Thursday, May 4, 2017

Haprakah Akan Bertukar Kpd Nama Yg Lebih Trendy

Madu tualang power! Click here

Image result for harakah percuma

Orang jual suratkhabar, lebai pun nak jual suratkhabar. Kalau dah sampai level dilambakkan di surau bagi free, tak payah meniaga surakhabar.

Bunyinya ahli dah dekat 1 juta, tapi kalau nak cover modal pun lelah, apa cerita?

Kalau pengalaman cuma 25 tahun jual air jampi, jangan berangan nak jual suratkhabar. Tambahan pulak sekarang banyak saingan.

Harakah yg begitu gah dahulu, kini dah jadi Haprakah.

Kahkahkah!!!

Dol, mudah saja caranya. Jimat pulak belanja. Kos rendah, jualan melipat.

Dol, lu pergi bisik kat celah-celah serban lebai, katakan "Tuan lebai, sex sells" Kahkahkah! Bukan. Bukan kita nak suruh Haprakah jadi broker jual kangkang. Bukan.

Kita cadangkan buat satu kolum soal-jawab.

Upah 3-4 orang kolumnis power-power utk menjawab soalan pembaca. Contoh; Mashitah Ibrahim, Azhar Idrus, Ust Don atau mana-mana ustaz yg selalu keluar kat TV.

Image result for soal jawab azhar idrus

Soalan bukan jenis; Puasa 6 itu apa? Berapa kos buat haji? Berapa kos Pos Laju? Duit zakat mana pergi? Berapa kali Lebai Wasatiyyah pergi umrah?

Bukan. Bukan soalan macam itu. Soalan macam itu semua orang dah tau jawapan.

Yg orang ramai masih sangsi ialah;

"Apa hukumnya menjilat ......? kahkahkahkah!
"Apa hukumnya mengolom sampai muntah-muntah? Kahkahkah!
"Boleh ka tala lubang ekzos?"
"Berapa round dibolehkan menala semalam?"

Kompom sales meletup balik. Baru boleh bersaing dgn Mangga. Kahkahkah!

Kalau dah berjaya, tukarlah nama suratkhabar. Nama tak trendy langsung. 

Sudah tiba masanya nama surakhabar Haprakah ditukar kepada suratkhabar Kahkahkah!

KAHKAHKAH!

Tuan Haji Najib Tertinggal Satu Perkataan

Madu tualang power! Click here

Guna Wala, Wasatiyyah dan Tabayyun demi negara - Najib

Gabungan prinsip tiga serangkai iaitu Wala'-Wasatiyyah-Tabayyun jika diamalkan akan menjelmakan satu kitaran yang sempurna antara pemimpin dan yang dipimpin demi kelangsungan sebuah negara bangsa yang mendambakan kemajuan serta kejayaan hakiki menurut tafsiran agama Islam.
----------------------------------------------------------------------------------

Sebenarnya Tuan Haji, banyak lagi perkataan-perkataan penting yg Tuan Haji perlu tahu.

Perbendaharaan kata perlu luas dalam menangani kemahuan rakyat.

Kahkahkah!

Contoh-contoh diberikan di bawah ini belumlah diwartakan lagi oleh kerajaan Arab Saudi tapi dah boleh diguna;

Pajerun, Audiyun, Porshuun, Hellfaiyewooon, Rangerovun, Minikupun, kahkahkah!
Germanium? Kahkahkah!
Lebayun, jebonun, baruatun, tolollun, bukitun, pilkudoooon, 1MDBuuun, tin-miloun,

Sebenarnya banyak lagi Tuan Haji, bergulung lidah nak menyebutnya.

Namun Tuan Haji, ada satu perkataan yg boleh merangkum kesemua perkataan-perkataan di atas yakni,
'walaon'!

Kahkahkah!

Itu kena tahu Tuan Haji, kalau Tuan Haji tak tahu kira macam tak up-to-date la kan? Kahkahkah!!!

Ooopss! Ada satu lagi nak tambah. Ini paling latest. Paling best.

'Butiroooon-tahittooon'!

Kahkahkah!

Image result for walaun