Tuesday, February 13, 2018

Indonesia Yg Malang

Madu tualang power! Click here

Malang sungguh Indon.

Mereka tak ada FGV. Tak àda Isà Samad.
Indonesia tak ada Felda.
GST pun Indon tak tau nak buat.

Tabung Haji pun depa tak ada.
Sedangkan kita punya Tabung Hàji yg boleh dibuat mcm2 duitnya.
 
Kahkahkah!

Cuba tanya Jokowi, dia dapat ziarah malam nabi?

Kahkahkah!

Jho Low kalàu di Indon, lama dah tapak rumah dia dikorek 3 hasta dañ dibuang ke laut.

Indon semakin gagah dgn meñteri kewangàn wanità. Entah2 keturunan Bugis kot?

KAHKAHKAH!

Paling penting, Indonesia tak ada HAMNO.


8 comments:

  1. Kalau kat malaysia ni menteri camni dah kena tangkap dah masuk akta bafia poca pota pundek mcm2 akta..tu masih ok lg sekurang2 nya x kena simen..kahkahkah..sbb di malaysia org2 bodoh ja jd menteri..teringat aku masa dlu time matmaslan popular, masa tunggu anak balik sekolah terdengar bebudak sekolah berbual "buat apa belajor rajin2 pun , org bodoh pun boleh jd menteri"...kahkahkah

    ReplyDelete
  2. Tuan admin...bukan salah ibu mengandung tapi salah tangan yang memangkah...p.ramlee dah beritahu lama dulu...silap pangkah dapat taik..hihihi

    ReplyDelete
  3. Klu dia berada di malaysia dan bernaung dibawah umno dia takkan capai prestasi cemerlang ini.... tp boleh dpt rm250 juta ma.
    Anyway, tahniah kpd ibu sri mulyani

    ReplyDelete
  4. Siapa yg dpt nombor 2? Keruak atau rahman dahlan atau 3.85 ..... kah kah kah

    ReplyDelete
  5. Dan indonesia tak ada MO1 yg berjaya melakukan 'kleptocracy at its worst'. Terbaik didunia jg tu diiktiraf oleh DOJ USA

    ReplyDelete
  6. yop oiiiii
    miker ni idak ke tau..mentri kewangan kemer ade pelior..tu le beza nya..tp kdg2 dia boleh tukor jd mcm sajat..kah kah kah kah..telor nye udah ghetok..kah kah kah

    ReplyDelete
  7. Tp dimalaysia ada org pas beritahu aku..pemerintahan terbaik dimalaysia ialah dikelantan.. Zero rasuah salah guna kuasa....urmmmm.. Konpius aku

    ReplyDelete
  8. walaun dengan walauntitFebruary 14, 2018 at 11:40 PM

    kite punye cerodik.... cerodik buah pelior...terhayun hayun kat luor.. kah. kah.. kah.. gghak tui...

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.