Wednesday, August 24, 2016

Sifat Semulajadi Kereta Protong

Madu tualang power! Click here



Saja nak bagi tau, minggu lepas kereta KIA dah sampai Zuhal. Minggu depan Hyundai akan umumkan pasaran mereka telah sampai ke Planet Marikh. Manakala Kijang Indon pula dah start pengeluaran bulldozer sendiri.

Protong?
 
Khkahkah!!!

Protong masih dok umum guna ennjn Toyota.
Atau copy paste body Honda.
Umum usahasama dgn syarikat itu atau syarikat kereta ini. Kah kah kah!!!
Power window masih tak settle-settle.
Kahkahkah!!

Bubuh la apa pun jadi pengerusi.
Mahafiraun ka, Albar ka, Alba ka. Sama saja.
Protong bukan bergantung dgn pengerusi.

Jangan jadi bahalol.
Protong masih beroperasi dgn duti impot 300%.
Proton juga amat brgantung dgn bani Melayu. 
Tanpa Bani Melayu, kilang Protong dah lama jadi reban kambing.
Kahkahkah!!

Letak la Samy Vellu sekalipun jadi pengerusi.
Protong nak memacu mencanak hapa ke benda??
Sebab sifat asal semulajadi Protong itu ialah, bengkrap.

Bengkrap idea, bengkrap modal, bengkrap modal insan.

Bengkrap.

Kah kah kah kah!!!

10 comments:

  1. Bhai LL...

    Tau la lu tak mampu nak beli keter Protong... Hahaha...
    Lawak siot.... Hahaha

    ReplyDelete
  2. ambil pekerja ikut kroni, ada ciri membodek yg hebat, cakap banyak dan cakap besar... kelulusan tinggi tapi otak kosong....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. hahahahahhaha lawak2... kat dunia apa je melayu buat memang lawak... takkan melayu ilang kat dunia..
    cer google..

    ReplyDelete
  4. LL.
    Cer boh madu tualang kao yg patah katil tu kat enjin protong.
    Sure leh terbang atas dr pokok tualang.

    ReplyDelete
  5. Aku jual iswara aku cuma laku 2 ribu.

    ReplyDelete
  6. itu proton dulu, sekarang dah keluar PERSONA FAzura, takkan tak terpesona kot!

    ReplyDelete
  7. memang mcm gampang protong ... power window macam palat.
    nak jual sekenhen mmg tak laku mcm jual timbang kati aje
    kah kah kah
    -SukuSamdol

    ReplyDelete
  8. Jauhkan pengurusan Proton dgn anasir politik...

    Simpati kpd rakyat marhaen yg bertungkus lumus mencari rezeki dgn proton. Mereka hanya menurut perintah....

    Semoga proton terus kukuh sebagai syarikat yg majoritinya anak melayu Islam yg mengeluarkan kereta yg selamat, berkualiti dan mampu milik.

    ReplyDelete
  9. Biasa la.. kereta buatan Malaysia!! Lebih baik beli kereta Singapura, atau Thailand, atau Filipina, atau Brunei.

    ReplyDelete
  10. Aku pakai proton okay apa....kualiti semakin baik berbanding antara 2005-2008.... tapi tokleh le banding kualiti proton saga dgn ferrari...

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.