Tuesday, April 26, 2016

Orang PAS Pakai Pawang

Madu tualang power! Click here


PRN Sarawak tidak boleh lari dari kisah dongeng beer & rumah panjang.

Kisah dongeng ini diturunkan dari si polan ke si polin ke si anu ke si ani dan sampai ke telinga aku sewaktu aku menetap buat sementara waktu di Sarikei dulu.

Kisah dongeng ini menceritakan bagaimana sebuah pick-up dgn kotak-kotak mengandungi beer sudah memadai untuk memastikan kesemua penghuni rumah panjang melakukan u-turn dan tidak lagi menyokong pembangkang.

Sebenarnya, penghuni rumah panjang tidak boleh dipersalahkan lantaran kedaifan mereka, kadar buta huruf yg tinggi dan juga sukarnya mendpat maklumat di pendalaman Sarawak

Inilah yg dilakukan BN terhadap rakyat Sabah & Satawak setelah sekian lama. Menafikan kemudahan asas utk rakyat Sabah & Sarawak kerana rakyat yg berpelajaran & terdedah kpd maklumat haram tak akan memangkah dacing puaka.

Sejak zaman Mahafiraun lagi, rakyat Sabah dan Sarawak terus ditipu supaya akan kekal terus membekalkan kerusi parlimen kepada HAMNO/BN.

Hingga hari ini Sabah & Sarawak masih kekal talian hayat, simpanan tetap & simpanan semasa untuk HAMNO/BN.

Naik la pemimpin dari suku apa pun, kerjanya tak lain mengangguk ke Kuala Lumpur.

PRN Swak kali ini menyaksikan PAS bertanding di 11 kerusi DUN. Kahkahkah!

Dulu gegar seluruh alam nak bertanding semua kerusi. Ptuih!! Nak cekau duit dari mana buat deposit? Kahkahkah! Nak mintak tolong Ayah Pin pun dah tak boleh. Kahkahkah!

Sejak kempen PRN Swak bermula, ramai pemimpin pembangkang tak dibagi masuk Swak.

DAP ramai kena. PKR ramai kena. Amanah pun ada.

Jamal Ikan Tongkol Sekinchan pun tak bley masuk. Kahkahkah!

Cuma yg steady berdedai- dedai masuk ialah org PAS. Kahkahkah!

Nampak sangat PAS ni dah tak ada gigi. Kahkahkah! Ibarat harimau yg dibuang kuku & semua gigi-giginya. Bulunya pun dah habis luruh. Kahkahkah!

Mungkin jugak PAS main pawang, bila lalu imigresen, semua Pak Lebai tukar jadi awek Jerman.

KAHKAHKAH!