Friday, June 23, 2017

Kad Raya Untuk Kawan-kawan

Madu tualang power! Click here


Di sini Libang Libu ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada para pembaca budiman.

Ketika tuan2 dan puan2 membaca posting ini, kami sekeluarga telah on the way ke kampung. Lagi 2 inci nak sampai.

Kahkahkah!

Marilah kita berpesan-pesan sesama kita agar berhemah dan cermat dalam memandu pulang ke kampung. Kampung kau tu tak lari mana Dol, buat apa bawak2 laju-laju.

Kahkahkah!

Marilah kita berpesan-pesan sesama kita agar membalun masakan yg sedap2 dirumah yg kita ziarahi, kerana itu saja peluang kita nak dapat makan sedap-sedap dan free setahun sekali. 

Nak beli lemang, sebatang dah RM15-00. Bukannya sedap pun. Santan ciput, kerak je lebih.

Nak beli rendang ayam, seekor sekarang diaorang cas RM56-00. Tu belum kira GST Dol.

Kahkahkah!

Ingatlah pesanan Libang Libu, cermat & berhemah semasa memandu dan melahaplah sepuasnya dikampung halaman.

Salam lebaran.

3 comments:

  1. Berterus-terang sifat mulia. Hehehe...
    Salam Aidilfitri juga untuk tuan sekeluarga.

    ReplyDelete
  2. Membalun yg sedap sedap di rumah yg di ziarahi... kebulor bebenor..

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Dol!
    Lama tak update blog tu bermakna masih beraya sakan kat kampong kot?
    kahkahkah!!

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.