Friday, August 26, 2016

Jangan Pedajal Ustaz Kazim & Sekolah Tahfiznya

Madu tualang power! Click here


Baru2 ni bini aku tanya, "sekolah abang dulu macam tu jugak ke?" Kah kah kah!!!

Dia bertanya ekoran timbul kes budak lelaki senior sebuah sekolah tahfiz telah  bermain-main dgn lubang taik budak lelaki junior sekolah tahfiz tersebut.
Kah kah kah!!

Jawapan aku ialah, "tak, sekolah abang tak macam tu".

Sekolah berasrama penuh yg aku pergi dulu ialah sekolah laki-pompuan. Ada budak jantan, ada budak betina. Ada cikgu jantan, ada cikgu betina. Juga ada tukang kebun. Pak guard. Tukang masak betina. Tukang masak jantan.

Populasinya bagus. Ratio jantan betinanya cukup harmoni. Tak macam MCKK atau STAR Ipoh  yg sentiasa memendam perasaan. Kah kah kah!!

Jadi kami pelajar baik jantan mau pun betina, boleh berimaginasi dan berilusi.
Tak macam budak sekolah semua jantan MCKK & STAR Ipoh yg akan jadi huru-hara kalau bertandang ke sekolah kami bila disorak oleh awek-awek cun.
Sebab tak biasa. Geli lebih.
Kah kah kah!!

Sehinggalah aku grad dari sekolah tersebut, tak pernah pun aku dgr kes bodoh main lubang taik junior. Ptuuui!!! Kah kah kah!!


Berbalik kpd kepada sekolah Ustaz Kazim ini, kita kenalah bersangka baik, jangan buruk-burukkan dia. Dia tu ustaz yg entah berapa kilo serbannya, merangkap pendakwah bebas, merangkap saudagar tahfiz dan juga merangkap nyaris2 jadi ahli Majlis Tertinggi HAMNO.

Power tu Dol....
Kah kah kah!!

Lagi satu kalau iya bebudak tu dah sampai tahap main lubang taik junior, fahamilah perasaan mereka yg 24 jam dikelilingi batang pedang setiap hari.

Kah kah kah!!

Yg bertahfiz-tahfiz ni nak jadi ustaz satu hari nanti. Merekalah yg akan memikul beban mendidik anak bangsa seagama tentang ehwal Islam. Apa kejadah kesudahannya kalau bakal ustaz2 ni dok kelebek lubang taik junior??

Cukup cilaka, sebab ada kebarangkaliannya, anak2 kita satu hari nanti akan dididik oleh ustaz2 yg terbabit dgn kes main lubang taik junior ni.
Mintak dijauhkan. Mintak simpang.
Haru. Inilah dunia yg kita diami sekarang.

Tapi lagilah cilaka kalau ada pengetua tahfiz yg tau ada kelaku haramjadah bebudaknya yg gemor bermain lubang taik, tapi cuba sorokkan demi menjaga nama sekolah dan wang yuran yg akan masyuuuk setiap bulan.

Memang cilake.

Wednesday, August 24, 2016

Sifat Semulajadi Kereta Protong

Madu tualang power! Click here



Saja nak bagi tau, minggu lepas kereta KIA dah sampai Zuhal. Minggu depan Hyundai akan umumkan pasaran mereka telah sampai ke Planet Marikh. Manakala Kijang Indon pula dah start pengeluaran bulldozer sendiri.

Protong?
 
Khkahkah!!!

Protong masih dok umum guna ennjn Toyota.
Atau copy paste body Honda.
Umum usahasama dgn syarikat itu atau syarikat kereta ini. Kah kah kah!!!
Power window masih tak settle-settle.
Kahkahkah!!

Bubuh la apa pun jadi pengerusi.
Mahafiraun ka, Albar ka, Alba ka. Sama saja.
Protong bukan bergantung dgn pengerusi.

Jangan jadi bahalol.
Protong masih beroperasi dgn duti impot 300%.
Proton juga amat brgantung dgn bani Melayu. 
Tanpa Bani Melayu, kilang Protong dah lama jadi reban kambing.
Kahkahkah!!

Letak la Samy Vellu sekalipun jadi pengerusi.
Protong nak memacu mencanak hapa ke benda??
Sebab sifat asal semulajadi Protong itu ialah, bengkrap.

Bengkrap idea, bengkrap modal, bengkrap modal insan.

Bengkrap.

Kah kah kah kah!!!

Thursday, August 18, 2016

Beza Gang Si Kapir Celtic Dgn Nik Abduh & The Gang

Madu tualang power! Click here

 

Cuba cari dalam gambar. Ada muka Nik Abduh & the gang?

Sapa dapat buktikan ada Nik Abduh & the gang dalam gambar di atas, dapat percuma sebotol madu tualang power menjungkit  kain pelikat cap Gajah Duduk.

Kah kah kah!

Phuii..! Nak suruh angkat placard pun susah.

plastn_flg_football_600


Celtic face UEFA wrath over fans waving Palestine flag

UEFA are likely to sanction Scottish club Celtic over the action of some fans during a Champions League qualifier against Israeli club Hapoel Be’er Sheeva yesterday, SkySports reported.

In the match played at Celtic Park, a large section of fans of the Scottish Premier League champions had waved the Palestinian flag. Celtic won this first leg 5-2, with the return leg scheduled for next Tuesday in Israel.

UEFA rules state that no political expressions of any kind are allowed in football, and had explicitly banned Palestine flags in light of the political statement it makes against the Israeli side.

So, considering that the fans’ action could be seen as a provocative gesture, UEFA may come down hard on Celtic, with a possible fine aside from having the club play one or more European home matches in an empty stadium.According to SkySports, this would not be the first time that Celtic are being punished.

European football’s governing body have fined Celtic eight times in less than five years for a variety of offences, one of which was for waving Palestinian flags at another Champions League qualifier on July 22, 2014, against Iceland’s KR Reykjavik. At the time, the 2014 Israel-Gaza conflict, which later came to be known as the “50-day war”, was just into its third week and there was a lot of sympathy on the part of the Scots for the people of Palestine.

In the conflict, more than 2,000 Palestinians were killed, including 490 children, with another 11,000 people injured. Also, 20,000 homes in Gaza were destroyed, forcing up to 500,000 Palestinians to be displaced.

However, The Herald Scotland reported that the waving of the Palestine flag in yesterday’s match was not a case of tokenism.

“It’s not the case that the plight of the Palestinians has become trendy and therefore a group of football fans have latched onto it. Celtic have a long tradition of flying the flag of the Arab Revolt at games and there does seem to be some sincerity in their politics,” the report said.

Previously, Celtic fans had waved the Palestine flag during a Europa League home match against another Israeli club side, Hapoel Tel Aviv, in December 2009.

Friday, August 12, 2016

Nasib Baik Ada Pokemon & DAP

Madu tualang power! Click here


Kalau tak kerana DAP, ramai tak tau apa ke benda 'harbi' yg mufti tu sebut.

Kalau tak kerana DAP juga, mungkin ada yg masih tak tau yg mufti tu duduk di atas negeri berGenting Highland yg ada bapaaak punya besar mesin judi.
Kah kah kah kah !

Pokemon pun ada jasa.
Dek kerana Pokemon lah, mufti Kedah dah nampak muka, keluar paper.

Baru skrg ramai org tau Kedah kat mana. Dalam Kedah ada Langkawi.
Dalam Langkawi ada banyaaak todi di jual baaapaaak punya murah.
Kah kah kah kah !

Wednesday, August 10, 2016

Claire Brown/Sarawak Report Akan Disaman Malam Jumaat

Madu tualang power! Click here


Claire Brown ialah tuan empunya portal Sarawak Report yg telah membongkar 1MDB dgn segala macam fakta, kini Sarawak Report buat hal lagi.

Sarawak Report telah di lihat memperlekehkan keimanan pemimpinan PAS apabila mendedahkan RM90 juta telah masuk ke kantung PAS.

Berita ni belum saheh, pun begitu, ini kes berat, seolah2 pimpinan PAS tak tahu dosa pahala. Umpama menconteng arang ke atas serban 5 kilo.

Kah kah kah !



Khabarnya PAS akan menyaman Sarawak Report. Tak tau la macamana nak saman. Apa alamat rumah atau alamat pjabat Sarawak Report? Siapa pulak nak ambik saman dan sain akuan terima saman?

Tapi tau la PAS buat kerja. Hapa korang ingat sejak Hanipa Maidin blah, tak ada lawyer power-power dalam PAS?

Kahkahkah!

Sekiranya PAS yakin berada dipihak benar, memang kena saman Sarawak Report. Kasi ajar sikit. Jgn ingat puak2 lebai kuat bersabar.

Kah kah kah!

Memandangkan Sarawak Report ni macam nak sangat dan tuan punya pun perempuan yg macam nak sesangat, kita cadangkan kepada para walaon supaya panjangkan kpd boss2 mereka supaya saman Claire Brown ni malam Jumaat.

Cuma jangan buat malam Jumaat kliwon lah, sebab Jumaat kliwon ni datang cuma 3000 tahun sekali.

Kahkahkah!

Monday, August 8, 2016

Rahman Dahlan Punya Tekan

Madu tualang power! Click here


Ditekan.
Hari2 kena tekan.
Siang malam pagi petang kena tekan.

Tertekan macam mana yg Rahman Dahlan maksudkan?
Kena tekan macam ni kot? Kah kah kah!

Monday, August 1, 2016

Siti Hasmah Bini Madey Pernah Digoda Rasuah.

Madu tualang power! Click here


2 kali. Digoda rasuah 2 kali. Dan 2 kali itu jugak dia menolak rasuah.

Ini cerita dolu-dolu. Katanya dia cuba disuap RM10 & sekali lagi dgn RM50. Tapi dia tak ambik pun, dia berintegriti. Amanah. 

Kahkahkah!

2 kali dia cuba disogok. Kahkahkah! Dia punya '2 kali' yg dia ingat. Orang punya '2 kali'?

Dia tak sedar laki Wan Azizah 2 kali kena jel atas sebab satu kes main lubang ekzos yg direka Mahafiraun & satu lagi yg direka bini badak?

Laki Wan Azizah kena tumbuk entah berapa kali, 
entah berapa kali kena karate, 
entah berapa ribu kali makan nasik jel sedangkan dia laki-bini sedap melahap di mahligai, 
entah berapa ribu liang nyamuk atas badan laki Wan Azizah sedangkan dia sedap mengerekot laki-bini dalam bilik ada air-con?

Dia sebok lah dgn offer rasuah 2 kali.

Kah kah kah kah!!

Dol, lu tau apa makna 2 perkataan ni?

1. lanjiou
2. bugima

KAHKAHKAH!