Thursday, May 4, 2017

Haprakah Akan Bertukar Kpd Nama Yg Lebih Trendy

Madu tualang power! Click here

Image result for harakah percuma

Orang jual suratkhabar, lebai pun nak jual suratkhabar. Kalau dah sampai level dilambakkan di surau bagi free, tak payah meniaga surakhabar.

Bunyinya ahli dah dekat 1 juta, tapi kalau nak cover modal pun lelah, apa cerita?

Kalau pengalaman cuma 25 tahun jual air jampi, jangan berangan nak jual suratkhabar. Tambahan pulak sekarang banyak saingan.

Harakah yg begitu gah dahulu, kini dah jadi Haprakah.

Kahkahkah!!!

Dol, mudah saja caranya. Jimat pulak belanja. Kos rendah, jualan melipat.

Dol, lu pergi bisik kat celah-celah serban lebai, katakan "Tuan lebai, sex sells" Kahkahkah! Bukan. Bukan kita nak suruh Haprakah jadi broker jual kangkang. Bukan.

Kita cadangkan buat satu kolum soal-jawab.

Upah 3-4 orang kolumnis power-power utk menjawab soalan pembaca. Contoh; Mashitah Ibrahim, Azhar Idrus, Ust Don atau mana-mana ustaz yg selalu keluar kat TV.

Image result for soal jawab azhar idrus

Soalan bukan jenis; Puasa 6 itu apa? Berapa kos buat haji? Berapa kos Pos Laju? Duit zakat mana pergi? Berapa kali Lebai Wasatiyyah pergi umrah?

Bukan. Bukan soalan macam itu. Soalan macam itu semua orang dah tau jawapan.

Yg orang ramai masih sangsi ialah;

"Apa hukumnya menjilat ......? kahkahkahkah!
"Apa hukumnya mengolom sampai muntah-muntah? Kahkahkah!
"Boleh ka tala lubang ekzos?"
"Berapa round dibolehkan menala semalam?"

Kompom sales meletup balik. Baru boleh bersaing dgn Mangga. Kahkahkah!

Kalau dah berjaya, tukarlah nama suratkhabar. Nama tak trendy langsung. 

Sudah tiba masanya nama surakhabar Haprakah ditukar kepada suratkhabar Kahkahkah!

KAHKAHKAH!

14 comments:

  1. Cam Harem artikle kali ini.
    Walaun meronta2 kena geletek ngan Libang Libu.
    kahkahkah!!

    ReplyDelete
  2. Setakat ni hanya sulatkhabar PAN Imayam jer dapat percuma kat Pasar Malam! hehehehheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa al baggion ni juara cyt lebai. Sbab itu dihantar utk porak perandakan ll. Tlg infaq dia sikit madu tualang, lps tu suruh dia pi main jauh2. Bukan dia ada fakta apa2 pun

      Delete
  3. PAN tu Pan Malaysian Is Parti ke ?

    ReplyDelete
  4. Pengalaman 25 tahun nak banding paper Amanah. Walaunta lah ..

    ReplyDelete
  5. suratkhabar pan ada org taja, kalu nak minta org beli x tau berapa yg laku. buat ceramah pun kat kedai kopi sbb nak tarik org dgn minum free.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gaji staff harapkah dah bayar ke?

      Delete
  6. Tak apa la amanah still baru. Ni lebai nak cakap besar parti makin hebat, harakah pun jualan take laku

    ReplyDelete
  7. Harakah ni tutup terus pun ok dah..kan Utusang dah ambik alih peranan Harakah sejak dah bercomolot dgn ameno gambar Tuang Presideng hari2 keluar muka depang Utusang..kah kah kah

    ReplyDelete
  8. Harakah tutup terus pun ok dah..kan skrg Utusang dah take over peranan Harakah selepas bercomolot dgn ameno hari muka Tuan Presideng naik muka depang Utusang..paper bungkus nasik lemak..Soltan Johor cakap..kah..kah..kah..

    ReplyDelete
  9. Pemimpin Amamah xde kes mkn dedak. Tp dalam PAS dah ramai yg dpt dedak haram Dr najib Dari kepala smpai ke ekor.

    ReplyDelete
  10. dari perlembagaan pas, muktamar adalah kuasa tertinggi dlm pas. muktamar dah putus dgn pkr.

    knp masih pegang jwtn di selangor? adun pas sanggup sambut azmin diairpot.

    ReplyDelete
  11. Embun nak order paper Kahkahkah satu dozen!!! Haha
    Apa hukum mandi lanjang depan suami?
    Haha

    ReplyDelete
  12. woooow...hebat tu akhbar KAHKAHKAHKAH

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.