Wednesday, August 2, 2017

Hantu Altantuya Datang Ziarah

Madu tualang power! Click here

Dr M: Scorpene tak timbul semasa kabinet saya

Menurut The Malaysian Insight, Mahathir berkata beliau pasti akan membantah pembelian berkenaan kerana ia terlalu mahal dan tidak sesuai untuk perairan Malaysia yang cetek.
"Saya memang tak nak beli kerana kita tak boleh guna. Kapal selam itu kita tak boleh guna di Selat Melaka. Dan kita tidak ada duit, kosnya tinggi.
----------------------------------------------------------------------------------



Cerita kapal selam ini muncul kembali apabila pihak berkuasa negara kapir lahanat Perancis sedang mendakwa Razak Baginda si towkay yg jadi org tengah dalam pembelian kapal selam second-hand Peranchis antara kerajaan Msia dgn si penjual dari Peranchis.

Razak Baginda ini kununnya dulu hanya dgn meniaga air liur, air geli sedap & beberapa helai kertas A4 telah mengaut komisyen kaw-kaw RM500 juta.

Si Razak ini tak akan masuk jel Perancis punya. Jangan risau. Cerita ini cuma digembar-gemburkan utk menyembelitkan Lebai Wasatiyah. Itu saja.

Kununnya.

Kahkahkah!

Cilake punya Perancis. Cilake Swiss. Cilake US. Cilake Spore.

Depa ni macam berpakat nak menyusahkan Lebai Wasatiyah dalam merangka bila nak buat PRU ni.

Kahkahkah!

Depa patut contoh Lebai Matang Sejahtera yg tak menyusahkan langsung kawan pink sedondonnya itu.

Sebenarnya Madey;

Bukan sebab perairan cetek. Bukan sebab rupa bentuk Selat Melaka yg menyusahkan kapal selam. Bukan sebab mahal. Kita mampu beli. Bagi kat tok Arab bilion2 free, kita boleh buat.

Kapal selam itu dah tentu kapal selam recon. Barang recon mana boleh lenjan ikut suka.

Jangan bawak ayam itik kambing dalam kapal selam.

Mak badak lagi la tak boleh. Jenuh nak timbul balik. Meraung la mak badak tak boleh lagi peluk Birkin.

Kahkahkahkah!!!

Image result for scorpene malaysia scandal

1 comment:

  1. scopene oh scopene kenape engkau tak timbul...
    macam mana aku nak timbul laut cetek sangat..
    Laut oh laut kenape enkau cetek..
    .................................
    ..............................

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.