Thursday, May 4, 2017

Tuan Haji Najib Tertinggal Satu Perkataan

Madu tualang power! Click here

Guna Wala, Wasatiyyah dan Tabayyun demi negara - Najib

Gabungan prinsip tiga serangkai iaitu Wala'-Wasatiyyah-Tabayyun jika diamalkan akan menjelmakan satu kitaran yang sempurna antara pemimpin dan yang dipimpin demi kelangsungan sebuah negara bangsa yang mendambakan kemajuan serta kejayaan hakiki menurut tafsiran agama Islam.
----------------------------------------------------------------------------------

Sebenarnya Tuan Haji, banyak lagi perkataan-perkataan penting yg Tuan Haji perlu tahu.

Perbendaharaan kata perlu luas dalam menangani kemahuan rakyat.

Kahkahkah!

Contoh-contoh diberikan di bawah ini belumlah diwartakan lagi oleh kerajaan Arab Saudi tapi dah boleh diguna;

Pajerun, Audiyun, Porshuun, Hellfaiyewooon, Rangerovun, Minikupun, kahkahkah!
Germanium? Kahkahkah!
Lebayun, jebonun, baruatun, tolollun, bukitun, pilkudoooon, 1MDBuuun, tin-miloun,

Sebenarnya banyak lagi Tuan Haji, bergulung lidah nak menyebutnya.

Namun Tuan Haji, ada satu perkataan yg boleh merangkum kesemua perkataan-perkataan di atas yakni,
'walaon'!

Kahkahkah!

Itu kena tahu Tuan Haji, kalau Tuan Haji tak tahu kira macam tak up-to-date la kan? Kahkahkah!!!

Ooopss! Ada satu lagi nak tambah. Ini paling latest. Paling best.

'Butiroooon-tahittooon'!

Kahkahkah!

Image result for walaun

17 comments:

  1. kleptokrasiom

    ReplyDelete
  2. Satu lg.....malaun!

    ReplyDelete
  3. Alavalerrrrr...
    Teruk benar demo boh..libang libu.
    Kahkahkahkah

    ReplyDelete
  4. yop oiiii
    kahkahkah..kahkahkah..kahkahkah..keraih belikang urat teman gelak..miker tertinggei 2 lagi..babiun ngn serbanun..

    ReplyDelete
  5. Pakaton Hapron..Mat Sabun + Kaki Jubon + Mahafiraun + Daporkon Cina Tokong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan hina parti lain.
      Kang parti lain hina parti hang pulak

      Delete
    2. heheheh...lembumerah /walauntan dah meroyan

      Delete
    3. Gampang betui libang-libu hang memang membuatkan para walaun menjadi libang-Liburit..untuk para walaun x payah lar jenguk blog macam ni..hanga jgn ingat respon hangpa boleh menginsafkan pengikut libanglibu..depa boh lg ada...tu paul badigol sampai naik gila...

      Delete
  6. dia ni cuma pemerintah bukan pemimpin.

    ReplyDelete
  7. Keplabutuuhuun kah kah kah

    ReplyDelete

  8. Jibgor pong dah mula menghafal secara bebal:

    "Imamun..Imamung..Imamang, tak lama lg mcm 'budak2' dia pong akang BERANI jd Imang semayang berjemaah dok kat depang bermakmung kang Harddik ahWANG dang walaungs2 yg duduk dibelakang..

    Belung sempat abih semayang RIBUT topang pong dtg menghentang!!..kah kah kah!

    ReplyDelete
  9. Libang libu lupa nak letak nih : Spendon putiun.. ha3

    ReplyDelete
  10. Pakatan Sekular Hopeless makin gelabah! Logo pun kena kutuk kaum sekular sendiri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al baggiun. hahahaha

      Delete
    2. Ceii! Nama orang Putih campur latin ooo.tukaq la nama timur tengah. Paulun Bagiun Bengongun. Dei podah

      Delete
  11. libang libu makin merapun ha ha

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.