Sunday, March 12, 2017

Dr Rozaimi Ramle Dah Boleh Order Q7 Sebijik

Madu tualang power! Click here

Menggunakan akal membedah fikah

Tajuk buku ini nyata mudah menggugat.
Akal - seperti yang kita maklumi - adalah anugerah terhebat yang dikurniakan Allah kepada manusia sehingga ia menjadi sempadan membezakan manusia dengan haiwan.
Islam pula tidak didatangkan untuk orang bodoh atau orang gila melainkan manusia yang sentiasa berfikir dan menggunakan akal fikiran semaksimumnya.


Sebenarnya tajuk original buku ini ialah Jangan Jadi Dibodoh-bodohkan Si Lebai.

Kah kah kah kah!!!

Tapi memandangkan tokoh penulis buku ini dari kalangan cendikiawan agamawan, takut ada pulak yg terasa.

Nanti bersimpang siur surat saman, ada adegan sekeh menyekeh dan siku melutut.

Kah kah kah!!

Demi menjaga hati perut lebai-lebai yg grad cukup makan, maka buku ini diberi judul seperti di atas.

Apa pun, ini hanya pandangan peribadi aku la.

kah kah kah!!

Mudah-mudahan Dr Rozaimi ni berjaya membeli Vellfire dgn hasil jualan buku ini.

Kalau sales up lagi, dia boleh beli Q7 utk bini dia.

Kalau sales boom gila, dia boleh letak down payment utk sebijik Porsche Cayman.

Kah kah kah!!

Ini baru betul dinamakan hasil titik peluh.

Kalau nak senang, Dr Rozaimi boleh gosok belakang boss geng lebai selepas Subuh tiap hari. Cukup 4 tahun dah boleh kompom jadi calon wakil rakyat.

Kah kah kah!!

Hidup senang elaun sekian, gaji sekian. Kah kah kah!!

Dr Rozaimi boleh sembang lebat kedai kopi sampai berbuih-buih mulut. Nak sekeh si anu, nak siku si ani, nak lututkan si ana. Kah kah kah!!

kah kah kah!!

Syabas kita ucapkan kpd Dr Rozaimi yg memilih utk menulis buku utk bacaan khalayak ramai.

Semoga lebai-lebai lain bukak mata, cara nak beli Q7 itu banyak, bukan sekadar meniaga bedak & jual kismis jampi sahaja.

Kah kah kah!!!


15 comments:

  1. knp aswj basuh kaki ketika wudu'? dlm Quran jelas disuruh 'sapu kepala DAN kaki.'

    sapa yg memandai letak perkataan (basuh) dlm terjemahan ayat tsb?

    adakah Allah aj lupa nak letak perkataan tsb sehingga memaksa ularma aswj utk meletakkannya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni apa kes, aku pun tak paham.

      Kahkahkah!

      Delete
    2. Abang Mud Penjinak BerokMarch 12, 2017 at 8:08 PM

      Kah --kah--kah
      Berok pung nok ayaq 7up gakkk...hakkk

      Delete
    3. Kes baiah kot.....kena masyuk pas baru faham.

      Delete
    4. yop 6:19 oiiiii
      org sembang pasei pelior,kamu sembang pasei laksa..kan jauh benor tu..tengin ape miker ni..kahkahkahkah

      Delete
    5. Kahkahkah.bukan tengin tp bak kate org2 tua "biut punya budak"....kahkahkah.mmg dlm pas biut2 belaker...kahkahkah

      Delete
  2. Vulu apa tu kah kah kah, kuar dari tajuk

    ReplyDelete
  3. tu la kau libang libu.....sembang aras tinggi sangat(KBAT) smpai mamat 6:19 ingat kau tulis tentang ambik wuduk....kau campur lebai..agamawan ngan vellfire, q7...porsche lagi tambah siku...lutut mana masuk yop ooii...kahkahkah...

    ReplyDelete
  4. geng macai lah ni... org cerita lain dia cerita lain lepas tu sembang kemas..

    ReplyDelete
  5. Anon 6:19 baru lepas pekena air ketum ka. Hahaha....

    ReplyDelete
  6. Dah pening habis belako doh.. kahkahhihihihi

    ReplyDelete
  7. Dah pening habis belako doh.. kahkahhihihihi

    ReplyDelete
  8. Anon 6:19
    Kamu ni aku perasan dah masuk banyak laman blog bawa soalan yang sama.... apa masalah kamu ni...kurang kasih sayang atau tertelan kapur barus.
    Banyak lagi kerosakan di atas muka bumi ini yang dilakukan Si Najib dan lebai-lebai PAS yang tersesat jalan dek mengikut guni dedak, kau pilih nak bincang kaedah/ amalan-amalan pengikut imam-imam tertentu amik wuduk....aku sekeh siku dan lututkan baru tau....

    ReplyDelete
  9. Libang Libu...
    Membodohkan akal tu macam Nik Beduh la.... aruah bapa dia benci UMNO dia sayangkan umno..... atau macam En Somi Q7... sembang depan kawan-kawan nak sekeh sana nak sekeh sini cabar sana cabar sini ajak debat...tapi bila orang sambut batu pelir masuk dalam....bodoh akal la tu... apa kata tok ketua semuanya diterima sebagai wahyu dari Tuhan...bodoh akal bodoh kepalabana ...,.

    ReplyDelete
  10. anon 6;19 tu wahabi totok. aqidah sesat. tersesat kat sini. tunjuk dia jalan kluar. dlm PAS belambak wahabi syiah..

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.