kerana semua bahan dan tenaga perkerja utk membuat projek itu datang dari negara China.

Step kelima, mengedar kereta buatan China dengan guna semua bahan mentah dari China tapi produksi di kilang kilang Proton dan jual ke Malaysia melalui rangkaian pemasaran perniagaan Proton yang kita telah bina semenjak dari 1985.  Kita semai benih tapi orang lain yang nikmati hasil. Ekonomi China pespe berjalan tapi ekonomi automotif Malaysia melingkup.

Step keenam, China akan tukar nama hakmilik Proton ke China Proton perlahan lahan. Hanya menunggu masa.

Step terakhir masa persidangan HAMNO semua perwakilan akan di ajak Najib untuk nyanyi ramai ramai Lagu Anak Kecil Main Api-Bumi Di pijak Milik Orang, sambil nangis tersedu sedu.

Juga semua perkara yang akan berlaku berkenaan isu ini akan di salahkan pada DAP.

Kahkahkah!
Kahkahkah!


8 comments:

  1. Malaysia bakal jadi wilayah autonomi PRC? Tetapi jangan bimbang, ia boleh diatasi dengan berbaik-baik dengan Israel dan menjadi sekutu Israel. Bantuan Israel mampu mengekang asakan PRC.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dn kita pun makin jinak dn lunak dgn isu palestin.

      Semua punca asal dr hutang. Kerana hutang semua tergadai.. musuh dijemput penuh hormat dtg ke rumah.

      Kini sudah ada 2 musuh dlm rumah sendiri. Klu satu masa kedua2 musuh itu sepakat bagaimana nasib kita.

      Apakah blh diharapkn yahudi membela kita dgn ikhlas dn penuh keimanan?

      Klu israel pun minta aset atas alasan utk mmbendung China merah dlm negara bagaimana?

      Mnjemput israel bkn satu kebijaksanaan to terdesak yg mmbawa lbh byk malapetaka

      Delete
  2. Gitulah keroje Ameno sampai jahanam Malaysia. Lelong Malaysia pasal tampong hutang 1MDB tak mampu bayar. Yang kaya Jho Low. Yang kayap kita semua.



    ReplyDelete
  3. Kah kah kah.. ape yang mike ngalut ni yeop? Kontradiksi aka bercanggah bebeno nyembang ngan tindakan mike yeop? Kalo dah tak suke dengan ploton tu ape hei diulas juge? Dah macam gile talak pun ade juge mike nie! Tak malu ke mike dengan orang yang nampak yang mike melalut ni yeop? For your eyes only pasei teman tak ngarap mike pamerkan komen keme ni yeop! Kah kah kah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bang...
      Boleh tak bagi hujah yang bernas untuk menyanggah pendapat Yeop LL.... setakat tuduh orang melalut, bapok tua di belakang mati pun boleh cakap.

      Kalau tak setuju dengan pandangan LL bagi la hujah. Dia kata bila China Tanah Besar ambil alih PROTON, mereka akan lakukan berbagai langkah yang akan menguntungkan negeri mereka sendiri dan akibatnya beberapa kerat Melayu yang tinggal di dalam PROTON akan tersingkir. Apa yang tak kena atau apa yang melalut?...kau hujah la balik...jangan asyik menelan pil kuda dan berkawan dgn hj hadi...boleh pening kau....

      Delete
    2. Jgn marah kek nyobe tu..dah fitrah seekor walaun mestila cmtu kalau bab hujah mesti kalah tp kalau bab mengata merapu membaruababianjing mengkapirkan org nombor 1..biorkan jeler demer tu yop..

      Delete
  4. Apa yang kau mengapu nii labuuuu.

    ReplyDelete
  5. Pastu najib & family lari ke negara gohed gostan hahaha

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.