Wednesday, September 28, 2016

Macamana Tempat Sepenting & Sekritikal Sebuah Hospital Putus Air?

Madu tualang power! Click here

Tiada air sejak Jumaat, Hospital Serdang dalam darurat

 | September 27, 2016

Pesakit kes separa kecemasan dirujuk ke hospital lain manakala kes elektif dan 
temu janji klinik ditangguhkan sehingga bekalan air pulih


Air putus-putus sejak 23hb Sept 2016. Sehinggalah sekarang ini, bekalan masih putus-putus. Kejap ada, kejap tak ada.

Ramai dah mencarut-carut sebab negara kita masih dalam keadaan aman, bukan dalam perang, jadi putus air aplancaw??

Dol,

ini kes hospital tak ada air.  Hospital. Bukan belakang mati. Belakang mati sentiasa berair. Kah kah kah!

Ini Hospital Serdang. Sebuah hospital memerlukan air.  Bukan ladang kaktus.

Amat tidak masuk akal sebuah hospital mengalami masalah air.  Pernah dengar kes kandang panda putus air?

Tak kiralah Sungai Langat kering ke, Sungai Gombak kemarau ke, Sg Pahang kena kambus ke, bekalan air ke mana-mana hospital mesti mencukupi.

Macam-macam cara boleh buat. Korek telaga. Angkut air guna tangki. Angkut air guna keretapi. Angkut air guna helikopter. Macam-macam cara boleh dibuat utk memastikan tempat sepenting & sekritikal sebuah hospital mendapat bekalan air yg mencukupi.

Bekalan api putus-putus boleh lagi diampun sebab orang basuh berak tak guna api. Kah kah kah!!! Nak kena renjat? Kah kah kah!!!

Dari 23hb Sept apa lahanun-lahanun gaji berjuta perut gendut neck-tie cerut tengkuk itu buat?

Ini puncanya ular.

Dari pagi mengular hingga ke tengahari, membawak ke petang, tak sedar hari dah malam, sampai lah ke subuh mengular.

Elok-elok mengular dah bertukar jadi biawak, kemudian jadi siput babi.

Itu pasal, slooooooooooow buat kerja. 

Kah kah kah kah!!!!

Siput babi projek

9 comments:


  1. inilah akibat..

    ada MCKK dan ada STAR kolej ttpi budak izzudin yg ramai buat repeat SRP juga yg terpilih jd TPM

    cakap org putih pun gagap, IQ lembab..abih smua jenis IQ yg lembab2 jd empayer dorang

    bab berlagak pakai sut pakai tie pastu merembat songlap makan dedak itulah peel dorang



    ReplyDelete
  2. Rumah aku kat bangi ok aje. air kuat n laju mcm jet.. ... ni ait x ada sbb bukak paip kat meter slow kot....nak jimat la turrr

    ReplyDelete
  3. guna air jimat sikit la woiii.
    mentang2 air hospital tu free, ko guna mcm bapak ko punya.
    mana la tak kurang air...

    ReplyDelete
  4. Aku rase siput tu baru lepas minum madu libang libu itu sebab ganas semacam je projek.kahkahkah

    ReplyDelete
  5. paling aku tak tahan..tengok gambar siput babi projek..
    kahkahkahkah..
    camner la ko bulih skodeng siput babi tengah senggama..bro libang libu???

    ReplyDelete
  6. Perghhh.lama gila libang libu senyap tetiba post terus 3 artikel...mmg betui la libanglibu nama blog nih.kakakakakakaka

    ReplyDelete
  7. Aaaa... gambo siput babi projek. Cibe anto dkat tontowi. Di musti suke. Free lak tu. Bkn pay perview

    ReplyDelete
  8. kah kah kah
    gambar siput babi tengah projek tu yg paling klasik!

    apa kes negara dah maju masih ada problem air nih?

    ReplyDelete
  9. macam kat afrika la plak..... oh mesia ku???

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.