Friday, June 23, 2017

Kad Raya Untuk Kawan-kawan

Madu tualang power! Click here


Di sini Libang Libu ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada para pembaca budiman.

Ketika tuan2 dan puan2 membaca posting ini, kami sekeluarga telah on the way ke kampung. Lagi 2 inci nak sampai.

Kahkahkah!

Marilah kita berpesan-pesan sesama kita agar berhemah dan cermat dalam memandu pulang ke kampung. Kampung kau tu tak lari mana Dol, buat apa bawak2 laju-laju.

Kahkahkah!

Marilah kita berpesan-pesan sesama kita agar membalun masakan yg sedap2 dirumah yg kita ziarahi, kerana itu saja peluang kita nak dapat makan sedap-sedap dan free setahun sekali. 

Nak beli lemang, sebatang dah RM15-00. Bukannya sedap pun. Santan ciput, kerak je lebih.

Nak beli rendang ayam, seekor sekarang diaorang cas RM56-00. Tu belum kira GST Dol.

Kahkahkah!

Ingatlah pesanan Libang Libu, cermat & berhemah semasa memandu dan melahaplah sepuasnya dikampung halaman.

Salam lebaran.

Monday, June 12, 2017

Surat Untuk Kawan-kawan

Madu tualang power! Click here


Kepada kawan-kawan para pembaca Libang Libu.

Separuh Ramadhan dah kita settlekan. Tinggal lagi separuh. Mintak dipanjangkan nyawa untuk menghabiskan Ramadhan ini dan berjumpa lagi dgn Ramadhan akan datang.

Memang sepanjang Ramadhan kali ini, aku tak menulis langsung.

Bukan sebab kerana hari baik bulan baik, aku tak mau mengutuk orang. Bukan.

Aku mengutuk orang berperangai cilake. Mengutuk orang berperangai macam cilake tak pilih bulan. 


Aku tak menulis langsung setakat ini kerana aku berpuasa. Kahkahkah!

Bila aku berlapar, idea amat kureng. Kalau ada pun, idea yg tak berapa syiok. Kahkahkah!

Lagi pun di bulan puasa ini, tidur sedap lain macam. Lepas sahur sambung tidur, lepas Zohor sambung tidur, tidur, tidur & tidur. Kahkahkah!


Kawan-kawan,

kalau ada seru nanti, kompom aku update Libang  Libu. Lagi pun semenjak dua menjak ini telah ada beberapa isu bodoww lembu yg timbul. Kahkahkah!

Kawan-kawan sekelian,

ingin aku ucapkan dengan lewatnya selamat menyambut Ramadhan dan penuhilah hari2 didalamnya dgn amal kebajikan.

Juga selamat berbuka puasa petang ini dan penuhilah 1/3 perut kamu dan anak bini dgn makanan yg baik dari perbuatan yg baik.