Saturday, July 23, 2016

Madu Tualang Jelajah Dunia

Madu tualang power! Click here

Tu la Dol,
dari dulu dah aku bagi tau.  Tapi lu tak mau percaya.

Dari dahulu lagi aku membawa berita gembira bahawa tiada madu yg berupaya menjungkit Levi's, Dockers atau Gajah Duduk lu sebagaimana Madu Tualang.
Kahkahkah!

Sekarang apa macam? Orang putih sendiri mengakui power tak power Madu Tualang Malaysia.

Kalau teringin, klik gambar botol di sebelah kanan tu  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


(artikel ini dicedok dari Freemalaysiatoday)

Msia’s highly-beneficial Tualang honey featured on Fox News

Researcher of natural remedies Chris Kilham talks about the "risky business" of harvesting the honey and how the potent potion cures a string of ailments.

PETALING JAYA: The numerous health benefits of Malaysia’s rare and highly prized Tualang honey was featured on Fox News yesterday with researcher Chris Kilham detailing the arduous task of harvesting the honey from deep within the country’s rainforests.

Kilham, who researches natural remedies and teaches ethnobotany at the University of Massachusetts Amherst, spoke highly of Tualang honey, named after the tree from which the bee hives hang.

According to Kilham, Tualang honey is known to fight inflammation, stabilise blood sugar levels as well as heal infected wounds and respiratory problems.

“It (Tualang honey) shows anti-tumour activity. It shows profound anti-inflammatory activity. In terms of skin, the wound-healing properties seem to be as good as Manuka Honey, which is a New Zealand honey which has always been kind of a medical standard,” said Kilham.

One teaspoonful of the “power-packed, protective” Tualang honey in a little water will effectively deliver health benefits to the body, it has been claimed.

Tualang honey is expensive compared to others but only because the harvesting process is somewhat nightmarish. Honey hunters usually scale some 76 metres up the Tualang tree, sometime even higher, to gain access to the one hundred or so bee hives hanging from its many branches. Incidentally the Tualang tree is so tall, it often shoots up head and shoulders above others in the rainforest and can be spotted from far off.

Asian honey bees known as Apis dorsata, the world’s largest, work these hives and the hunters, according to Kilham, “get the hell stung out of them…” in the course of smoking out the bees and gathering some, not all, of the honey the bees have painstakingly collected.

The gathered honeycombs are then passed down by rope to assistants on the ground who place these in buckets to be carted back home. It is believed up to 450kg of honey can be obtained from a fully laden Tualang tree when rainforest flowers are in full bloom from the months of May to Sept.

Tualang honey can be purchased online as it is not readily available in stores.




5 comments:

  1. “Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu”. [Al Hujurat : 6].

    jgn mudah percaya apa yg kita baca. mcm pemimpim pas yg fitnah gambar airport siam dikatakan airport penang.

    sbb benci sangat pd dap dia sanggup sanggah perintah Allah :

    ... Dan janganlah kebencianmu terhadap suatu kaum membuatmu tidak berlaku adil... (QS. Al Maa’idah: 8)

    kalau penulis artikel tu yahudi, hati2 jgn mudah percaya... takut fitnah

    "Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu sehingga kamu mengikuti agama mereka. (al Baqarah : 120)

    tp kalau yg bawa berita tu bkawan baik dgn org yahudi, boleh percaya kot sbb ada ulama sedondong pink (bukan floyd) dgn penyamun dan geng setanhanyut...

    ReplyDelete
  2. Jual kat mudah, 11 street la dol. Sini blog, org tunggu nak kutuk Najib UMNO dan gomen. Mana berita Malaysian Official 1? Ka kene tunggu 2 tahun mcm Wan Emdibi baru jumpa?

    ReplyDelete
  3. Betul ke besh sgt nih?
    Wokey wa nak order 2 botol .. tapi tunggu gaji masuk dulu Dol!
    kah kah kah

    ReplyDelete
  4. Tipu la..kalau libanglibu xtjuk bukti video german meraung pekena madu tu aku xcaya la.kakakakakaka

    ReplyDelete
  5. Lama la senyap blog ni.. org masuk traffic baguih hari2.. tapi lambat update kes Najib dan 1mdb.

    Dah makan dedak jugak ka libang?

    ReplyDelete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.