Thursday, April 27, 2017

Ringgit Datang Dari Celah Mana

Madu tualang power! Click here

'Lebih ringgit ke poket anda‎' jadi manifesto Pemuda PAS

"Memberi lebih ringgit kepada poket anda," itulah antara tujuh agenda ‎'Anak Muda Sejahtera' sebagai asas pembentukan tawaran manifesto PAS yang akan dilancarkan menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14.
-----------------------------------------------------------------------------------

Cakap berdentum-dentam atas pentas sorang-sorang memang sedap. Sebab tak ada bangkangan. Kalau ada bangkangan pun, nanti mikrofon kena rampas.

Kahkahkah!

Pun begitu, ucapan lebai ini boleh diperhalusi. Tak salah dia mengutarakan apa yg ada dalam hati perutnya.

Cuma lebai ini bercakap seolah2 baru keluar gua. Dia macam tak tahu apa yg menghimpit rakyat.

Masalah kita bukan wang ringgit. Wang ringgit kita mewah. Tiap tahun Lebai Wasatiyah bagi BRIM. Kahkahkah!

Yg jadi masalah ialah kenaikan barangan asas seperti beras, tepung, gula & barangan basah di pasar.

Juga masalah harga petrol yg tinggi dan cukai GST 6%.

Ini yg paling asas, keperluan untuk mengisi perut. 


Kalau tak reti dan tak mahu bercakap tentang 1MDB pun tak apalah. Kita dapat mengagak sejauh mana pengetahuan am lebai-lebai. Kasi chan Rafizi mengupas isu 1MDB, lebai-lebai boleh kupas kulit bawang.

Kahkahkah!

Lebih ringgit mari dari celah mana?

Jangan dibagi ringgit banyak2 kat anak muda, nanti dia beli smart-phone canggih.

Dapat smart-phone canggih, tak jadi kerja la dia.

Hari-hari nak tgk cerita Jerman.

kahkahkahkah!!!

Idop Tuan Ibrahim! Steady Tuan Ibrahim!

Madu tualang power! Click here

PAS asks members to donate RM5 each to sue Sarawak Report
Updated about 30 minutes ago · Published on 27 Apr 2017 11:30AM · By Diyana Ibrahim · 0 comments
PAS today asked its members to donate RM5 each towards a fund to finance a defamation suit against the Sarawak Report news portal.
PAS resorted to the donation drive as the party does not have sufficient funds to sue Sarawak Report, said PAS deputy president Tuan Ibrahim Tuan Man at his opening speech at the launch of the PAS Youth meeting in Alor Star today.
---------------------------------------------------------------
Sekarang ni musim  Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia (PAS) menyaman. Pasu bunga depan laman kalau dia tersepak, pun dia nak saman.

Kahkahkah!!!

Terima -kasih Tuan Ibrahim!
Hidop Tuan Ibrahim!
Syabas Tuan Ibrahim!

Kahkahkah!

Jangan kasi peluang cerita Sarawak Report ini senyap. Sebab dalam cerita Sarawak Report ada kes lebai-lebai mengapur duit.

Kahkahkah!

War-warkan lah Tuan Ibrahim! We love u! Kami sapot Tuan Ibrahim!

Esok bawak pulak cerita 17 lahanun-lahanat mengkelepet duit KWAP.

kahkahkah!!!

Jangan bagi Chief Lebai tidur berayor lior basi. Kahkahkah!!! Teruskan panas injap lebai-lebai. Kahkahkah!

Betoi ka takdak duit? Sampai bila nak tadah tin Milo pada ahli.

Korang top lebai chief lebai kalipat sana sini mesyuarat dalam hotel kelas-kelas, retreat sana retreat sini, lagi tara duit? 

Habah kau lah berjambul nak RM5. 

Mintak la kat Mat Nasa. RM0.5 juta pun dia boleh bagi.

Kahkahkah!

Image result for mengangkang
Nak lagi senang dapat duit, pegi mengangkang!
Kahkahkahkah!

Group Nasyid Raihan Lagi Power Dari Tuan Guru Ust Ha Ha

Madu tualang power! Click here

Image result for muslim 500

Nama Tuan Guru Ust Ha Ha tak ada dalam senarai. Sedangkan nama Mat Nuar & Mahafiraun ada. Bahkan nama grup Raihan pun ada dalam senarai 500 muslim berpengaruh dalam dunia.

Sah paper Themuslim500 itu tajaan Yahudi Nasrani nak menjatuh ulamak ulung nusantara. Kahkahkah!

Website paper itu ditaja White House, Downing Street, Tel Aviv, Hongkong, Guam, Paris, bla bla bla.. Kahkahkah!

Dgn Raihan pun boleh kena bungkus. Kalau kena bungkus dgn Sultan Brunei, ok la jugak sebab sultan tak boleh kena hudud. Kahkahkah!!

Macamana boleh nama tak tersenarai ni? Sedangkan bebudak Raihan tu cuma pandai pegang mikrofon je. Kahkahkah!!

Ana pun pegang mikrofon jugak. Ana berpengaruh. Ana power pegang satu Malaya.

Paper Themuslim500 ni memang "jebon, barua, pil kuda, Marxist, anjing, bukit, tolol, butir taik, butir taik kambing betol lah!!!!