Thursday, November 2, 2017

Rombongan Abg Aji Ke Kota London

Madu tualang power! Click here

Hadi perlu failkan pembelaan jawab dakwaan Clare, kata peguam


 | October 30, 2017
Kegagalan berbuat demikian akan membantu editor Sarawak Report mendapatkan keputusan yang memihak kepadanya, kata S.N Nair.

PETALING JAYA: Datuk Seri Abdul Hadi Awang harus memfailkan pembelaan bagi membersihkan perdana menteri daripada tuduhan, sebagai jawapan kepada dakwaan Clare Rewcastle Brown bahawa presiden PAS itu berkomplot dengan Datuk Seri Najib Razak atau ejen beliau untuk mengekploitasi satu kes mahkamah di London, kata seorang peguam.
S.N Nair berkata perkara itu mesti dilakukan dalam tempoh masa yang ditetapkan peraturan mahkamah British.
--------------------------------------------------------------------------------------------



Dol,

London bukannya dekat. Nak pergi London bukan seperti dari Marang nak ke Pasir Mas atau Temerloh.

Kahkahkah!

Cuacanya berbeza sangat dengan cuaca kita. Ada 4 macam musim. Kalau kena musim sejuk Dol, habis batu geliga menggigil. Kencing pun jatuh berketul-ketul. Itu yg orang panggil 'Eskimo Pissing'.

Kahkahkah!

Belanja di kota London mahal Dol. Jgn cuba check harga sotong, harga budu dan bermacang-macang makanang laut yg laing. Tak sama rege dgn Pasor Kuale Besuk.

Kahkahkah!

Nak pergi London, kena check pihak kastang Dol. Letih menjawab, ini ubat apa? Ni air apa? Minyak ni nak buat hapa? Apa pasal banyak sangat ubat ni??

Krim pun bawak, nak buat apa krim ni?!

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Lagi satu Dol, bagi la orang lain pulak nak ikut rombongan ke London. Jangan la asyik muka-muka itu juga. Orang lain nak jugak ber'London Bridge'.

Kahkahkah!

12 comments:

  1. Libang: Agak2 ko mat german pegi TAK???

    ReplyDelete
  2. Pastikan receipt hotel tok-tok lebai yg tinggal kat hotel london,itu tidak ada extra charge!!takut kesah german berulang lagi...london beb!!

    ReplyDelete
  3. Tolong samak 'sertu' dulu katil tilam cadar bantal karpet dll, al maklumlah hotel londonlah katakan. Nak makan minum tadah air pili dahlah, bimbang tak patuh syariah. Nak selamat tumpang rumah student Malaysia di sana tapi pastikan juga jenis patuh syariah.

    ReplyDelete
  4. bernanah telinga MP temerloh... baca komen2 ni.. kenangan mengusik jiwa...

    ReplyDelete
  5. Byk kapir harbi kt London tu, aku cadangkan serban tu tukar dgn topi je

    ReplyDelete
  6. Isy isy isy miker ni LL, idoknye peghonah pueh miker menyakat oghang tuwe suci tu! Atter di Landen sane tu, kat mane gamoknye oghang tuwe suci tu nak meghahcike bende yang hale? Nanti entoh ape pulok nak dighonjangnye, kah kah kah...

    ReplyDelete
  7. kt london ada pay 4 view tak? klu ada leh bwk al.tontonpornwi skli.. keh3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana nak bawak kerana dia tak tahu bahasa omputih.Ia nya terbukti semasa lawatan para M.P ke German dahulu. Itu pun kerana M.P DAP terlihat tuntutan yang ganjil pada bil.

      Delete


  8. kalo ikut srawak repot tu, bukan je 90juta tp 200juta tue...buleh tahan jugok projek abg lebai nih dan mudoh sesangat ler nok tamboh bini jd 4, n kita dpt berangan tumpang syiook pun jd ler kan

    ReplyDelete
  9. Rasenye payah jugak ulamak suci ke london kota kapir tu.dr airport kene samak smpi ke hotel mkn minum periuk belange perlu disamak sebelum digunekan oleh ulamak suci..manakala masuk mahkamah london juge kena samak dulu mahkamah tu.bygkanlah kos samak tu dah brape.kahkahkah..blh claim kat najib dulu sebelum p.kahkahkah..

    ReplyDelete
  10. belum ada lg org pas yg dinamakan dlm kenyataan balas Claire memberi komen. betul ke? fitnah ke?

    tp mrk sibuk suruh Ambiga (bekas presiden majlis peguam) tunjukkan bukti.

    bodoh punya peguam2 pas. knp tak beri nasihat kpd pemimpin2 kamu yg bangang undang2?

    tak11 pun bangang selalu?

    ReplyDelete
  11. Outta korang nie, haji Hardy ni ulama...cakap dia tu berkat, doa dia makbul...korang tggulah nanti so Clare ni akan masuk Islam dan support najib...

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.