Thursday, October 26, 2017

Meniaga Jamban Di Pasar Pasir Putih

Madu tualang power! Click here


Gambar di atas bukan pondok panas PRU. 

Gambar di atas ialah sebuah lot gerai di pasar Pasir Putih yg dibina utk kemudahan rakyat Pasir Putih berniaga menjana pendapatan. 

Ianya ilham beberapa lebai sarban 5kilo setelah mendapat alamat melalui mimpi dalam tidur berair-lior basi masing2.

Jadi jangan cuba buruk sangka dgn mengatakan ini ialah gerai hasil kerja kerajaan DAP.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Gerai ini merangkap tempat exercise perut. Sapa tiap-tiap hari merangkak ikut bawah pelantar itu kompom perut dia boleh kempis. Bila kempis boleh masuk menyelit ikut tepi pelantar pulak.

Kahkahkah!

Gerai ini juga boleh buat tempat sauna. Kompom panas berdenting-denting, meleleh peluh sampai buku lali.

Kahkahkah!

Satu hari nanti yakinlah, ada sorang kutu pergi drill pelantar itu & buat lubang. Bawah boleh tadah baldi.

Sekali berak kena bayar seriyal.

Kahkahkah!
Kahkahkah!


19 comments:

  1. Ini adalah usaha DAP yang tidak suka melayu PAS berjaya dalam perniagaan, ajenye gampang bebeno sesiapa yang punya idea dan meluluskan plan gerai seperti itu. Kalau ditakdirkan PAS memerintah Malaysia, agak mengkomer le, beso mane saiz ghomah mampu milik ye???

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..

      Demer akan suruh rkyat buat khemah jer, mcm zaman nabi dolu2 sbb nak ikut sunnah

      Delete
  2. Kelakauu lah Libang..Lobai luntuih nak buek hudud,bondo-bondo yg sempelpun dio takleh buek...buek355 pun tersangkut-sangkut..
    Ketuo dio cakap nak tanding tak mahu monang,sobabtu lah dia tongah fikir nak buaek budget..mak aiiiiiii, buek budget jamban pun tak lopehhhh..

    ReplyDelete
  3. Orang2 di situ barang kali badan nipis mcm kertas.

    ReplyDelete
  4. 3' x 5'. meniaga apa? nk ltk brg x cukup. jamban rumah q7 lobai pun lg besr agknya.

    ReplyDelete
  5. Bila paklebai guna siku lutut buat pembangunan inilah jadinya..bila dah salah nibl gerenti die salahkan dap punya lah sbb anti islam..walaun2 angguk percaya. Khakhakhakhah

    ReplyDelete
  6. Brp byk masuk poket agaknya?

    ReplyDelete
  7. tuan sya berusaha utk mendapatkan madu tualan dri tuan xpi thu cra nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klik kat gambar botol madu sebelah.
      Semua info ada disitu.
      TK

      Delete
    2. kena spesifik - ada beza madu sebotol dgn madu seorang!!!

      Delete
    3. Kahkahkah
      Laju je paklebai libanglibu balas...ajer jilakeeeee. Kahkahkah

      Delete
    4. Klik kat gambar botol madu sebelah.
      Semua info ada disitu.
      TK

      Delete
  8. Tak sangka kerajaan lobai ni begitu advance kahkahkahkah

    ReplyDelete
  9. Bilik air rumah ambo 6X8'.Ini buat jamban berak pun tk lpas.🤣🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  10. heheheh................Ni amanah jahat ni..nak fitnah PAS....gAMBAR KAT atas kat P.pinang.DAP yg buat........Jaht dap nak hapuskan peniaga melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You ni memang la pengkagum tokong ling

      Delete
    2. Pengkagum tokong lebih mulia drp penjual agama merompak balak kelantan

      Delete
    3. Bukti mane...jual agama berapa rm?...rompak balak polis tak tangkap pn...barua2 tokong lim asyik jualagama2...balak2 itu saja la fitnahnye

      Delete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.