Monday, September 5, 2016

Bau-bau Tanah Kubur

Madu tualang power! Click here



Kah kah kah !!!

Ingatlah, all is fair in love , war and politics.

Sikit aku tak heran org tua itu pergi jumpa Mat Nuar. Alangkan Hadi Amanat pun boleh pakai baju pink kaleeeer. Kah kah kah!

Tak pelik orang tua tu 'terpergi' mahkamah yg akan membicarakan kes Mat Nuar yg melawan akta hapa ntah. Kah kah kah!

Antara sebab musabab perrtamanya, kepada sesiapa yg tak tau, pasembor bawah pokok depan mahkamah tu memang marvelous. Kah kah kah!!!

Kemudiannya, kuah dal, chapati & kari kambing dalam kantin di mahkamah tersebut memang champion. Kah kah kah!!

Atau mungkin kalau tak kerana pasemboq atau kari kamben, mungkin cucu cicit orang tua tu dah jadi lawyer bekerja dalam mahkamah itu. Kah kah kah!!! 

Tak pun mungkin orang tua tu dah terbau-bau tanah kubur.

KAHKAHKAH!
KAHKAHKAH!

17 comments:

  1. Kedua2 sudah terlalu tua utk menjadi PM. UMNO dah x heran dah.

    Melayu tetap pilih 'bodoh abadi'daripada terus berpikir mengubah nasib bangsa tanahair sendiri dari terus hidup serba serbi bodoh dan tolol biol. Agama Islam tetap dipegang teguh utk mengkepalabutuhkan org lain yg dilihat tidak bersama kita dan tak ada bezanya dgn skrg, dibuat lapik punggung sepanjang masa. Serta mambuatkan kita terus dijamin suci holier than thou.

    Ko ingat Melayu mau berpikir?? Melayu mana reti berpikir?? Mcm kepala kontol ja Melayu ni. Masa keras, mcm haramjadah punya semangat, lps pancut mmg serupa kepalabutuh.

    Nota: Aku tidak mencarut, tetapi tiada perkataan lain yg sesuai utk digantikan dgn perkataan2 lain. Cuba ko ganti tgk, x sedap kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak baik mencarut.
      Walaupun Melayu era ini sengal dn lembam, tp boleh kah kita tukar jd mexican ke, korean ke.. Mmg tk lah kan..

      Delete
  2. libang libu dh nk masuk lubang kubo!!!apabenda lu komen neh ...lebeh naek duk diam woi!!!

    ReplyDelete
  3. Alaa.. kasi la can sama macha tu dol. Daripada si alim kucing meow kaki porn curi balak songlap duit tin milo cari ayam siam yg nak mati jadi babi (P.I.G.S) mulia lagi si polan yg mati sempat tobat.
    Amacam

    ReplyDelete
    Replies


    1. Ada BAPAK dedak 1Malaysia

      Ada BAPAK pigs @ PIGS Malaysia

      LOGIK nyer BAPAK pigs yg bersorban sbg ulamak donia yg zuhud ILMUAN kasyaf lg sgt2 warak itu sudah wajib & pasti akan menyaman Srawak Report/SR sbb gara2 dedak

      BAPAK pigs itu pasti mati2an menafikan geng pigs nyer itu makan dedak

      Kiter tuggu hanyer kira2 4/5 hari jer lg BAPAK pigs itu ke London utk saman SR

      Klu

      Klu & klu TAK jd saman trhdp SR..?

      TAK mungkin n very2 impossible BAPAK pigs sehebat & segarang JIHADIS yg berILMU tggi kasyaf lg bertaraf wali itu tak berani nak saman SR..impossible!


      p/s

      pigs = parti ikatan gagasan sejhtera

      Kecuali pigs @ BABI dlm kandang yg makan dedak jer yg takde otak & maruah

      Kecuali pigs @ BABI utan jer yg aci sondol guna cakor siku & LUTUT

      Kecuali pigs @ BABI ddlm bukit yg disalak oleh BAPAK pigs t.hari tu jer yg takde otak langsung serta lebih hina & jijik drp kafir harbi DAPigs

      DAPigs hanya makan pigs @ BABI..ttpi pigs dlm kandang itu makan UMPAN dedak utk mnjd SEMBELIHAN sang siBAPAK dedak!

      Kiter

      Kiter wajib sokonng pigs

      sokong BAPAK pigs

      ulamak2 pigs

      hudud pigs

      ruu pigs

      takbir!

      Delete


    2. PIGS = Parti Ikatan Gagasan Sjhtera @ pigs

      Dulu Pas + Ikatan = PASIK

      Skrg dah jd PIGS @pigs??

      PIGS @pigs????????

      Dedak??????


      Adakah ini satu kebetulan????????



      Tuhan dah zahir kan mrk dgn SYIMBOLIK

      Tuhan dah pun zahir kan mrk dgn reverse PSYCHOLOGY

      Sape yg sbnr2 nya PIGS @ 'pigs' itu didepan mata kita skrg..? DAPigs??


      "Rabbana ma HOLAKTA haza Batilaa.." Yaa Tuhan kami tidak kau jd kan ini smua SIA2..



      Mrk jd kan hudud & RUU itu sbg SYMBOLIK menipu rkyat dgn NIAT yg sgt2 bejat yg berpusing2 U-Turn serta sgl FITNAH songlap dedak belit PONTENG klepet yg sedondon mencuri @ rasuah! Lalu terjd lah kejap hudud, sekejap lg Ruu PIGS @pigs dan skejap lg jd PIGs @ pigs yg berpusing2 ddlm kandang krn lapar dedak


      Lalu dgn SYMBOLIK juga ALLAH pamerkan lahap-SONDOL-rakus mrk itu sbg PIGS@ 'pigs' hatta lebih hina & lg jijik drp pigs ddlm hutan tu yg tak tau memFITNAH ponteng klepet & rasuah!



      "Ulaika kal Ann'am bal hum ADOL.." Mrk ibarat BINatang bahkan lebih SESAT'bjat lg..

      "Inna fi zalika ayat li kaumi YATAFAQARUN.." Itu mnjd BUKTI kpd mrk yg bnar2 brFIKIR dgn dlm seDLM2nya


      Dgn Ainul'YAKIN itu, sapekah gerangan hakikat PIGS@ 'pigs' ddepan mata kita skrg?

      Sapekah gerangan ulamak2 pigs itu?

      Sapekah morshiiitol & imam kpd pigs itu?

      Apakah Manusia yg waras perlu kpd hudud drp PIGS @ pigs?

      Utk apa Ruu pigs yg jls lebih keliru SESAT'bejat itu kpd manusia yg waras yg bukan drp sepsis pigs?


      PIGS = Parti Ikatan Gagasan Sjhtera @ pigs


      Manusia yg waras tetap manusia yg WARAS, dan manusia yg WARAS bukan PIGS@ pigs

      smoga ulamak2 PIGS @ pigs membaca ulasan ini..fikir dan TAFAKKURI lah sdlm2nya

      Delete
  4. Bagus juga mahathir baik semula dgn Anwar.Smpi bila nk bgaduh,diorg gaduh,kita juga byr gst.untung2 diorang gabung blh lawan isu negara.jgn mcm pas membontoti umno plak skrg ni.dah jadi tbalik.hadi jd umno,madey jd pembangkang..kalau ikutkan madey pn blh join najib hentam anwar,tp masa ni madey pilih jd pembangkang.kira bagus lah tu.dr ulamak membodek umno atas alasan islam.phuiiiii.lg sehina hina makhluk...menyirap walaun baca nih.hahaha.

    ReplyDelete

  5. Siratol MUSTAKIM...Lurus Ber CAHAYA
    Menyuloh Segala...Makna dan ERTI
    Menyuloh EGO...sang Licik Pen Dusta
    Menyuloh FITNAH...sang Rasuah PENCURI
    Menuyuloh Bakun...PKFZ IPP Perwaja
    Menyuloh Se Terang7nya...sang "niat" di HATI



    "niat" yg SUCI...TAK Pentingkan DIRI
    "niat" yg sePENUH7nya Luhur...Kudus dan MURNI
    "niat" yg Memancarkan...AMANAH Integrity
    "niat" yg sePASRAH7nya...Ke Hadrat ILAHI
    "niat" yg TAK Hingin lg...FITNAH Men CURI
    "niat" yg TAK Hingin lg...GLAMOR dan PUJI
    Biarpun Apa HUKUMAN...Menimpa DIRI
    Biarpun Di PENJARA...Sehingga "kau" MATI
    Relakan lah Di KUTUK...Di Cerca Di MAKI

    Di Sana "kau" Temukan...CINTA Abadi
    CINTA Sejati...Yg Sentiasa Kaseh Mem-BERI
    Kaseh Mem-BERI...Sbg Entiti FITRAH Syurgawi
    Kaseh Mem-BERI...INSPIRASI "mu" yg Ter INDAH Skali
    Yg Mem Bawa "kau" TERBANG...Nun Jauh dan TINGGI


    Tun M...Moga2 "kau" Melintasi Bingkisan ku ini
    Kembali Ke FITRAH mu yg SUCI Azali..

    Bukan lg...Bak BUDAK Hingusan yg Terkinja kinji

    Yg SYIOK Tak SEDAR...Menipu Diri Sndiri...












    ReplyDelete
  6. Cerita pasal tanah kubur, ada projek RM0.65 billion 'tanah kubur' kat Tugu tu.

    ReplyDelete
  7. Maksud libang libu.. Tun dh buang tebiat. Mungkin benar krn umur Tun dh wajib masuk kubur. Umur ni dh kira bonus
    Pada aku tindak tanduk negarawan segeliga Tun tk kn mampu di cerna dn di terima oleh aqal dungu yg dah bnyk mentekedarah rezki haram.. Dedakian yg terlolong terlopong mcm nk mereng ...
    Selamat maju jaya Tun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sekurang2 nya tun berusaha melakukan sesuatu merubah landskap negara.kalau dibandingkan dgn paklah langsung la dok diam je tidur kot.kira kuat juga aura tu walaupun dah berumur 92 tahun.

      Delete
  8. Mana si libang libu ni dah raya aji dah pun senyap lagi..mabuk daging kurban ke.kahjahkah

    ReplyDelete
  9. Memang kuat aura dia
    KUAATTT
    AURA PUTAR BELIT CEDET

    ReplyDelete
  10. Allah SWT memberi hidayah kpd Tun disaat2 akhir kehidupannya. Alhamdulillah! Semoga Tun terus istiqamah dalam menegakan kebenaran. Ameen+

    ReplyDelete
  11. Allah SWT memberi hidayah kpd Tun disaat2 akhir kehidupannya. Alhamdulillah! Semoga Tun terus istiqamah dalam menegakan kebenaran. Ameen+

    ReplyDelete
  12. Mana libang libu ni...g san Francisco ke entot kat sana smpi xnak balik..ataylu tgh betuikan awning storm trooper tu ke buat smpi jd storm rider.kahkah

    ReplyDelete
  13. Aik.ilang terus libang libu ni...ajer yg libang libu blok ni kejap ada kejap ilang.hahahaha

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.