Saturday, January 6, 2018

Dr Rozaimi Ramle Dilarang Mengajar/Berceramah/Bersyarah Di Perak

Madu tualang power! Click here


Pekeliling larangan itu ditandatangani oleh Al fadhil Sohibus Samahah Al ustaz Al Haji Al Doktori Harussani Al Mufti Al Peraki sendiri.

Kahkahkah!

Dr Rozaimi itu pensyarah kanan sebuah universiti. Makan gaji dgn kerajaan, serupa dgn tuan mufti itu juga, tapi tuan multi sudah kasi ban sama dia.

Kalau Dr Rozaimi itu byk mengajar benda tahyul, kaplavana apa dia masih boleh mengajar di UPSI?

Ini bahaya! Boleh merosakkan muda-mudi Melayu! Graduan-graduan yg diajarnya semua akan jadi graduan tahyul.

Tuan mufti kena turun padang mengambil tindakan. Kalau tuan mufti dah bijak sangat, pergilah mengajar hadis di UPSI.

Kahkahkah!

Bolo punya mopti!!

Kahkahkah!

9 comments:

  1. Mopti Perak tu memang bodoh piang, mana dia ada ijazah pun...

    ReplyDelete
  2. Tak lama lagi kena banned lah tu.. ularmak mengaku tidak biased tapi satu mesia tahu dia sokong sebelah mana.. macam juga mufti suci lagi menyucikan tu lah..

    ReplyDelete
  3. Haiyyaaa...ini mukan molo punya olang...ini sudah mannyiak menggong punya mufeti....

    Bukan apa....sesetengah orang bila kalah berhujah akan menggunakan penumbuk, manakala Tok Mufti ini pula menggunakan kuasa yang ada untuk menutup kelemahan diri.....

    ReplyDelete
  4. Mufti pun bolih dibeli,apatah lagi bukan tok mufti...

    ReplyDelete
  5. Bhai...larangan ini termasuklah mengajar di Pusat Islam UPSI....tempat ostad cari makan...haha...kalu nak mengajar jugak kena kelua peghak sejengkal cross border masok utan sawit belah Selangor ..tapi volume kasi low...takut soltan bogus...eh sillap...bogis denga...haha

    ReplyDelete
  6. DARI DULU SAMPAI SEKARANG, ADAAAAAAA SAJA "AKAL" MAMAT PERAK NI. MACAM-MACAM HAL. TAK UBAH MAHARAJA LAWAK MEGA KETEGORI HUKUM-HAKAM. BERAT... INILAH BAHANANYA KALAU ORANG JENIS "CARMA" - CARI MAKAN, NI.

    ReplyDelete
  7. padan muka rora. ada ilmu tak semestinya ada wisdom.

    ReplyDelete
  8. Sekurang-kurangnya kalau Allah tanya tok mufti ni apsal Ust ni x dibenarkan menganjar, adalah jawapan dia, yg hangpa dok fitnah/hina tu dah ada jawapan dia ke?

    ReplyDelete
  9. Rozaimi ni mmg patut dihalang. Each time klu ada orang bertanya persoalan. Mula2 dia jawab. Lepas tu dipenghujung dia akan bantai dan salahkan orang lain. Cara siasahnya jawab persoalan sudah la. Tak perlu nak buat kesimpulan diri tu pandai dgn mengata orang lain pulak. Sampai boleh mengata orang lain taksub pada mazhab syafie. Orang awam kalau ikut satu mazhab memang la perlu. Jgn samakan orang awam dgn kamu yang memang belajar dlm bidang agama. Ini tidak. Cuba lawyer tanya kamu rozaimi ttg contract perjanjian. Cara general mungkin dia rozaimi tau la sikit ttg right. Tapi kalu lawyer tu campak satu buku ttg contract law utk dibahas tak ke dia sendiri ternganga. Untuk orang awam cukuplah sekadar bawak kereta dan ada ilmu sikit ttg penjagaan kereta. Tak fairlah klu mechanic marah kita tak tau overhaul kete. Ramai engineer accountant doctor yg tak kurang hebat2 kat luar tu. Tapi attitude jauh lebih baik dan humble kalau nak nak compare dgn 'doctor' yg sorang ni.

    Ada separuh cerita tu memang nmpk sangat direka reka. Cth dalam satu ceramah tu dia cerita ada seorang wanita yg dia claim as 'taksub' mazhab syafie. Then yg peliknya dia cakap wanita tu telefon dia pulak tanya hukum bila dia dlm haid nak nikah dalam masjid. Memang nampak sangat rekaannya. Kalau seseorang yg rozaimi dah personally attack sbg 'taksub' mana mungkin dia akan akan dijadikan referal utk sesuatu masalah yg lain. Seolah olah dlm negara ni cuma tinggal dia sorang shj yang tahu bab hukum sampai wanita tu dah takde tmpt nak bertanya. This is the link
    https://youtu.be/Ioj8SLrFpxE

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.