Saturday, August 5, 2017

Rahsia Orang Perak Sihat-sihat Belaka

Madu tualang power! Click here

KKM batal projek bina hospital baharu Kampar: Kenapa Zambry diam?

Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir diminta untuk mendedahkan sama ada benar dakwaan Ahli Parlimen Kampar bahawa pembinaan Hospital Kampar yang baharu telah dibatalkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).
Parti Amanah Negara (AMANAH) Negeri Perak kecewa dengan dakwaan Ahli Parlimen  Kampar Dr Ko Chung Sen bahawa Hospital baharu di Daerah Kampar yang bernilai RM150 Juta telah dibatalkan oleh KKM.
Naib Pengerusi Amanah Perak Tan Seng Toh berkata, parti itu kesal dengan sikap membisu Zambry di dalam perkara ini.
---------------------------------------------------------------------------------
Image result for teman orang perak

Kami orang Perak mandi, minum & memasak guna ayor Sg Perak.
Malam tutup lampu guna pelita minyak tanah. Pekena madu 2 sudu, laaaaagi best!

Kahkahkah!

Makan beras huma beli dari orang asli Tapah.
Lauk sotong kering & udang kering Cina Kuala Sepetang buatkan.
Nak makan sedap sikit kena cari haruan di lombong-lombong tinggal.

Kahkahkah!

Ulam-ulaman cicah sambal tempoyak.
Breakfast spread atas roti pun disapukan tempoyak.

Kahkahkah!

Itu pasal orang Perak sihat-sihat belaka.

Budak-budak kami nak bersunat, panggil tok mudim tolong keratkan atas batang pisang saja.
Sakit gigi depa tampal dgn lada hitam.
Kalau orang nak beranak, kena booking bidan 3 month in advance.
Tak payah le gatei-gatei pelior nak buat hospital di Kampar. Tak payah.
Hospital di Parit Buntar itu pun dah 25 kali PRU masih tak siap-siap.

Kahkahkah!

Tak payah auta banyak sangat.
Jambatan Manong dah siap?

MB Perak ini buta tidak, pekak pun tidak & bisu tidak.
Kalau dulu-dulu, anak dara diam tak melawan itu tandanya dia pun udah gatei, dia pun nak sesangat & dia bersetuju sesangat lah.
Tapi Zambry ni bukan anak dara.
Kahkahkah!!!

Kalau dia diam tu kita tahulah sebenarnya dia pun sudah tak tahu hujung pangkal. Mana satu ekor taik, mana satu kepala taik.

Kahkahkah!!!

5 comments:

  1. Nak buat spital dengan buah pelior kepala bana apenya Yeop...kojaan la ni tak beduit....sedara aku dah siap koje projek kerajaan di Pulau Pangkor 3 bulan lepas pun belum dapat payment....ada ramai lagi kontrektor bumiputra yang tercungap-cungap nunggu bayaran yang tak kunjung tiba....keadaan depa tu tak ubah macam tok-tok lebai tercungap-cungap menunggu saki baki dedak dari harta curi MDB kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila kena batang hidung sendiri baru bani melayu nak sedar kot. Mmg ghojaan ni kaki songlap sebab tu habis lenyap duit

      Delete
    2. Tu pasal kena tukor yob

      Delete
    3. Yop kalo dlm 3 bulan dpt payment dr gomen tu kire bagus bebenor ler yop.biase nye 6-7 bulan pun jenuh... Masa ekonomi suam2 kuku pun 6-7 bulan br dpt payment kalo skrg ekonomi tenat ni ntah ler yop..hahahai..

      Delete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.