Sunday, November 5, 2017

Lebai Bucu Meja

Madu tualang power! Click here

Kemalangan Anwar: Ada sesuatu tak kena - HARAPAN

       
Selepas lebih sebulan konvoi kenderaan yang membawa Datuk Seri Anwar Ibrahim terbabit dalam nahas jalan raya, anggota parlimen Pakatan Harapan (HARAPAN) hari ini mempersoalkan mengapa kerajaan tidak menjalankan sebarang siasatan berhubung perkara itu.
-----------------------------------------
Kalaulah yg terbabit itu anak menteri atau cicit tiri menteri, jalan akan ditutup serta merta, sampel tar simen batu bata akan dikopak dari atas jalan utk dibuat kajian, anjing2 pengesan akan berkejar mencari kenderaan yg terbabit dan helikopter akan muncul segera utk mengangkut mangsa ke hospital mewah berdekatan.

Tapi yg terbabit ialah Mat Nuar. Pergi la GH, dapat pain-killer.

Kesian Mat Nuar.

Dijel, dituduh main lubang ekzos, ditelanjang bulat, pernah kena tinju, pernah kena ISA, disyaki pernah kena cynide, segala benda yg perit-perit Mat Nuar dah rasa dan terbaru konvoi kenderaan yg dinaikinya terbabit dalam nahas jalanraya.

Mat Nuar inilah orangnya yg seketika dulu melaungkan reformasi seterusnya berjaya mengangkat non-lebai dan ramai lebai dari bucu-bucu meja, sekarang bergelar YB Parlimen & YB Adun.

Namun haramzadehnya, sekor lahanat pun tak ada nak bersuara ada sesuatu yg pelik dgn nahas itu.

Sehinggalah Datuk Johari Abdul cuba memukul canang. Itu pun setelah lebih sebulan insiden tersebut berlaku.

Dol, 

lu jangan tanya geng lobai sarban 5kilo PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia). Sia-sia. 

Tak ada masa dah untuk Mat Nuar.
Depa dok sibuk berebut nak pergi London sekarang ni.

Kakahkah!
Kahkahkah!

Ajernye jelebor sungguh.

5 comments:

  1. bukan apa kenderaan yang bawa dsai sendiri yang nak accident????

    ReplyDelete
  2. Lebai nak ngejas minah Brown tu sebenornye.. nak merasa keju kentang pulak. Kepok lekor je jemu weh! Kah kah kah.

    ReplyDelete
  3. lobai-lobai tarbus sedang terkincit sekang ni,bayangkan mohktar senik ade merzzz..

    ReplyDelete
  4. sekarang pak lebai gelabah sebab lurbang dah pecah di london jadi taada masa nak simpati dgn DSAI.

    LEBAI PAPA tetiba jadi kaya.

    ReplyDelete
  5. Lebai balak xsedar diri.. Jgn risau.. Kasi lah mrk gembira sementara ni..lepas pru ni pas akan kalah teruk itu masa umno pun xhingin dgn pas dan pas akan sendiri nya tenggelam dengan perlahan..masa ni kasi lah paklebai g london joblo happy dulu.kahkahkah

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.